Recension

Inga penisar i Super Scribblenauts

29:e oktober kommer Super Scribblenauts till Europa. Woho! Men Amerika har redan fått avnjuta spelet i ett par veckor. Amerikanerna sitter även och avnjuter Kirby’s Epic Yarn just nu. Låt oss försöka att inte tänka för mycket på det. För jag har spelat Super Scribblenauts, och kan efter många underhållande timmar säga att det här är allt som det första spelet borde varit.

Visst gillade jag det första spelet, men kontrollerna (eller bristen av dem) hindrade mig från att älska det. Det har man fixat nu, då man styr Maxwell med styrkorset i stället för stylusen. Och som körsbäret på toppen har utvecklarna 5thCell även slängt in adjektiv. Så vad har jag gjort under mina äventyr i Super Scribblenauts? Alldeles för mycket för att kunna berätta allt. Men jag satte ihop en liten lista över några av sakerna du kan, och förmodligen kommer, göra i spelet.

*Du kan rida på en regnbågsfärgad tyrannosaurus rex som jagar en ledsen jättestor Obama.

*Du kan avgöra vem som skulle vinna mellan en ninja och en pirat. Piraten vann, förmodligen för att han hade ett svärd.

*Du kan döda killarna i Mega64 med Cthulu.

*Du kan ta på dig uppgiften att få ett lejon att sova. Jag bjöd honom på sömnpiller.Det gick inte. Jag bjöd på en grotta att sova i. Det gick inte. Jag bjöd på en djungel att sova i, som i den där låten. Det gick inte. Jag bjöd på en kudde att sova på. Det gick inte. Jag bjöd på en hel säng. Det gick inte. Jag bjöd på ett lamm att sova bredvid, som lejonet som sover med lammet i Bibeln. Då åt lejonet upp lammet. Sedan var han så mätt att han somnade.

*Du kan fixa fram en mentalt efterbliven kille som genast springer in en vägg och dör.

*Du kan rida på en rosa flygande helig jättehamster.

*Du kan mata kryddstark glass till en man som var sugen på något hett att äta.

*Du kan frammana en enorm, brinnande, flygande dödskalle som börjar äta på ditt huvud. Det är så jävla metal.

*Du kan skapa en klon av dig själv, som börjar skriva fram egna kreationer helt slumpmässigt, och till slut får spelet att låsa sig.

*Du kan teleportera dig, och hamnar då i ett konstigt laboratorium med vitklädda forskare. På andra sidan av en trasig dörr öppnas en portal där varelser kommer ut och dödar folk i hazzmatsuits. Jag ser mig om efter Gordon Freeman, men hittar honom tyvärr inte.

Tyvärr går det inte att skriva fram sexuella saker, som penisar. Det är väldigt synd. Mycket synd. Jag saknar penisar i det här spelet. Om något spel någonsin behövt fler penisar, så är det Super Scribblenauts. Men det går fortfarande att göra ganska barnförbjudna saker, som att sätta eld på en gravid zombiepanda. Om man bara kunde slå ihjäl den med en enorm penis också.

Inga kommentarer

 1. Tommy Håkansson skriver:

  Jag försökte även skriva fram en portal, som i Portal. Jag skrev “orange portal” och “blue portal”, och tänkte att det skulle se ut precis som i spelet. Men i stället blev portalerna gröna som de alltid blir, bara det att allt som kom ut ur den blåa portalen var blått och allt som kom ut ur den orangea portalen var orange. 🙁

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Ludde Lundblad, Tommy Håkansson . Tommy Håkansson said: Tio roliga saker du kan göra utan snoppar i Super Scribblenauts. https://www.svampriket.se/28/inga-penisar-i-super-scribblenauts/ […]

 3. Ludde Lundblad skriver:

  Alltså, det är sant som du säger, det är för lite penisar i TV-spel nu för tiden. Kommer ihåg 80-talet, med klassiker som: The Penis, The Penis II – Fury Fire Balls, Hey,where is my penis, Penis Climber, The Revenge Of The Penis och Ultimate Penis IV – the videogame 🙂

 4. Nabil skriver:

  Det spelet ser oerhört roligt ut. Synd att det kommer till Europa så sent bara…

 5. Johanna skriver:

  Åh spelpenisar, vart tar ni vägen?

 6. Tuve skriver:

  De borde ha en 18+ edition med snuskord och en för de yngre som bara ger en “blurrade” saker om man skriver snopp!

Skriv en kommentar