För några veckor sedan skaffade jag mig en iPad, och på inrådan av min bättre hälft installerade jag Hearthstone för att se om det var något för mig. Det visade sig att jo, det var det! Det är riktigt kul, (oftast) snabba spel, och intresset hålls uppe av de dagliga questen. Jag har spelat en hel del och köpte faktiskt loss några packs med kort för att få lite bättre att välja mellan, men jag får fortfarande så oerhört mycket pisk oavsett om jag spelar rankat eller casual.

Min upplevelse kan sammanfattas bra i dessa två guldkorn från Cowboys and Aliens:

Det är frustrerande hur mycket pay to win det här spelet är. Och hur jag upplever att matchningen är medvetet dålig för att få spelare att känna att man ”måste” köpa loss kort för att ha en chans. Bara såna saker som att t.ex. begränsa urvalet till att du bara kan möta motståndare som har samma/inga expansioner som du hade gjort matcherna mer jämna. Nu känns det snarare som att jag klättrar upp för det där rymdskeppet, kastar in mina dynamitgubbar och hoppas, hoppas, att jag ska lyckas ta ihjäl ett par stycken åtminstone.

Trots detta kämpar jag på, lyckas vinna lite guld, kör en arena och får tag på nåt pack. Och väntar på lönen så jag kanske kan komma ikapp litegrann åtminstone…