Homefront är ett kort spel. Ett väldigt kort spel. Det tog mig 4 timmar att spela igenom kampanjen! Ja, du läste rätt, 4 timmar! Då ska ni veta att jag rusade inte igenom kampanjen utan några problem, utan jag dog ett flertal gånger och var tvungen att köra om vissa partier. Så för en gångs skull kunde jag uppskatta att ett spel var lite för utmanande, för annars hade det nog varit över på 2 timmar istället för 4. Som ni alla säkert vet vid det här laget, föredrar jag ett kort spel, framför ett 40+ timmar spel! Skulle jag enbart ta hänsyn till tiden det tar att spela Homefront, skulle det vara ett ultimat spel för mig.

Men det går ju inte. Jag kan inte bedöma ett spel bara efter dess längd! Det skulle vara som att påstå att Popular med Eric Sa-aaade är en bättre låt än Led Zeppelins Stairway To Heaven, eftersom den är kortare! Det går helt enkelt inte. Den tid det tar att spela spelet måste kännas meningsfull också!

Tyvärr når inte Homefront ända hem på den fronten. Men med det sagt, vill jag inte att du som läser detta ska döma ut spelet på förhand. Homefront är inte ett genomruttet fps, långt ifrån! Det har vissa moment som  är värda att upplevas. Ta till exempel introsekvensen, som innehåller en väldigt stark scen, med ett litet barn i fokus. Eller när du måste ta hjälp av en massgrav för att komma undan de elaka koreanerna! De är två scener som jag personligen fann väldigt intressanta, berättarmässigt. För en liten stund kände jag krigets fasa. Dock endast för en väldigt liten stund, för direkt efter blev det ordinärt fps-pangande igen, enligt formuläret märkt COD!

Det går nämligen inte att spela Homefront utan att hela tiden jämföra det med Call Of Duty-serien i allmänhet, och då Modern Warfare 1 och 2 i synnerhet. Självklart finns det sämre spel att apa efter, men hela tiden tänker jag att detta har jag gjort förut och att det var lite roligare då! Det som Homefront gör bättre eller sämre, beroende på hur man gillar att spela ett fps, jämfört med COD är att du i Homefront måste vara en aningen mera taktisk än vad du behöver i COD, för att överleva. Väldigt många gånger rusade jag rakt ut i stridens hetta, i sann COD-style, för att i nästa sekund ligga död på marken.

På det hela taget är Homefront ett kompetent fps, men om du ska inhandla det eller inte låter jag vara osagt. Det jag kan säga är att det har en fantastisk och episk slutstrid på en väldigt bekant bro och att det inte är den COD-dödare som det har utgett sig för att vara!

Edit: Nästa vecka kommer det komma en text som redogör för om multiplayern är något att hänga i julgranen. Det är Svamprikets gode vän Henke ”Spelgubben” Elsberg som kommer stå för intrycket!