I stort sett alla verkar gilla tidningen Level. Speltidningen som utnämnts till ”Årets speltidning” nu fyra år i rad har en väldigt imponerande redaktion, Sveriges kunnigaste läsarkrets och troligen det bästa webbforum en tidning kan önska sig.

Men med handen på hjärtat så börjar jag bli lite less på de texter som skrivs i tidningen. Visst förstorar jag saker när jag kallar tidningens skribenter för män på höga hästar, men Level som tidning har blivit lite väl medveten om sin egen förträfflighet. Toppskiktet av de som skriver för tidningen är väl medvetna om att de som spelskribenter knappast kan nå längre inom Sverige. De är på toppen och där är det jävligt ensamt. Och elitism är sällan vackert.

Idag släpps en ny svensk speltidning till butikerna. Laser är en satsning av Bonnier Tidsskrifter och grundas utifrån redaktionen på Spelmedia.se, med några nya tillskott från både det ena och det andra hållet. Två av mina personliga favoritskribenter råkar skriva för tidningen, men det är inte bara därför jag nu skriver dessa rader. Jag tror nämligen att de som har mest att vinna på detta faktiskt är Level-redaktionen, som nu återigen måste skärpa till sig och faktiskt ta fram material som både är roligt att läsa, välskrivet och hyfsat aktuellt.

Jag önskar Laser all lycka till och hoppas att ni likt jag går till butiken och köper ett exemplar. Det finns även billigare alternativ för de som vill prova på tidningen och nio spänn har nog de flesta över.

Och i bakvattnet lurar ännu fler överraskningar, men det tar vi en annan gång.