Information

Lite om speltidningen Laser

Den femte april, alltså nu på tisdag, ska första numret av Sveriges nya speltidning LASER finnas tillgänglig i butiker för bara 49kr. I den kommer det finnas både nya och bekanta ansikten. Vissa av skribenterna vet ni kanske redan om, men jag tror många kommer få en eller två överraskningar när de bläddrar fram till skribentlistan. Jag är väldigt nöjd med vår lilla trupp, och tror de flesta har höjt sig minst två nivåer för premiärnumret. De flesta av oss är relativt vana spelskribenter, men ändå riktigt hungriga på det här tillfället.

Så vad kommer LASER att vara? Vad kommer det bli? Det är inget jag kan svara på med säkerhet. Jag kan bara redovisa för min personliga uppfattning av visionen: Vi kommer inte skriva som LEVEL. Vi kommer inte försöka vara lika ”highbrow” som LEVEL, eller försöka slå dem på bortaplan i deras eget spel. Men vi kommer inte heller försöka vara lika grabbiga som Gameractor.

Utifrån hur jag personligen bedömer det, kan Laser närmast beskrivas som ett lättillgängligt mellanting. Även om vi inte kommer ha djupgående jätteartiklar om obskyra japanska utvecklare, så vill vi ändå ha med tänkvärda debattartiklar. Och även om vi riktar oss till en mer varierad målgrupp än bara de mest hårdkokta 16-åriga fansen av Call of Duty och Gears of War, så kommer det vara uppenbart att vi är mångsidigt kunniga och passionerade.

Det är som sagt bara mina personliga reflektioner kring tidningens vision i förhållande till konkurrenterna. Vilket fall som helst så ser jag med spänning fram emot äventyret, och hur det än går kommer det vara en enormt rolig upplevelse. Jag hoppas att det blir positivt för läsarna och det svenska spelklimatet också. Ni kan förresten läsa en intervju som Level7 gjorde med Lasers chefsredaktör Alexander Ekelund angående tidningen.

(Skulle du vilja prenumerera på tidningen redan nu kan du göra det här, och få första numret för bara 9kr! Tycker du sedan att tidningen är värdelös och helt utan potential är det bara att avsluta prenumerationen när du vill.)

Inga kommentarer

 1. blutt skriver:

  O här hade du din första prenumenant! 😉 Ska bli riktigt spännande och se vad LASER har att bjussa på!!

 2. Spel-Malmer skriver:

  Grattis! Hoppas det går bra.

  En liten reflektion dock. “3DS special”, är inte det egentligen en särskrivning? Ett litet bindestreck hade gjort susen. Så som det är formgivet kan man dock komma undan, men skall man vara petig så…

 3. Tommy Håkansson skriver:

  Blutt:
  Det ska bli spännande för mig också, eftersom jag har ganska dålig koll på vad andra skrivit. De enda jag egentligen läst något av är Tove Bengtsson och Christoffer Ekelund. Men jag har hört från chefsredaktören (som jobbat med de flesta av oss i flera år) att alla verkligen rest sig.

  Malmer:
  Inte nödvändigtvis. 😉 Special kan vara separerat sådär. Vanligt i till exempel menyer för maträtter. Men jag håller med om att man reflexmässigt vill klämma in ett bindestreck i just det här sammanhanget.

 4. Peter skriver:

  Trevligt! Det blir nog till att plocka upp ett nummer av den tror jag.

  Men jag blir lite fundersam på priset.
  Det 49 kr på framsidan men är det bara för första numret eller?
  För 69/nummer står det på prenumerationssidan.

 5. Spel-Malmer skriver:

  Trevligt iaf med en guide till @familjenspel. 😉

 6. Tommy Håkansson skriver:

  Peter:
  49kr gäller i butik. 69kr gäller för #2 och #3 om du väljer att ta #1 för bara 9kr. Men eftersom prenumerationen är tillsvidare så kan du säga upp den efter #1. Du är alltså inte bunden att ta #2 och #3 för 69kr. OOOM jag förstår dem rätt. :p

 7. metalslime skriver:

  finns det nån retro-del…? =)

 8. Tommy Håkansson skriver:

  Metal:
  En liten. Jag tror vi ger två sidor till retro.

 9. Tobias skriver:

  Det står att ni kommer ha mycket mer förtittar och recensioner än konkurrenterna, men hur är det med artiklar, krönikor och intervjuer? På framsidan verkar ni pusha väldigt mycket för just förtittar och recensioner.

  Personligen ligger jag så mycket efter med spel från förra året så förtittar och recensioner känns inte så intressant för mig, då är det mer det där andra jag vill ha.Kan du ge en liten hint om hur distribueringen mellan dessa sektioner ser ut ungefär (om du nu vet)?

 10. Tommy Håkansson skriver:

  Tyvärr har jag inte stenkoll, men det stämmer att förtittar och recensioner tar upp en hel del plats. Förtittarna tycker jag dock är skrivna lite åt artikelhållet ibland, med skribentens egna tankar och spekulationer kring spelet. Det är åtminstone lite åt det hållet jag försöker få mina texter att luta. Och jag har hört att det är lite så Tomas skrivit om när han fick provspela Deux Ex. Sen kommer vi ha debatter, där vi tar upp ämnen och låter två personer argumentera för och emot. Det tycker jag personligen är tidningens (vad jag vet nu) mest intressanta inslag.

  Men som sagt, det kommer vara en stor del recensioner och förhandstittar, åtminstone i det här numret. Det kommer såvitt jag vet till exempel inte vara några artiklar på 7 sidor om hur det är bakom kulisserna hos shmup-kungarna på Cave. Så är man ute efter sånt och inte alls prioriterar texter som nya spel, då är Laser förmodligen inte ett så bra köp.

 11. Får man ett recensionsexemplar att läsa om jag inte hittar det i närheten? Så man kan ge kritik på det hela sedan?

 12. Tommy Håkansson skriver:

  Henrik:
  Jag vet att chefsredaktören fått 50 ex av tidningen, så han borde ju dela ut dem till vissa. Jag har dock ingen makt över det.

 13. Teh FnoRd skriver:

  Intressant! ser fram emot tisdag helt plötsligt. 🙂 Kul med en annan tidning än Level, även om den är bra. Omväxling förnöjer. 🙂

 14. Retro-Kim skriver:

  En liten Retro-del? Nämen så trevligt! =P
  Fast jag håller med Tommy – en debatt där det argumenteras för och emot intresserar mig allra mest.
  Fy så tråkigt det hade varit om vi alla sett likadana ut, haft samma kläder och samma åsikter =)
  Det ska verkligen bli spännande att få se vad som kokats ihop här.

 15. Tommy: nice. Inte för att jag tror att vi får något sådant exemplar men var bara tvungen att fråga.

  Hoppas den kommer hit till småstäderna också så man kanske kan ta sig en titt.

 16. Christofer Martin skriver:

  Hola!

  Var är er hemsida, lasermagazine.se?

 17. Tommy Håkansson skriver:

  Jess, sidan kommer ligga på den domänen så fort som Alexander och Arvid fått igång den. 🙂

 18. Christofer Martin skriver:

  Bara undrade, eftersom ni tipsar om den i tidningen. 😉

 19. Macke skriver:

  Var finns tidningen att köpa..? Jag hittar den ingenstans 🙁

 20. Tommy Håkansson skriver:

  Jag hittar den inte heller. 🙁
  Har iof bara kollat Hässelby Gård.

  Den ska finnas där tidningar finns, i alla fall.

 21. Mattias Frost skriver:

  Den fanns i Borlänge i alla fall! 😛

  Och överlag tyckte jag att det var en bra tidning. Behöver finjusteras lite här och där, men det skulle vara konstigt om ni fick till precis allting på första försöket. 😉

 22. Tommy Håkansson skriver:

  Oja, saker kommer justeras och anpassas. Plus att vi kommer ha mer tid och erfarenheter. Så feedback från alla håll och kanter tänker vi lyssna väldigt noga på.

Skriv en kommentar