..Har även jag visat upp en rejäl dos inaktivitet. Orsakerna är många och ursäkterna lär komma – men det var länge sedan jag kände ångest över en blank vecka. Jag har varit bortrest till hemland(skap)et, jobbat lite och spelat mycket Turrican och Turrican II inför veckans avsnitt av Retroresan. Du borde lyssna på det.

Under helgen har jag sedan fortsatt min jakt efter den så attraktiva Platina-trofén i inFamous och kan nu också meddela att jag inte har vidare mycket kvar innan den dingar. Dock har jag, likt resten av världen, spelat nedkopplad från Playstation Network, och kring det har jag också funderat en del.

Nej, jag är inte vidare sur på Sony egentligen – i alla fall inte till de proportioner som andra verkar vilja ta det till. De har utsatts för en sofistikerad och väl planerad attack – en kriminell akt, som delvis har drabbat oss användare men som definitivt träffade Sony och företagets rykte hårdast, vilket också var attackens huvudsakliga syfte. Visst är det surt att jag inte kan komma åt Playstation Store eller synkronisera mina troféer, och visst kan man tycka att säkerheten borde vara större på en maskin som har så många användare och är tillverkad av ett sådant stort företag. Men jag kliver ner från talarstolen här eftersom jag inte egentligen vet jag pratar om, och fler borde göra detsamma.

Men givetvis hoppas jag att det löser sig och att det gör det snart. Den isolerade känslan av att inte kunna koppla upp sig är mer irriterande än en egentlig plåga, men det känns ändå som jag sitter på en maskin från förra generationen just nu. Och att betan för inFamous 2 pågår just nu hjälper ju inte heller.