Information

P3 Spel – med yours truly

För några veckor sedan ringde plötsligt min telefon när jag var ute med fästmön och skulle käka lunch.

“Hej, jag heter Anton och jag jobbar på mediabolaget A-one. Det är vi som ligger bakom P3:s kommande spelsatsning P3 Spel. Angelica Norgren är programledare där och hon tipsade oss om dig och framförallt dina videos med spelhistoria.”

“Jaha, öh… hej?”

“Vi tänkte vi skulle ha någon slags inslag i varje avsnitt om spelhistoria och vi tänkte att du har en rätt skön stil på det du gjort. Skulle du vara intresserad av något sånt?”

“…eh…. det skulle vara skitkul.”

“Skitbra! Elva avsnitt, typ tre minuet vardera, och så kan du ju ha lite såna där roliga grejer, typ som att du klipper till en bild på McGyver när du säger ‘…Kassar sa åt dem att vara så uppfinningsrika som möjligt’. Fast du får göra det med ljud, liksom.”

“Ok. Maila mig detaljerna så börjar jag skriva manus.”

På söndag är det premiär! 14:03 på P3. Lyssna eller dö.

p3 Spel på webben

Kommentarer

 1. Elin (Ariez) skriver:

  Härligt! Ser fram emot slutresultatet.

 2. Shotgun Facelift skriver:

  Jag har följt denna happening med stor glädje! Inte happeningen att SR ska sända program om spel för mina lurar går ändå varma med spelprat hela dagarna. Det finns liksom ingen brist på högkvalitativt spelsnack i Sverige. För samhället i stort är det förstås bra – ökar spelmedvetandet i landet o.s.v. Självklart kommer jag lyssna på detta också då jag verkligen diggar Möller, Norgren, Fares och Huvudet men framförallt dig Samson! Det är lite det jag tänker på – Happeningen alltså, och det är att just du uppmärksammas och får hamna tillsammans med de största och bästa. Nu kanske inte Fares är en av de största och bästa, men.. Man kanske vill ha med en mainstreamkändis för att locka lyssnare, dunno. Anyway – “the guys upstairs” har fått nos på din hängivenhet till det du gör, din mysiga röst och bara allmänt din professionalitet och jag gillar det! Tyvärr kanske du tappar lite underdogstatus men.. näe. Även om du blir ond diktator nu (á la RDR, questlinen i Mexico där man följer en karismatisk rebelledares väg från underground-kämpe till att bli landets ledare (som så klart får storhetsvansinne och blir OND)) så kommer jag tycka om dig lika mycket!

  Ser starkt fram emot detta!

 3. Avgrundsvrål skriver:

  Hörde talas om detta, awesome ju! Men du kanske borde ha klargjort att det inte är ett skämt med tanke på vilken dag det råkar vara nu när du postar detta. 😉 P3 Spel liksom, var väl Spelradion som körde ett “P3 Spelradion” skämt förra första april dessutom. Men wow… har inte lyssnat på en radio sen en gång 2003.

 4. SpeLinnea skriver:

  Fan vad coolt, P3 Spel blir bara mer och mer intressant! Plus att jag vill ju inte dö, måste lyssna.

 5. Svennefenne skriver:

  April, april… Eller? 😉

 6. Samson skriver:

  @Svennefenne: Oh nej. Inget apsrilskämt. Jag var i Sthlm förra veckan och spelade in =)

 7. Kletet skriver:

  Fasen va kul Samson! Nu blev ju P3 Spel intressant på riktigt! 🙂

 8. Jelly skriver:

  “Dessutom så bjuder Samson Wiklund med dig på en episk retroresa genom spelhistorien.”

  Jag gillar att retroresa börjar bli ett myntat uttryck, tycker att jag har hört det på flera ställen nu.

  Lycka till Samson.

 9. zemus skriver:

  tusen tummar upp kanon bra jobbat av dig Samson gilla de verkligen!

Skriv en kommentar