Retroresan

Gamers in space

Vi jagar vara barndoms monster i den här upptakten till Ridley Scotts kommande Prometheus. Dagen till ära tar vi oss an Alien vs. Predator till PC och glider följsamt in på Alien 3 till SNES. Anders knatar också vidare i Final Fantasy IX och därhar han bland annat nått Samsons absoluta favoriscen i spelet.

Länkar

Musik

Gamers in space

Kommentarer

 1. El_Kebabo skriver:

  Idag har jag metat sutare och lyssnat på retroresan. 🙂 härligt avsnitt, ska spela lite dkc får se om jag hinner skriva ner några tankar om det.

 2. SpeLinnea skriver:

  Idag har jag skurat kiss och lyssnat på Retroresan!

 3. Ludde Lundblad skriver:

  Idag har jag lyssnat på Retroresan och faktiskt blivit underhållen. Det räcker så!

 4. Trazh skriver:

  Så förra veckans trend fortsätter alltså?
  Igår skrev jag klart min uppsats om spelhistoria och lyssnade på Retroresan.

  Kommer nog hänga med på Donkey Kong Country, det första iallafall, får se.

 5. Niklas Sintorn skriver:

  I dag har jag lyft skrot och lyssnat på Retroresan. Det är faktiskt nästan uteslutande på gymmet jag lyssnar på er. Era stämmor gör mig stark som en oxe! Hoppas kunna hänga med på DKC, eller åtminstone skriva av mig lite om spelet som jag minns det, eftersom det är ett av de jag spelat absolut mest på SNES.

 6. Bob at PxK skriver:

  Idag har jag klippt gräset och svettas i solen.
  Och lyssnat på Retroresan.

  Ps. Jag minns knuffen av Tobbe i busken, men det roligaste/elakaste Brunlöf gjorde mot Tobbe var att hälla en massa sprit i ett glas med Resorb som Tobbe gladeligen klunkade i sig ^^
  Ds.

 7. oldgast skriver:

  Har lirat lite DKC och tänkte slänga in några intryck. Har tyvärr bara hunnit med knappt 20% pga lite tid och ovana(inte oskicklighet förstås 😉 ).
  Story: Enkel men med många sköna karaktärer. Framförallt Cranky Kong med sina sågningar av hur klen och allmänt dålig dagens ungdom är.

  Grafik: Riktigt fin. Har paradoxalt nog svårt att hitta något spel på N64 där 3D:n är så här snygg(här kan någon slänga in Paper Mario mellan några hostningar). De där med att DKC är förrenderat spelar gissningsvis stor roll.

  Ljud: Väldigt träffsäkert med riktigt skön musik.

  Gameplay: Stabilt plattformsspel med mycket att samla och många hemligheter. Gillas starkt. Skönt när man kan använda Donkey och Diddy beroende på vem som passar situationen bäst. Hade gärna sett att man gjort lite mer humor med fienderna. Ska inte säga för mycket om bossarna men de två första som jag spelat bjöd inte på mycket motstånd. Har dessutom lite svårt med att bedöma var på en plattform man kan stå och inte. Kan vara grafiken, kan vara en vanesak. Tog för övrigt ett tag för mig att fatta att man likt i Mario kunde skaffa extra fart inför ett hopp. Gav en del lättnad när jag fattade.

  Livslängd: Har som sagt inte spelat långt men spelet bjuder tidigt på utmaning. Utöver detta så finns det mycket att samla och stämningen gör att banorna tåls att spelas om.

  Pizza: Du köper hem pizza från en trevlig pizzeria och beställer in en Hawaii. Din polare är mer sugen på thaimat så han köper take away. Du ska gå på en klassisk konsert(hint hint) och har således begränsat med tid. En Hawaii kan tyckas förutsägbar men du blir förvånad över hur fin den ser ut. Man har verkligen använt de finaste ingredienserna med bra tomatsås parmaskinka och ananasen skärs upp färsk av en riktig Hawaiian. När du ska äta pizzan hittar du inga bestick. Du får därför ta ett par pinnar från din kompis som tog extra. Detta leder till att du tappar pizzabitarna halvvägs på vägen till munnen. De du får in är dock mycket goda. 5 min innan du måste bege dig avslöjar din kompis att det var han som snodde besticken på kul för att se dig äta pizza med pinnar. Du ger honom en smäll för hans onda gärning och tar tillbaka dina bestick. Sista 10 minuterna blir betydligt mer njutbara men när du går ligger ändå en stor bit av pizzan kvar på tallriken…

 8. T4 was Here skriver:

  Funfact, har höra att Predatorerna är lite av några Toffelhjältar på hemmaplan.
  Mest på grund av honorna av arten lär var minst dubblet så stora och beskrivas med såna verb som “hardcore” och “badass”.
  Also den “newborn” alien hybrid från Alien: Resurrection skulle ha haft fullt synliga könsorgan av båda sorterna men suddades digitalt bort during post prodution.
  Gee, wounder why?
  And check out an episode of the MIB cartoon called The Star System Syndrome.

  Och jag kan helt utan ironi kalla Donkey Kong Country för en Bannan curry pizza.
  Som ser snygg ut med bagarens egena still och gött gameplay men kan vara lite stark ibland(men inget imot dess wii återkomst).

 9. Jickelsen skriver:

  Ser fram emot DKC-avsnittet med stor förväntan! Tyvärr hinner jag inte hänga med på en riktig resa men jag vill iallafall passa på att lämna lite av mina intryck av serien.

  Som 9-åring svalde jag hypen med hull och hår, och inte långt efter att ha sett spelet hos en polare hade jag sålt mitt Mega Drive och blivit stolt ägare till ett SNES. Det var ju grafiken som imponerade mest men minns att redan då tyckte jag stämningen var det som verkligen etsade sig fast.

  Har har tvåan men har aldrig riktigt gjort en ordentligt genomspelning. Jag har dock en sparfil från slutet, och det är egentligen det som är det viktigaste; Även fast jag ofta återbesöker Kong-världen i både DKC och DKC2 så känner jag aldrig något behov av att spela mer än ett par banor. Det är den underbara atmosfären jag vill åt, och inte minst David Wise enormt stämningsfulla musik. Det är lite som med den gamla Star Wars-trilogin, jag bryr mig inte så mycket om själva innehållet, bara jag får ta del av stämningen.

  Tycker förresten det är förbannat mysigt med skogsbanorna i DKC eftersom de påminner så mycket om Endor i Return of the Jedi (vilket ju helt säkert är meningen).

  Nu är jag faktiskt mitt i en genomspelning av DKC Returns, och hittills är jag inte besviken. Jag uppskattar den höga svårighetsgraden (lite “äntligen!” på det) och musiken når nästan upp till föregångarnas nivåer. Mycket variation i plattformshoppandet och väldigt genomarbetad bandesign. Extremt kompetent speldesign helt enkelt, men så är det ju också Retro Studios som ligger bakom. Fan vad bra de är på att förvalta gamla spelserier! Skulle göra vad som helst för att se vad de skulle kunna göra med Mega Man-konceptet. 😀

  Ses på den stora finalfesten!

 10. Ivan skriver:

  Kastar in en sen kommentar eftersom ni med var sena 😛

  Skönt att höra om Alien-världen på ert sätt, insåg hur jävla längesen jag såg filmerna att jag inte ens minns något från dem, får bli ett maraton snart.

  Tråkigt att jag inte hunnit spela Donkey Kong, om jag visste det skulle bli försenat hade jag iaf spelat första och kommenterat.

  Angående avslutningsfesten så känns det la så där att det ska vara borta i huvudstaden, mest för att det är jobbigt att ta sig dit. Är ändå väldigt sugen på att komma och det handlar väl mest om hur mitt liv ser ut då :P, kommer isf att köra bil upp från Halmstad alt Göteborg så om någon vill åka med (mot ett litet ekonomiskt bidrag :P) eller samåka lägg gärna en kommentar eller tweeta @Svetnokov

 11. Trazh skriver:

  Ivan: Om du skulle åka förbi Jönköping påvägen upp, så låter samåkning intressant!

 12. Bob at PxK skriver:

  Tänkte spela DKC men… http://youtu.be/zsrG_pf9axU

  Spelet är ett av mina absoluta favoriter till Snes, musiken är varierande och väldigt “levande” jämfört med många andra spel från den konsolen. Älskar alla banor med gruvvagnar (även om vissa gör mig galen!)

 13. Jag skulle spela klart DKC, och kanske även 2an men sen blev det så att jag handlade Diablo III och tiden tog slut. Ser fram emot ett riktigt bra avsnitt dock!

  PS: Se nu till att hinna med Heroes of Might and Magic III innan ni lägger ned …

 14. Bob at PxK skriver:

  Å ja ja JA, Homm3 Snälla!

Skriv en kommentar