Tävling

Tävlingsspecial – Turtles

I brist på det bruna lövet har Samson knåpat ihop en tävling istället.

Inspirerat av Angelica Norgren på Xboxflickan.se ska vi ha tävling i speedpaint. Du har 15 minuter på dig att återskapa ett Retroresanminne i Ms Paint eller motsvarande (inga lager, inga tuffa penslar).
Lägg upp bilden på valfri plats på nätet och kommentera med en länk nedan.

Anders och Samson agerar Jury och kommer välja ut vilket bidrag som kammar hem vinsten.

Och vad vinner man då? Jo ett finfint seriealbum betitlat “Teenage Mutant Hero Turtles – Den sista sanningen”.

Tävlingen stänger onsdagen den 2 februari.

Länkar
Paintbrush for Mac.

Retroresan tävlingsspecial: Turtles

Kommentarer

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Samson Wiklund, Retroresan. Retroresan said: Retroresan tävlingsspecial: Turtles http://bit.ly/eAQQUo #fb […]

 2. Avgrundsvrål skriver:

  “Eller motsvarande”. Får jag teckna för hand med vanlig svart tuschpenna på vitt papper på 15 minuter och scanna in?

 3. Avgrundsvrål skriver:

  Jaha, just det, det fanns en ljudfil att tanka också. Lyssnade nu och där framgår det ju att det gäller just “ritprogram”. Jag kan alltså inte fuska… 😛

 4. Mats "El_Kebabo" Holmkvist skriver:

  här kommer mitt bidrag, mitt roligaste minne från retroresan var när jag och filip spelade gunstar heroes i co-op till det avsnittet, vi klarade faktiskt hela spelet på första försöket vilket jag var rätt imponerad av. Ett spel vi fortfarande plockar fram då och då.
  http://www.facebook.com/profile.php?id=688882738#!/photo.php?fbid=189377844423314&set=o.105908456113876

 5. Mats "El_Kebabo" Holmkvist skriver:

  nähä verkade inte funka med länken till facebook, la in den på retroresans sida. Annars kanske denna funkar bättre:

  http://www.ladda-upp.com/bilder/47289/gunstar-heroes

 6. Ohlsson skriver:

  http://www.ladda-upp.com/bilder/47299/v-C3-A5r-egna-oddworld

  Filip (Inte El-Kebabos son) står till knäna i snön vid ett stort fruset vatten och ser ut över isen.
  Filip kände sig inte stabil nog att ha människor runt sig och nekade sin flickvän hans sällskap denna kväll.
  Tydligen är inte 5 kvällar i veckan nog för henne, de sedvanliga “Du är världens sämsta pojkvän och du älskar mig inte” kommentarerna haglar ner i hans sms-inkorg. Filip börjar fundera på vem han blivit. Han känner sig otrygg och otacksam över sin tillvaro.
  Det är då han plockar fram sin iPod, det är fredag. I podcastkategorin ligger det senaste avsnittet av Retroresan “Det är kul att gå runt och fisa”. Den blåa bollen bredvid filen indikerar att den fortfarande är fräsch och oöppnad. Han pluggar i hörlurarna och klickar på play. De ikoniska tonerna från Hexadecimal Genome dundrar fram och Anders välkomnar Filip tillbaka till Retroresan. Något lättar inom honom och han står där. Med dyngsura fötter från snön som smält i mina skor och livet känns inte tungt längre. Vem orkar bry sig om en grinig flickvän och bortdomnade fötter när man har två mysiga tjockisar som pratar till oss om Mudokons, Sligs och pruttknappar.

 7. Pibb skriver:

  Nu har jag för första gången spelat ett spel samtidigt som ni ska retroresa det, så jag ska dela med mig av mina åsikter tänkte jag.

  Puggsy!

  Det börjar mycket bra, med ett stämningsfullt intro som skulle funka bra till ett Starfox-spel eller liknande. Men sen hoppar en liten potatis ut ur det häftiga rymdskeppet och allting bara faller platt.

  Spelet sen, ger inte så mycket hintar om vad man ska göra, eller hur man ska göra det. Jag har ingen instruktionsbok så jag får prova mig fram. Första banan kan man springa igenom, inga fiender, för enkelt.

  Den andra fastnade jag på när jag skulle ta mig över ett hinder. Jag lyckades ta mig förbi efter många om och men genom att hänga med en pistol på kanten och studsa mig upp. Skulle man göra så?

  På tredje fjärde banan dog jag, och jag fick börja om från början. Sen orkade jag inte mer. Det var nog ett av de tråkigaste spelen jag spelet. Det fanns ingen “hook” alls som gjorde att jag ville pröva på nytt. Grafiken var dock helt okej. Kontrollen sisådär.. känns onödigt att behöva trycka nedåt när man ska hoppa på en fiende. Potatisen hoppar ju inte annorlunda bara för att man trycker nedåt.. så det kändes onödigt krångligt.

  Nåjo, dålig start för mitt retroresande, men hoppas nästa spel blir bättre! 🙂

  Tack annars för en rolig podcast! Ni gör ett bra jobb! Älskar japanimitationerna från senaste avsnittet. Konuturolleru! 🙂

 8. Fiskpinnen skriver:

  Jag är inte stolt över vad jag precis har skapat!

  http://data.fuskbugg.se/skalman02/RESTRORESAN.jpg

 9. Radiodead skriver:

  http://img151.imageshack.us/img151/3351/retrov.jpg

  Brukade lyssna på retroresan på de långa tågresorna till mitt ex, i synnerhet minns jag Anders sagostund om FF7, så jag försökte (så gott jag kunde) teckna av det så fort jag kunde. 🙂

 10. Avgrundsvrål skriver:

  Alright! Här är mitt bidrag:

  http://img517.imageshack.us/img517/5899/namnlssp.jpg

  Jag ville avbilda händelsen i Sonic specialen där en kommentar jag hade möttes av total tystnad. Under de där sekunderna som kändes som timmar så var man lämnad åt ödet. Bildtexten (under bilden) säger allt.

  Brukar teckna serier annars, men har aldrig använt Paint förut, endast färgat med Photoshop ett par gånger. 😀 Gör en fuling och använder ert kommentarsfällt för att sprida mina serier (om det är ok?) 😉 Typ den här, från i julas, ifall nån har lust att kolla in (rätt stor bild btw)…

  http://d.imagehost.org/0597/Avgrundsvr_l_En_Julsaga.png

 11. Avgrundsvrål skriver:

  Btw, angående communitydelen i avsnitten. Jag tycker ni bör försöka hålla den biten till max en halvtimme med kommentarer, i övrigt ha det som idag.

 12. bjornface skriver:

  Här kommer en bild av mitt bästa minne av Retroresan. Det här var det roligaste och mest oväntade ögonblicket i mitt tycke.
  Det kan väl inte ha undgått någon att när Samson utbrast “STRIMLARN!” behövde man mer eller mindre byta underkläder.
  http://www.ladda-upp.com/bilder/47464/krang-samson-by-bjornface

Skriv en kommentar