Det var väldigt länge sedan jag spelade på min PSP Slim nu. Visst har det funnits anledningar, en hel del faktiskt, men det har inte blivit av. Främsta anledningen är densamma som jag skrev om för flera månader sedan; jag vill inte ha en stationär upplevelse på en bärbar spelkonsol. Det är i regel det jag får av min PSP.

Igår var dagen då den länge beryktade PSP2 tillslut avtäcktes. Med två stickor, tryckkänslig skärm på både fram och baksidan och prestanda på PS3-nivå ska denna maskin föra de portabla konsolerna in i nästa generation. Därav kallas den också för Next Generation Portable. NGP alltså.

Och även om jag redan nu vill höja ett varningens finger, för att Sony än en gång försöker få den bärbara marknaden att handla om processorkraft och högupplöst grafik istället för att hitta mer passande spel för en bärbar maskin, så blev jag under gårdagskvällen enormt sugen på detta stycke teknologi. Troligtvis bör jag främst skylla på min prylmani och jag lovar inga direkta inköp innan jag sett prislappen på PSP2.

Men Sony har efter PSP Go-floppen lyckats få sin portabla avdelning att se intressant ut igen. Om de endast kan förlita sig på processorkraft och spel som Killzone, Uncharted eller Metal Gear återstår att se.