Jag är långt ifrån en storkonsument av Blizzard Entertainments spel. Faktum är att jag varken spelat något Warcraft, StarCraft eller Diablo-spel tillräckligt mycket för att ha en vettig åsikt om dem. Trots det så är jag en stor beundrare av detta spelhus. Jag tror till och med att jag är bered att kalla dem för en av världens bästa spelutvecklare.

Detta för att man förtjänar denna utmärkelse på fler sätt än genom att trycka ut bra titlar, i detta fall handlar det snarare mer om hur man gör sina spel. Blizzard har, likt Valve, en förmåga att jobba väldigt nära sina fans. Man får känslan av att de är en av oss, att de lyssnar på oss och gör spel som både de själva och vi vill spela. Det är där deras storhet ligger, kombinerat med oviljan av att släppa något som de inte är 100% nöjda med.

Videon ovan är en hyllning till företagets nu 20 år gamla historia som spelutvecklare. Det är minst sagt en imponerande genomgång där man tydligt kan se den till början lilla gruppen växa sig allt större för att tillslut nå den punkt där de befinner sig i dag. Vid total världsdominans. Och visst förtjänar de att vara där.