Artikel

Podcastskolan: 3. Publicering och syndikation

Jag får ofta frågor kring podcastande. Hur ska man göra, vilken teknik och liknande så jag tänkte jag kanske skulle sammanfatta mina kunskaper och åsikter i ämnet så jag i fortsättningen bara kan hänvisa hit.

Podcastskolan

Termerna publicering och syndikation kan låta märkliga och främmande men jag ska göra mitt bästa för att förklara dem. I del ett och två av Podcastskolan har vi arbetat med koncept, innehåll, inspelning och redigering. Således är det nu dags att börja få ut avsnitten till publiken.

Det första vi kommer behöva göra är att ha någonstans att lagra filerna. Har man lite onödiga hundringar på kontot kan man vara toklat och använda färdiga lösningar. Personligen föredrar jag i så fall en tjänst som heter Libsyn. Där behöver du inte göra mer än skapa ett konto, betala och sedan börja ladda upp din mp3-fil. Libsyn fungerar ungefär som en blogg. Du publicerar ditt avsnitt, laddar upp en bild att tagga din podcast med och se fixar de syndikationen (jag kommer prata mer om vad jag menar med det här begreppet lite längre ner) åt dig och du behöver bara jobba vidare med att försöka sprida din röst.

Ingen aning vad man ska ha för bilder så istället tar jag en på en het Ninjakatt!

Om man däremot, som jag, föredrar att spara slantarna och samtidigt bibehålla mer kontroll finns det förstås andra lösningar. De kräver lite mer förarbete men är samtidigt inte särskilt komplicerat.

Först och främst behöver vi utrymme på webben att lagra mp3-filerna. Här finns det miljoner olika lösningar. Jag har valt att använda en gratistjänst som hittas på Archive.org. Jag använder den av tre anledningar.

 1. Den är hyfsat enkel.
 2. Den är gratis.
 3. Det finns ingen gräns för hur mycket du kan ladda upp.

För att göra det busenkelt för dig har jag gjort en kort förklaring av hur det funkar.

 1. Gå till Archive.org.
 2. Klicka på “Join us”
 3. Fyll i dina uppgifter (du får välja att köra med OpenID om du vill. Vet du inte vad det är för något kan du strunta i det och köra med vanligt lösenord istället – det går lika bra)
 4. Inloggad och klar klickar du på “Upload” och sedan på “Share” (den längst upp till höger)
 5. Välj din mp3-fil i fönstret som dyker upp.
 6. Fyll i fälten
 • “Title” med namnet på din podcast (i mitt fall blev det Retroresan).
 • “Description” med vad du vill.
 • “Keywords” med vad du vill.
 • Author kan du lämna tomt om du vill.

Sådär. Nu har du laddat upp din första fil och du har dessutom skapat ett “objekt” som heter din podcasts namn. Adressen till ditt objekt är nu http://www.archive.org/details/[DIN TITEL]. Så här ser Retroresans ut http://www.archive.org/details/Retroresan. Lägg ditt objekts adress som ett bokmärke i din webbläsare, du kommer vilja återvända.

Jepp, samma problem här. Men visst är den fin som håller bebisen så sött!

Nästa gång du har ett färdigt avsnitt går du in på objektsidan igen och om du är inloggad med din användare kan du då klicka på “Edit item” och sedan “Change the Files” för att lägga till ditt nya avsnitt. På så sätt har du alla avsnitt samlade på ett och samma objekt. Dels är det smidigare för dig att ha överblick, dels så bjuder Archive på en smidig funktion som genererar en .zip-fil med alla avsnitt du lagt upp. Detta kan vara trevligt för lyssnare som vill lyssna på äldre avsnitt men inte orkar ladda ner dem var för sig.

Ok, då är den första biten avklarad. Nästa steg är att vi måste publicera avsnittet så vi kan göra en podcast av dem. Just nu är det ju faktiskt bara en samling med mp3-filer.

Det enklaste sättet jag vet att publicera din podcast med är att använda någon av de tusentals olika blogg-verktygen som finns. Du kan antingen köpa en egen domän och installera ett passande bloggverktyg. Verkar det dyrt och krångligt kan du göra det enkelt för dig och bara använda någon bekväm gratislösning som till exempel att nyttja wordpress, blogger eller någon av de andra. Alla fungerar så länge de ger dig en RSS-feed.

För tydlighetens skull tänker jag utgå från att du använder WordPress.com:s lösning.

Skapa en kategori på din blogg som du kallar “Podcast” eller vad du nu tycker är passande. Publicera ett inlägg om ditt första avsnitt. Vad du skriver i inlägget är helt och hållet upp till dig. Det enda som är viktigt är att du någonstans i inlägget länkar till mp3-filen som du laddat upp på Archive.org.

Sådärja. Nu har du publicerat din Podcast. Nu är det dags för syndikering.

(Har du ett eget webbhotell där du installerat WordPress-verktyg finns det färdiga podcast-plugins du kan använda istället för min lösning, men jag föredrar den här metoden.)

Först och främst ska vi lokalisera vad WordPress gett dig för RSS-adress. Det är här vi utnyttjar att du skapat kategorin “Podcast” på bloggen. Din RSS-adress borde vara ungefär http://[BLOGGNAMNET DU VALDE].wordpress.com/category/podcast/feed/.

För att vara bombsäker på att du har rätt adress kan du gå in på din blogg, klicka fram inlägget du skrev nyss (det med mp3-filen länkad i) och klicka på kategorilänken “podcast”. Det brukar stå högst upp eller längst ner i bloggposten beroende på vilket utseende du valt på din blogg. Sedan klickar du på den lilla orangea RSS-symbolen (olika webbläsare har lite olika symboler) som vanligtvis är längst ut till höger i adressfältet. Se till att RSS-feeden enbart gäller för kategorien Podcast. Detta är för att du ska kunna skriva saker på siten som inte ska tolkas som nya avsnitt av podcasten.

Nu kommer nästa del här. Och det är nog den viktigaste. Vi måste förvandla bloggens RSS till en podcast-RSS. Tacksamt nog finns det verktyg för detta också. Det jag använder heter Feedburner. Skapa ett konto på Feedburner och väl inloggad klistrar du in adressen till din RSS-feed (http://[BLOGGNAMNET DU VALDE].wordpress.com/category/podcast/feed/). Bocka i rutan “I am a podcaster” och klicka på “Next”.

På nästa sida skriver du in din podcasts namn och vid “Feed-adress” väljer du en passande adress. Det är den här adressen folk kommer prenumerera på. Retroresan använder http://feeds.feedburner.com/retroresan. Klicka på “Next. På nästa sida klickar du direkt på “Next” igen.

På sidan efter det ska vi bland annat se till att iTunes förstår vad podcasten innehåller och lite sånt. Följ bara min lathund.

Jag skippar att förklara det som förklarar sig själv.

 1. Detta val berättar för feedburner vad som är själva podcasten. Det kan vara ljud, video eller båda.
 2. Detta är vilken kategori och underkategori ni kommer synas i iTunes.
 3. Detta är adressen till den bild ni vill sa som “omslag”. Jag har skrivit en nonsensadress för att vara tydlig
 4. Undertiteln på din Podcast. Detta kommer synas när man tittar på sina prenumerationer i iTunes. På Retroresans står det “Anders och Samson blickar bakåt.” Podcast summary är den beskrivning som kommer synas när folk tittar på er i iTunes Store. Retroresans lyder: “Retroresan är ett projekt som drivs Anders och Samson, två inbitna spelnördar…(osv)”
 5. Lämpliga sökord för just din podcast. Det är bara att ta allt du kan komma att tänka på som har med podcasten att göra.
 6. E-postadressen till er podcast.
 7. iTunes är amerikanskt och således är svordommar något de bryr sig om. Tänker ni köra ocensurerat gör ni bäst i att välja “Yes”. Risken finns att någon klagar och vips så blir ni utslängda från iTunes. Copyright message är alltså det som kommer stå vad gäller rättigheter och dylikt. Jag skriver alltid Kopimi eftersom jag delar med mig.

Klicka på “Next”.

Nu får du välja lite statistikverktyg. Feedburner kan ge dig lite insikt i vad dina lyssnare pysslar med angående din podcast. Bocka i det du vill att feedburner ska föra statistik över.

Sådär. Då var det klart. Nu har du gjort nästan allt du behöver. Den sista biten är att berätta för Apple om din magnifika nya Podcast. Då startar vi iTunes och loggar in ditt Applekonto. Har du inget är det bara att skaffa, det är gratis. Välj “iTunes store” i menyn till vänster. Klicka på “Podcasts” högst upp. Klicka på “Submit a podcast” i menyn till höger. Klistra in feedburneradressen du valde tidigare (http://feeds.feedburner.com/retroresan för mig) klicka på “Fortsätt”.

iTunes kommer nu kolla att allt är som det ska (det borde det vara om du följt min guide). Du kommer få se en preview av hur det kommer se ut. Är du inte nöjd avbryter du och går tillbaka till feedburner och rättar dina misstag och gör om processen i iTunes fast denna gång hela vägen till slutet.

Efter några timmar kommer du få ett mail från Apple om att de ska titta på din podcast och efter ytterliggare några dagar (ibland en hel vecka) får du ett nytt mail som berättar att du blivit godkänd och att podcasten nu finns i iTunes (du får också en direktlänk att ge ut på din blogg och en speciell adress för att “pinga” iTunes – det vill säga berätta för dem att du lagt upp ett nytt avsnitt. Pinga behövs bara om det tar mer än en timme innan ditt avsnitt dyker upp).

Sådär. Nu är det bara att berätta för hela världen om att ni finns!

Detta är den tredje och kanske sista delen i Podcastskolan. Kommentera gärna detta inlägg om det är något annat du tycker jag ska ta upp.

Kommentarer

 1. […] Del 3. Publicering och syndikation KOSS SB45, ca 499:- (livstidsgaranti!) […]

 2. Bianca skriver:

  Jag har problem med att det står språk engelska i itunes, vet inte hur jag ändrar detta.

 3. Samson Wiklund skriver:

  @Bianco: Du måste ändra språket i htmltaggen på din hemsida så blir språket rätt.

  ex:
  (html xmlns=”http://www.w3.org/1999/xhtml” xml:lang=”se” lang=”se”)

  fast med < och > istället för ( och )

 4. Simon skriver:

  Hej! Har följt din underbara guide till punkt och pricka, allt verkade fungera.

  Förutom när den ska upp på iTunes. Använde min feedburner länk, men det stod såhär:

  “There is a problem with your feed. Your episodes are hosted on a server which doesn’t support byte-range requests. Enable byte-range requests and try submission again.”

  Har du sett något sådant? Vad göra?

 5. Bob at PxK skriver:

  Del 1 och 2 finns inte kvar :/
  Finns det nån möjlighet att du kan lägga upp den igen?

 6. Simon skriver:

  I stället för “savepunkt” så skriv in “svampriket” så fungerar det.

 7. jonatan skriver:

  Var ändrar jag html-taggen på en podcast hos libsyn?

 8. Samson Wiklund skriver:

  @Jonatan: Fråga libsyn

 9. Jimmie skriver:

  Tack för en kanonguide först å främst! Men jag har fått lite problem efter att ha följt guiden till punkt å pricka. Min podcast dyker inte upp i min manager (BeoyndPod för Android) när jag söker på dess titel, utan enbart när jag söker på hela RSS-adress. Hur löser jag det? Tack på förhand!

 10. Samson skriver:

  @Jimmie, Om du besöker rss-adressen med en vanlig webbbrowser, vad heter den då? Är namnet rätt där är problemet hos din app. Är namnet fel där går du in på feedburner och aktiverar “title burner” under menyn “optimize”.

 11. Jimmie skriver:

  Tack Samson!, Nu har felet modifierat sig till att jag får fram min podcast om jag lägger till ordet “podcast” efter min titel, Men titeln syns på det ursprungliga wordpress viset “|Smile! you´re on the worlds best wordpress site” men när jag väl prenumererat på min podcast kommer det rätta titelnamnet fram. Alltså, hur gör jag för att det ska räcka med att söka på min podcast titel?
  Tack igen!

 12. Samson skriver:

  @Jimmie: Hur sökningen fungerar i deras app kan jag tyvärr inte svara på. Dock råder jag dig att vräka på med allt du har under “Optimize”, bland annat sökord och liknande. =)

 13. Samson skriver:

  @Jimmie: Also, att fel namn visas torde rätta till sig av sig själv om några dagar. De flesta podappar och arkiv kollar av sina feeds några gånger då och då så den gamla titeln ligger kvar och spökar lite längre i själva listningen. En prenumerant kollar ju feeden betydligt oftare och ser därför uppdateringen mycket snabbare.

 14. Bob at PxK skriver:

  Tackar Samson, för en oerhörd välgjord How-To guide till att göra egna Podcast.
  Förutom att Audicity krånglat (använde funktionen Podcast i Garageband istället) så har jag följt guiden hela vägen, och speciellt tack för denna sista delen som förenklade allt avskräckande om Rss-feeder, feedburner och syndikering.

  Tackar innerligt för guiden, och för RetroResan som inspirerat oss för att göra något alldeles eget i Pod-etern.

  Lyssna gärna på första avsnittet:
  http://pixelkameraderi.wordpress.com/2012/09/07/valkomna-till-var-podcast-premiar-for-playbeforeyoudie/

 15. Elin skriver:

  Åh vad jag önskat att jag kunde hittat denna guide förra veckan. Nu har jag istället tillbringat hela min helg med att googla reda på allt. Men det löste sig på den vägen också. 🙂

  Nu hade jag bara behövt lite input på vart podcasten skall registreras för att den skall dyka upp i alla 1000 androidpodcastappar. Eller hämtar de upp ifrån iTunes?

 16. Samson skriver:

  @Elin: enklaste sättet är att du googlar efter diverse podcastregister såsom podfeed.com och anmäler er rss dit. För eller senare finns ni överallt.

 17. eric skriver:

  Hej!

  Jättebra guide!

  En fråga: Vi hade redan anmält den gamla rss-feeden till i-tunes, så vår podcast ligger ute. När vi nu försökte fixa till rss-strömmen via feedburner, och fick en ny kod, så säger i-tunes att vi redan anmält denna podcast.

  Innebär det att vi måste radera den gamla först eller kommer itunes att byta till den nya rss-feeden automagiskt?

  /Eric

 18. eric skriver:

  Hej!

  En fråga: Vi hade redan anmält den gamla rss-feeden till i-tunes, så vår podcast ligger ute. När vi nu försökte fixa till rss-strömmen via feedburner, och fick en ny kod, så säger i-tunes att vi redan anmält denna podcast.

  Innebär det att vi måste radera den gamla först eller kommer itunes att byta till den nya rss-feeden automagiskt?

  /Eric

 19. Kent Johnsen skriver:

  Hej. Tackar för tipsen. Det funkar jättebra, förutom en grej. På archive.org måste filerna vara under 10MB och min podcast hamnade på ca 18. Bör jag få ner storleken? Och i så fall hur… Eller finns det andra alternativ som du har till hands?
  Tacksam för snabbt svar.

 20. Samson Wiklund skriver:

  @Kent Johnsen: Märkligt… jag testuppladdade en fil precis till archive och den var på 250 MB. Hmm…

  Testa andra gratis sparplatser är mitt tips. En googling efter “Free podcast storage” är en bra början.

  Podomatic har en gratisnivå http://www.podomatic.com/login som kan var värd att spana in. Detsamma gäller podbean http://www.podbean.com. Annars kanske http://www.ourmedia.org/ är något som passar?

 21. Gabriel skriver:

  När jag har lagt upp en kategori med ett inlägg med archivelänken så får inte kategori sidan något rss feed. Varför blir det så?

 22. Samson skriver:

  @Gabriel: Ja du, jag har inte tillräckligt information om din site för att svara. Ge mig en länk så kan jag ta mig en titt.

 23. Johanna skriver:

  Hej! Grym guide. Men jag fattar inte det här med språket. Mitt problem är (som någon ovan här tror jag, men jag fattade inte riktigt) att det i iTunes står att min podcast är på engelska.

  “@Bianco: Du måste ändra språket i htmltaggen på din hemsida så blir språket rätt.

  ex:
  (html xmlns=”http://www.w3.org/1999/xhtml” xml:lang=”se” lang=”se”)

  fast med istället för ( och )”

  Vad är det för htmltagg? Var hittar jag den?

  /lite trög kanske

 24. Samson skriver:

  @Johanna:
  Du kan sno min kod rakt av och lägga den FÖRST i din kod.
  Du hittar den här:
  http://pastebin.com/MbPRAFse

 25. Samson Wiklund skriver:

  @Johanna: Kör ni WordPress? isåfall kan ni ladda ner en plugin som heter “Native RSS” och där fylla i koden för svenska (sv) så gör den allt automatiskt åt dig.

 26. Johanna skriver:

  Japp, kör WordPress. Men lyckas inte hitta var man installerar plugin i wp-admin panelen. Behöver man en annan wordpress-version än den nätbaserade, gratis?

 27. Samson Wiklund skriver:

  @Johanna: Har du gratisversionen av WordPress, dvs WordPress.com, behöver du inget av det här. I ditt fall räcker det att kolla här http://en.support.wordpress.com/language-settings/ (och nästa gång kollar du i förväg, deal?)

 28. Gabriel skriver:

  Här är länken till kategorin podcast http://baotianochbananen.wordpress.com/category/podcast/

 29. Gabriel skriver:

  @samsonhar du kollat länken? vore tacksam för svar så jag kan börja lägga ut

 30. Fredd skriver:

  Hej hej!

  Har två problem som jag hoppas att du kan hjälpa mig med för jag hittar ingen lösning någon stans.

  Problem 1
  Itunes verkar bara vilja visa 10 avsnitt i taget. Alltså så fort jag lägger in nya avsnitt så försvinner det längst ner. Hur schöön får jag det bukt med detta?!??!!

  Problem 2 – The big one
  Jag nu spelat in 21 stycken avsnitt och plötsligt så fungerar det ikke. Jag lägger upp avsnittet på wordpress, får ett RSS-flöde, får upp det på feedburner MEN den kommer inte upp på itunes. Vad kan felet vara? Någon tanke, idé, tanke osv? Är tacksam för all hjälp

 31. Fredd skriver:

  Uppdatering på mina problem:

  Problem 1
  Tror att problemet ligger hos feedburner för där i rss-flödet så syns bara de de 9 senaste inläggen (samma som sen syns i itunes) Har letat men hittar ingen inställning. Är det bara jag som ar detta problem??? All hjälp mottages

  Problem 2
  Löst det

 32. Samson Wiklund skriver:

  @Gabriel: RSS-adressen är http://baotianochbananen.wordpress.com/category/podcast/feed/

  MEN!! Du måste skapa ETT blogginlägg PER avsnitt och länka de enskilda mp3:orna i det blogginlägget (så som jag skrivit i texten ovanför alla kommentarerna. Som du gjort nu länkar du till din archive-sida och det är bara en webbsida inte en mp3:a.

  @Fredd: Det är inte Feedburner utan din ursprungliga rss som är boven. Använder du wordpress är det en inställning som du hittar här: “Inställningar > Läsa > Syndikeringsflöden visar”

 33. Gabriel skriver:

  @samson tack för hjälpen. nu har jag fått en nytt problem. När jag lägger till min podcast på itunes så säger de att de har problem med att hitta avsnitt i min ström.

 34. Samson skriver:

  @Gabriel:
  Som jag sa behöver du länka till mp3-filen i blogginlägget och inte till archivesidan (som du gör nu). Det finns ingen mp3:a i din feed för du länkar ingen mp3:a

 35. Gabriel skriver:

  tack för all hjälp. Nu ligger det första avsnittet ute på itunes men det andra finns inte. Här är feedburnersidan om du ser nåt fel jag har gjort http://feeds.feedburner.com/Baotianochbananen även wordpress och archive om du behöver dem http://archive.org/details/BaotianOchBananensPodcast
  http://baotianochbananen.wordpress.com/

 36. Gabriel skriver:

  @samson

 37. Sajmon skriver:

  Tja, tack för en bra guide. Har följt den exakt, men kanske inte ändå? För när jag ska skicka en podcast iTunes så menar den att “inträffat ett problem med att läsa strömmen”. Innan sa den att det ej går att “hitta någon ström”.

  Vad kan detta bero på tror du?

 38. Sajmon skriver:

  “problem att hämta avsnitt från din ström”… I vilket steg har jag gjort fel?

 39. Samson skriver:

  @Sajmon: Svårt att säga om du inte ger mig lite länkar att titta på. Vad är din rss-adress och var har du hemsidan med podcasten?

 40. Samson Wiklund skriver:

  @Sajmon: Mkt enkelt. Du länkar inte någon mediafil (ljudfil/videofil). Det finns inget avsnitt att hämta för feedläsaren (dvs iTunes). En YT-video är inte en podcast. Du behöver ladda upp videon på en ftp och i inlägget länka till filen.

  Det är ganska precis vad jag också har skrivit att man måste göra i guiden.

 41. Ted skriver:

  Tusen tack för en grymt bra guide! Har dock (såklart) stött på ett problem. När jag ska lägga in min feed på Feedburner får jag följande meddelande:

  “Received HTTP error code 400 while fetching source feed.

  Identify Feed Source

  The feed URL you entered is:
  https://livsnjuterietpodcast.wordpress.com/category/podcast/feed/

  We could not find a valid feed at that address. Here are some possible reasons this might have happened:

  Is the feed valid? Confirm its validity now.
  The feed your site already creates needs to be “valid enough” to work with FeedBurner. This post from the FeedBurner Help Center explains why technical validity matters.

  Are you using the URL of the web page or the URL of the feed?
  FeedBurner is usually able to “auto-discover” your feed from a web page, but in this case we didn’t find any related feeds. You may want to enter the URL of the feed directly.

  Is the URL is misspelled or a copy+paste action didn’t work?
  If that’s the case, please try again.”

  Min blogg är: https://livsnjuterietpodcast.wordpress.com/

  Feeden (som är den adress jag försöker lägga in på Feedburner) är: https://livsnjuterietpodcast.wordpress.com/category/podcast/feed/

  Det ska sägas att när jag klickar på “Confirm its validity now” så står det följande:

  “Congratulations!

  This is a valid RSS feed.

  Recommendations

  This feed is valid, but interoperability with the widest range of feed readers could be improved by implementing the following recommendations.

  line 28, column 152: Unregistered link relationship: search [help]”

  Jag förstår verkligen inte vad jag gör fel och tänkte höra om du har någon aning på vad som skulle kunna ha gått snett? Tack på förhand!

 42. Samson Wiklund skriver:

  @Ted: När jag tittar på feeden ser jag att det är en sk “trunkerad” feed. Det kan du ändra på i inställningarna i WordPress.

  Gå in på SETTINGS > Reading
  och se till att på “For each article in a feed, show” och välj “Full text”.

  Det borde ta bort problemet för dig.

 43. Ted skriver:

  Tack för svaret! Dock är “Full text” redan valt. Testade att byta till “Summary” och sedan byta tillbaka till “Full text” men det funkade icke. Får fortfarande samma felmeddelande på Feedburner.

 44. Sajmon2 skriver:

  Hej igen Samson, tack för att du svarade tidigare. Men jag har ju länkat till mp3-fil (från archive.org) i vissa av inläggen på sajten. Inte alla dock, de tidigare främst.

  Så har alltså, förutom en YT-video inbäddad även en mp3-länk. Måste man ha det till alla inlägg som ligger upp för att iTunes ska haja kanske?

 45. Samson Wiklund skriver:

  @Sajmon: Ja du måste ha länk till nedladdningsbar mediafil i ALLA inlägg som ingår i feeden du ger till feedburner.

  YT-videon spelar absolut ingen roll. Det går inte att göra podcast med youtubevideos. Alls. nånsin. släpp tanken.

 46. Linnéa skriver:

  Hej! Tack för guiden!
  Jag har använt mig av podbean.com för att lägga upp min podcast på. Väldigt enkelt.

  Dock har jag inte förstått hur jag ska få upp den till androidmarknaden också… Men en får väl googla lite till kanske 🙂

 47. Keren skriver:

  Hej Samson!
  Jag verkar ha samma problem som många fler, får upp felmeddelandet “Vi hade problem att hämta avsnitt från din ström” när jag försöker ladda upp på iTunes.
  Du skriver något om att man ska länka mp3-filen men hur får jag upp den länken?
  Hjälp snälla!

 48. Ebba skriver:

  HEJ!
  Jag har fått liknande meddelanden från itunes som flera andra här ovan har. Att dom inte kan hämta mina avsnitt från strömmen. Jag har länkat en mp3, länk så jag förstår inte vad problemet kan vara. Tacksam för svar! Vill lägga upp på itunes så fort som möjligt! 🙂

 49. Henrik skriver:

  Hejsan.
  Har följt allt till punkt och pricka, men får hela tiden felmeddelandet:
  “Vi har problem att hämta avsnitt från din ström.” från iTunes.
  Vad gör jag?

 50. Linda skriver:

  hej!
  Jag har samma problem som ovanståden, jag har länkat till mp3 och får ändra fram “Vi har problem med att hämta avsnitt från din ström”

 51. Elias Larsson skriver:

  Hej! Till alla er som har haft problem med att itunes inte hittar avsnitten så har jag hittat en lösning (som funkade för mig). Länken till mp3:n som ni postar på wordpress-bloggen får inte vara https:// utan bara http:// så radera helt enkelt det s:et och klistra in den nya adressen istället!

 52. Markus skriver:

  Hej! Jag har problem med att anmäla min podcast på Itunes. Något blev fel med feeden från början, men när jag rättat till problemet säger Itunes att strömmen redan är anmäld. Behöver jag göra någonting ytterligare för att “starta om” processen eller kommer det ske av sig självt? Den fungerande feeden ska vara http://orebro4you.se/4youpodden/feed/podcast/. Kan du hjälpa mig ned detta? Mvh Markus

 53. Samson skriver:

  TILL ALLA ER SOM STÄLLER FRÅOGR HÄR:
  Jag (artikelförfattaren) skriver inte längre för siten och kommer inte heller svara på några fler frågor.

Skriv en kommentar