Information

Peter Ahonen medverkar i SVT

Vår egen Peter Ahonen medverkade för en tid sedan i SVT:s program Ei Saa Peittää, en tvåspråkig (Finska, Svenska) talkshow som behandlar aktuella ämnen “med bra feeling”. Ämnet i detta avsnitt var “Kvinnors roll i spelbranschen” och förutom Peters medverkan så fanns dessutom Laura Lohikoski, spelgrafiker och serieskapare och Inger Ekman, som undervisar barn och unga i programmering, med i programmet, som leds av Christian Bertell.

Se hela avsnittet på Svt Play

Kommentarer

 1. Zachs skriver:

  Riktigt kul att se Peter synas i tv!.

  är inte Ei Saa Peittää finska för “får ej övertäckas”?

 2. SpeLinnea skriver:

  Kul! Hade inte hört talas om till exempel Tjejhack som det diskuteras om, intressant. Väldigt fint med den äldre kvinnans som spelade WoW.

  Om könslösa karaktärer, Nintendo “erkände” nyligen Toads som könlösa. Därmed är Toadette inte heller en tjejkaraktär och Toad och Toadette är inte tillsammans eller syskon. De är “adventure buddies.”

  Att spel heter “peli” på finska är ju underbart. <3

Skriv en kommentar