Retroresan

Jag köper inte att de är dvärgar

Efter mycket om och men har vi bankat oss fram genom en horde av orcher i Three Dirty Dwarves. Vi diskuterar charm, tecknarstilar, vår inkompetens och bristande erfarenhet av drakar och demoner samt orerar kring innebörden av ansjovis på pizza för amerikaner. Sagostunden gör också efterlängtad comeback. Sist men inte minst slår vi ett extra slag för Retrospelsmässan i Göteborg som går av stapeln den 28 maj.

Musik

Länkar

Retroresan: Jag köper inte att de är dvärgar

Kommentarer

 1. Ape skriver:

  Tjena, kanske jag som är spelutvecklaren Samson snackade om ( sa dock aldrig “kramkalas” vilket grämer mig), träffade honom på Nordic Game i onsdags och berömde er podcast. Jag jobbar på Tarsier Studios men tyvärr har vi inget Herman Hedning spel under utveckling! Bra avsnitt iaf! Kul med lite Saturn spel som är en suverän 2d konsoll. En del som gnäller att ni kör för mycket plattformsspel, dom har fel. Kan aldrig bli för mycket plattformsspel! Slutligen förlåt Anders för att jag dissade Rollergames…

 2. RattPack skriver:

  När ni pratade om att det skulle vara kul med ett Herman Hedning spel så fick jag upp ett annat spel i tankarna som mycket väl skulle kunna hetat just Herman Hedning.
  Ta er en titt på Prehistorik Man till Snes så förstår ni nog hur jag tänker =)
  Det kanske till och med skulle kunna vara något att lägga till i er berömda lista? Även om det blir ytterligare ett plattformsspel 😉

  Tack för en helt lysande podcast som jag inte missar ett avsnitt av, även om jag inte kommenterar så värst flitigt. Ska försöka ta mig till Göteborg den 28:e oxå och se om jag inte kan viska ett litet Kramkalas i örat på Anders.

 3. Kioskvältaren skriver:

  Ok, jag vet att ni inte gillade Tintin-spelet men serierna och filmerna är ju fortfarande briljanta.

  Nu ska Steven Spielberg och Peter Jackson göra en ny film med Tintin.
  Slå ett litet kik på den här trailern:
  http://www.tintin-movie.net/

  Så vad tror ni om den?
  Jag tycker att själva stilen känns riktigt klockren.
  Namnet likaså, och så har vi ju två riktiga giganter till regissörer som står bakom den.

  Jag tror den kan bli bra.

 4. Trazh skriver:

  Tack för länkandet av min spotify-lista och ni är bästast!

 5. Trazh skriver:

  Har inget att säga om veckans spel, men kom och tänka på en rolig grej.
  Ni har ibland diskussioner angående hur man uttalar saker som “vinegum” och “mögel”. När ni gör det så påminner ni om en av mina Family Guy-stunder, då Stewie envisas om att det heter “cool hwip”:

 6. Trazh skriver:

  en av mina favorit Family Guy-stunder.*
  (ursäkta spammandet, blev lite fel. men nu fick ni mer kommentarer iallafall :D)

 7. ozzy88 (Emil.B) skriver:

  Startade GTA 1 efter att lyssnat på detta avsnittet, körde de 4 första uppdragen, misslyckades miserabelt och tröttnade på att inte ha en karta…

  Så…grafiken fungerar väll, styrningen är som när man ser kartan från ovan i Contra 3. Inte ett fan av den sortens styrning, även men det funkade bra i Contra 3 så funkar det inte så bra för mig i GTA. Men så kanske det tar ett tag att bli van…så 2h speltid gör det ingen rättvisa. Funderar på att ge det mer tid efter veckans avsnitt, om ni ger det bra omdöme.

  Hade också svårt att hänga med i texten som var enda sättet för än att få tips/info för att jag hade på standard hastigheten “fast”, jag sänkte den till “normal” innan jag stängde av sist 😛

  Keep up the strong whatever’s working for you up!

 8. Robidoo skriver:

  Mer Samson i sagostunden! Anders, du har en trevlig dialekt och roliga ordval men snälla sluta säga nånstansch. Du kanske inte tänker på det men jag blir tokig på det ordet. 🙂

Skriv en kommentar