Årets första rejäla titlar har nu börjat rulla in och spelåret 2011 har börjat på allvar. Lite senare i vår släpps Killzone 3, några månader senare Gears of War 3 och sedan i höst släpps också Uncharted 3. Det är treornas år kan man säga och de nämnda titlarna har alla något gemensamt; De har inte lyckats peppa upp mig nämnvärt mycket.

Jag har testat Killzone 3, via en flerspelar-beta. Det kändes minst lika bra som förut och jag tror också att den stora behållningen för mig likt föregångaren ligger i kampanjen. Men jag har aldrig känt mig motiverad eller taggad inför den tredje delen. Samma sak är det med Gears of War 3. Del två spelade jag och ett par polare igenom ett flertal gånger, och dessutom la vi åtskilliga timmar i Horde-läget. Men jag har knappt brytt mig att se de trailers som finns för Gears of War 3.

Uncharted 3 sticker ut mest i denna trio, jag blev ändå glad när spelet utannonserades och jag har försökt snappa upp det mesta som hittills visats från spelet. Men jag skulle nog ändå inte säga att jag är peppad. Uncharted 2 var tillsammans med Batman: Arkham Asylum det spel som blåste mig av stolen under 2009. Jag hoppas givetvis att jag får samma upplevelse av del tre. Men jag tror inte det.

Och det är väl där skon klämmer, jag tror inte vidare mycket på något av de här spelen. Den tredje delen är sällan den bästa, vare sig du pratar spel, film eller musik. Super Mario Bros. 3 lyser förvisso som ett rätt ensamt och övertydligt exempel, men problemet med nyare spel är att de redan har överträffat sig själva en gång. Nu ska de, endast två år senare, göra det igen. Det blir för många kakor på hög och för få nyheter och spännande idéer.

Men jag tar inte ut något i förskott. Jag blir gärna överraskad. Men som sagt, jag vågar inte tro.