För några veckor sedan ringde plötsligt min telefon när jag var ute med fästmön och skulle käka lunch.

”Hej, jag heter Anton och jag jobbar på mediabolaget A-one. Det är vi som ligger bakom P3:s kommande spelsatsning P3 Spel. Angelica Norgren är programledare där och hon tipsade oss om dig och framförallt dina videos med spelhistoria.”

”Jaha, öh… hej?”

”Vi tänkte vi skulle ha någon slags inslag i varje avsnitt om spelhistoria och vi tänkte att du har en rätt skön stil på det du gjort. Skulle du vara intresserad av något sånt?”

”…eh…. det skulle vara skitkul.”

”Skitbra! Elva avsnitt, typ tre minuet vardera, och så kan du ju ha lite såna där roliga grejer, typ som att du klipper till en bild på McGyver när du säger ’…Kassar sa åt dem att vara så uppfinningsrika som möjligt’. Fast du får göra det med ljud, liksom.”

”Ok. Maila mig detaljerna så börjar jag skriva manus.”

På söndag är det premiär! 14:03 på P3. Lyssna eller dö.

p3 Spel på webben