Den femte april, alltså nu på tisdag, ska första numret av Sveriges nya speltidning LASER finnas tillgänglig i butiker för bara 49kr. I den kommer det finnas både nya och bekanta ansikten. Vissa av skribenterna vet ni kanske redan om, men jag tror många kommer få en eller två överraskningar när de bläddrar fram till skribentlistan. Jag är väldigt nöjd med vår lilla trupp, och tror de flesta har höjt sig minst två nivåer för premiärnumret. De flesta av oss är relativt vana spelskribenter, men ändå riktigt hungriga på det här tillfället.

Så vad kommer LASER att vara? Vad kommer det bli? Det är inget jag kan svara på med säkerhet. Jag kan bara redovisa för min personliga uppfattning av visionen: Vi kommer inte skriva som LEVEL. Vi kommer inte försöka vara lika ”highbrow” som LEVEL, eller försöka slå dem på bortaplan i deras eget spel. Men vi kommer inte heller försöka vara lika grabbiga som Gameractor.

Utifrån hur jag personligen bedömer det, kan Laser närmast beskrivas som ett lättillgängligt mellanting. Även om vi inte kommer ha djupgående jätteartiklar om obskyra japanska utvecklare, så vill vi ändå ha med tänkvärda debattartiklar. Och även om vi riktar oss till en mer varierad målgrupp än bara de mest hårdkokta 16-åriga fansen av Call of Duty och Gears of War, så kommer det vara uppenbart att vi är mångsidigt kunniga och passionerade.

Det är som sagt bara mina personliga reflektioner kring tidningens vision i förhållande till konkurrenterna. Vilket fall som helst så ser jag med spänning fram emot äventyret, och hur det än går kommer det vara en enormt rolig upplevelse. Jag hoppas att det blir positivt för läsarna och det svenska spelklimatet också. Ni kan förresten läsa en intervju som Level7 gjorde med Lasers chefsredaktör Alexander Ekelund angående tidningen.

(Skulle du vilja prenumerera på tidningen redan nu kan du göra det här, och få första numret för bara 9kr! Tycker du sedan att tidningen är värdelös och helt utan potential är det bara att avsluta prenumerationen när du vill.)