Retroresan

Manowar!

Vi har spenderat åtskilliga timmar utforskandes Alterra och sen gett oss iväg för att hämnas våra fallna kamrater. Detta, kära resenärer, betyder förstås att vi har spelat Turrican I och Turrican II till Amiga. Vi har hoppat sprungit och skjutit oss fram i en myriad av världar, pulveriserat monstruösa artificiella intelligenser med en skruv lös och förlorat oss i ett mästerligt hanterande av chipmusik signerat Chris Hülsbeck. Sagostunden utgår tyvärr, men vi kompenserar med att gå på djupet och ta båda spelen på dödligt allvar.

Musik

Länkar

Retroresan: Manowar!

Kommentarer

 1. Mattias Silvsten skriver:

  Tack för ytterligare ett underbart avsnitt. Vi lyssnare vet att ni är tacksamma för allt beröm vi ger er, annars så skulle ni ju inte fortsätta att ge oss nya fantastiska avsnitt av Retroresan.

 2. Magkliarn skriver:

  Hej på er, nu var det längesen jag hörde av mig här (men bara för jag inte hörs betyder det inte att jag inte lyssnar på er, som ni så ofta konstaterar!). Jag var bara tvungen att fråga en sak – ibland under avsnitten så kommer det upp något som låter som en internt skämt mellan er båda. Det är alltid i samband med att någon av er råkar säga fel namn på någon eller något, exempelvis en spelkaraktär/lyssnare el. dylikt. När detta händer säger alltså ibland någon av er “Magnus” direkt efter, och båda skrattar till litegrann. Vadan detta? Är det något jag missat?

  Anledningen till varför jag frågar är för att jag gärna kan tycka att det är mig ni refererar till, den där gången för längesen när jag skrev en kommentar och konsekvent igenom hela kommentaren kallade Anders för just Magnus av någon oförklarlig anledning (det finns dock faktiskt en backstory till detta, jag delar gärna med mig av den om ni skulle vara intresserade). Skulle bara vara kul om det faktiskt låg till på det viset, att ni kom ihåg min lilla kommentar och nu har gjort den till nåt internt mellan er ^^,

  Ska försöka kommentera lite mer nu framöver, för den ansträngningen tycker jag ni är värda. På återseende!

 3. Micke skriver:

  Musiken i Turricanspelen har verkligen fått lite extra kärlek. Amigaversionen använder till och med Chris Hüelsbecks egna musikformat, som mixar ner 7 kanaler på Amigans 4.

 4. bjornface skriver:

  Hej på er!
  Det var ett tag sen jag skrev sist, men ni ska veta att jag fortfarande är en av era mest trogna lyssnare.
  Jag tänkte bara meddela er om att jag äntligen lyckats värva en ny retroresenär!
  Så nu tycker jag att ni kan hälsa Jim Olsson från Helsingborg välkommen att åka med på resan.

  Ha det bra och fortsätt som ni gör, för just nu är ni som allra bäst!

 5. […] varit bortrest till hemland(skap)et, jobbat lite och spelat mycket Turrican och Turrican II inför veckans avsnitt av Retroresan. Du borde lyssna på […]

 6. Tobias skriver:

  Märkligt att höra er prata om en bana som bara består utav ett tak som droppar syra, utan att någon blåser i megamantutan. Börjar ni bli gamla, eller var det medvetet? 😉 Bra avsnitt!

 7. Kioskvältaren skriver:

  Hjälp ni skrämmer mig!
  Jag var ute och cyklade och lyssnade på detta avsnittet och lät det som att det var en geting eller fluga eller någonting vid mitt öra. Då blev jag lite skraj men den kom jag på att det bara var bakgrundsljudet som lät som en geting. Det surrade liksom till.

  Lite läskigt.

  Ni nämnde att ni gärna ville spela datorspel, och då tänkte jag tipsa om ett spel. (Jag har nog tipsat om det förut så kanske ligger det redan på listan). Det är Little Big Adventure 2. Ett fantastiskt äventyrsspel, som inte är ett plattformsspel.

  Har ni det på listan? Och är det någoting som ni kan tänka er att spela framöver?
  Ni kommer att älska det!

 8. Alex skriver:

  Ni efterfrågade klaustrofobi i PC-spel (eller var det bra PC-spel ni menade?) och jag kom direkt att tänka på System Shock 2, som uppfyller bägge kriterier. Ett spel som jobbar mycket med ljudbilden för att skapa obehag och som introducerar nya grepp för berättarteknik i FPS. Det är också en intressant hybrid mellan RPG och standard-FPS.

  Three Dirty Dwarves ska bli intressant att höra era åsikter om. Håller själv på och upptäcker Saturn och är hittills positivt överraskad, särskilt av dess 2D-bibliotek. Just det här spelet känns ganska nischat, kom inte överens med dess lite udda spelmekanik när jag testade det med en polare för ett tag sen men ska kanske det en chans till om jag får tid över.
  Peace out paisanos!

 9. Svenhenry skriver:

  Hejsan Retroresan.

  Roligt att höra en podcast som spelar en massa gamla spel. Gillar erat, eller kanske Anders hat mot radiogamer där jag också är en trogen lyssnare men har dock inget emot dom, förutom en liten detalj. Radiogamer tror och tycker dom är bättre än andra, vilket som är tråkigt. Detta gör INTE ni, och detta är så jäkla bra, mycket snälla killar som är precis som jag, många tummar upp ! På grund av detta så har ni tagit er upp en placering i min favorit podcast lista, en placering över RadioGamer men ni kan inte ta er på första platsen. Den är har jag trogen lovat att hålla till Spelradion som varit den bästa podcasten någonsin. Kanske efter 5år kan ni knipa den platsen.

  Jag kom över podcasten via min bror som tipsade mig och jag hoppade på mig det klart bästa spelet ni spelat, Final Fantasy VII special vilket jag tycker att du Anders förstörde via levla sönder för mycket så spelet inte gav något motstånd. Kör det igen, och försök gå direkt igenom spelet utan att göra några onödiga stop.

  Det har varit en massa prat om Nicolas Cage och jag förstår inte Samsuns hat mot denna person. En suverän skådespelaren som lägger mycket känsla in i sina roller. Och vad är det för svammel att The Rock är en dålig film ? Samsun, skärpning !

  Något som jag hade tyckt varit ohyggligt roligt att höra var om ni hade kört igenom Baldur’s Gate. Detta var ett av mina första PC spel som jag köpte över Diablo II, och detta är ju fortfarande ett riktigt bra spel.

  Rolig freaking podcast ! Keep da good work up. Fan vad roligt att ha en grym podcast igen. Har ju bara haft RadioGamer tills nu och det har ju varit kul i sig, men äntligen en podcast som är lik Spelradion. Få in Johan Hallstan och gästa och detta hade vart så himla underbart. Otroligt roligt bra Podcast! Fortsätt, men våga ta nya er till nya platser och undersök för det kan inte bli sämre.

 10. ozzy88 (Emil.B) skriver:

  Skaffat Retro T-shirt! Ska bära den stolt på Retrospelsmässan är det tänkt =)

 11. Lephyrius skriver:

  Aqua och Paradisio vilka fantastiska band.

  Man kan inte ha fel kolla/lyssna/läs på mig! Jag tyckte att Lomax hade den bästa utmaningskurvan nu såhär efteråt så var det ganska korkat skrivet av mig.

  Chris Hülsbeck for President!!
  Jäkla tråkigt att jag inte har tid med att spela spelen.

  Speltips: Apidya(Amiga) Jag vet inte så mycket om det men det verkar vara ett spännande shmups.

 12. Mattias skriver:

  Först tacka för världens, ja världens, bästa spelpodcast. Försöker lyssna ikapp på alla gamla avsnitt mellan de nya men det är svårt. För mycket bra skit och för lite tid helt enkelt. Jag är kass på att kommentera men ska skärpa till mig!

  FYI så tänkte jag bara påpeka det finns faktiskt en pizzeria med perfekt bearnaise. Nästa gång ni passerar byhålan Söderhamn i Hälsingland så svänger ni in där och beger er sedan till “Pizzeria Napoli” i Stugsund som ligger där. Ja tråkigt nog så är det så jävla avsides som Sveriges bästa pizzeria med “perfekt” bearnaisesås finns. Tur man har lite släkt kvar där så man har en ursäkt att åka förbi ibland!

  Nåväl. Tack för ännu ett fantastiskt program.

  Helvete, nu måste jag köpa pizza 🙁

 13. Vincenti Zghra skriver:

  Okej ni kan inte göra så här. Mitt vänstra öra kliar pga hörlurar och den ABSURDA STEREOSPLITTEN, underbar musik men såhär kan man inte höra den! OCH NI GÖR FANTASTISKT JOBB ÄLSKAR AMIGA FYFAN VAD NI E GRYMMA!

Skriv en kommentar