Hej Hearthstone, det var Jesper här. Jag vet att vi inte hörs av så ofta längre men livet har kommit emellan och ska jag vara ärlig så har du bara blivit tråkigare och tråkigare sista tiden. Det är väl egentligen inte speciellt konstigt. Saker och ting utvecklas och varken du eller jag är något undantag på den punkten. Visst ska man röra sig framåt, men grejen är den att jag tycker att du har rört dig lite åt fel håll. Kommer du ihåg expansionen The Grand Tournament? Det var inte en bra expansion. Alls. Det var väl kanske en handfull kort som var intressanta där och trots att The Grand Tournament var sprojlans nytt så var det väldigt få som faktiskt spelade med korten i någon större utsträckning. Jag gillade inte riktigt att du gick mer mot slump-baserade mekaniker med joust-funktionen. Du vet att jag inte gillar RNG eftersom det då mer och mer handlar om slump än om min skicklighet som spelare. Jag må inte vara speciellt duktig men ibland känner jag att jag verkligen inte har kontroll över spelet alls.

Om metat innan hade varit lite stillastående så blev det nu faktiskt direkt tråkigt.
Och vet du, det blev ännu värre när Whispers of the Old Gods släpptes. Det kändes som att du verkligen tappade din identitet som ett taktiskt kortspel när megafeta varelser kunde schakta sönder allt och alla precis hur som helst. Om metat innan hade varit lite stillastående så blev det nu faktiskt direkt tråkigt. Även om man sällan såg dessa uråldriga legendariska gudar spelas i tävlingssammanhang så förstörde de verkligen min Hearthstone-upplevelse när jag försökte ranka upp. Match efter match efter match så fick jag se kort efter kort buffa upp C’Thun för att sedan runda tio se ungefär 20-30 (eller mer!) skada bara kräkas ut över mig och mina kort. Det var inte roligt och det är det fortfarande inte. Whispers of the Old Gods kan verkligen inte försvinna snabbt nog ut Standard-rotationen över aktuella expansioner som spelas.

Men problemen tog inte slut där, Mean Streets of Gadgetzan var likt The Grand Tournament en expansion som kändes helt identitetslös. Det enda jag egentligen kommer ihåg är en väldig massa kort där ordet ”jade” förekom. Det var väl här jag tröttnade på riktigt. Nog för att jag missat lite gratispaket i Tavern Brawls och liknande men nu fanns det verkligen ingen motivation alls kvar hos mig. Men jag gjorde minsta möjliga med att uppnå rank 20 pliktskyldigt varje månad. Man vill ju inte missa en kortbaksida, eller hur? Sedan ska jag erkänna att jag faktiskt gillade Journey To Un’goro. Vi fick se en ny sida och lite välbehövlig kreativitet efter en ganska tråkig tid. Sedan kom livet emellan som sagt och jag har inte hunnit spela alls speciellt mycket. Nu står en ny expansion för dörren och jag är faktiskt fortsatt orolig för dig. Eller för oss snarare.

Jag har bara ögon för dig och jag behöver faktiskt inte något kortspel att spela online.
Du vet att jag inte kan motstå Warcraft-världen. Du vet att jag har spenderat många timmar i Warcraft och Warcraft 2. För att inte nämna de tusentals speltimmar jag lade ner på World of Warcraft. Det sistnämnda är nog faktiskt topp 3 favoritspel någonsin för min del. Jag älskar Warcraft och det vet du, hade du haft ett annat tema så hade jag aldrig brytt mig. Det finns en anledning till att jag inte ens sneglar på spel som Gwent, Magic, Elder Scrolls Legends, Shadowverse eller vad de nu må heta. Jag har bara ögon för dig och jag behöver faktiskt inte något kortspel att spela online. Men du är ju Warcraft och jag har en svårbeskriven attraktion till dig. För det är roligt att spela då och då i små doser. Visst har många av mina favoritkort försvunnit men samtidigt har många av de gamla sönderspelade korten också försvunnit och det är jag glad för. Men jag saknar äventyrsexpansionerna. Du vet de lite mindre expansionerna där det bara kom 20-30 nya kort men som ändå lyckades andas lite ny luft i spelet? Istället för att få drygt 130 kort med massor av onödig utfyllnad som ingen ändå vill spela med.

Nu sägs det att äventyren kommer arbetas in i de stora expansionerna och att det ska bli fler expansioner per år. Som jag sade tidigare så är jag fortsatt orolig. Kan det vara så att vi håller på att växa isär? Det vore tråkigt men samtidigt måste jag tänka på mig själv och det saknas inte spel att spela där ute det är ett som är sant. Vi får se vad som händer i framtiden men jag är inte jättepositiv just nu. Jag hoppas att du spelar dina kort rätt och att vi får ha roligt igen som vi hade förr i tiden. Kommer du ihåg hur kul vi hade en gång i tiden? Kan vi inte försöka hitta tillbaka till det? Jag hoppas det för de problem som vi har är väsentliga. Du är inte jag, det är du.