TOMMYS FEM FAVORITER

Radiant Historia

Egentligen borde jag inte ha med det här spelet. Inte bara för att jag endast är lite över 6 timmar in, utan också för att spelet inte är släppt i Europa. Men storyn har ett så engagerande upplägg, och striderna är kanske de bästa jag sett i ett JRPG de senaste 5 åren. Spelet påminner på många sätt om Chrono Trigger, och en dag måste jag skriva en längre text för att berätta om det för er.

Pokémon White

Jag trodde jag hade tröttnat på Pokémon. Jag orkade inte med Pokémon Pearl och jag avskydde Pokémon Heart Gold. Men så kom Pokémon White, och samlade allt som de tidigare spelen gjort rätt medan det även eliminerade nästan allt som var fel. Jag föll pladask för det hittills bästa Pokémon-spelet, och spelar det än idag.

Portal 2


Valves senaste äventyr är inte bara det överlägset bästa jag spelat i år. Det är heller inte bara bland det bästa jag spelat den här generationen. Portal 2 är ett av de bästa spelen jag någonsin spelat, punkt. Knivskarpt manus, underbar humor, perfekt leverans, intelligenta pussel och ett av spelvärldens bästa samarbetslägen någonsin. Portal 2 är fantastiskt.

Dragon Age II

Trots att spelets slut valde att tvinga sig på innan jag var redo, kan jag inte bortse från att Dragon Age II är ett steg i rätt riktning enligt min smak. Striderna var mycket mer engagerande, och vore det inte för de aningen monotona miljöerna skulle Dragon Age II vara en renodlad klassiker i min bok. Nu är det dock fortfarande ett riktigt bra spel.

Mario Vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem

Jag älskar problemlösning. Jag älskar det för att spel är det enda underhållningsmediet där det är möjligt. Har ett spel problemlösning kommer jag förmodligen gilla det. Och mycket riktigt gillar jag Mini-Land Mayhem. I seriens första spel hatade jag de små mekaniska miniatyrerna, men här har man verkligen utnyttjat Lemmings-konceptet med bravur!

LUDDES FEM FAVORITER

Bulletstorm

Detta kan vara ett av de roligaste fps jag någonsin har spelat och det beror inte på gameplayet, som faktiskt bara det är väldigt skoj. Nä, det beror på stämningen i spelet. På alla helt otroliga one-liners och fruktansvärt dåliga rumpskämt! Jag har aldrig skrattat lika mycket åt ett spel som jag har gjort åt Bulletstorm, och som vi alla vet så förlänger ett gott skratt livet, så om du ännu inte har spelat Bulletstorm, gör det istället för att ge dig ut att jogga!

Kirby’s Epic Yarn

Jag placerade Kirby på en hedrande 5:e plats på 2010 års GOTY-lista, men det är inte för ens nu i år det har hittat till Sveriges spelhyllor och jag anser att det är ett så pass bra spel att det gott kan uppmärksammas i år också. Du hittar inte ett gulligare plattformsspel i din spelbutik, än Kirby’s episka garnäventyr!

Mortal Kombat

Detta är ett spel som växte hos mig efter en kväll för några helger sedan. Jag tyckte redan från min första sittning med spelet att det var ett förbannat roligt fightingspel, helt mer i min smak än Marvel VS Capcom 3. Men som sagt, en helg för några veckor sedan insåg jag storheten med Mortal Kombat. Jag ägnade nämligen en hel kväll med att slåss och förnedras i glada vänners lag. Jag och tre vänner satt och bakande skiten ur varandra och hade så förbannat roligt. 4-spelarläget är helt underbart och något bland det roligaste du kan ha med en handkontroll i din näve.

L.A Noire

Det är trasigt, buggigt har en massa brister och helt knäppa luckor i storyn, men ändå är det så underbart! Detta är med lätthet det spel jag har spenderat mest tid med i år och jag anser att alla, precis alla som påstår att de gillar TV-spel SKA spela igenom L.A Noire. Det gör något nytt, som måste upplevas och jag hoppas att det kommer någon slags uppföljare där Team Bondi får till allt det där som blev så fel i L.A Noire. Om ett sådant spel någonsin produceras kan det bli en av de bästa spelupplevelserna någonsin. Men innan det spelet kommer, får L.A Noire duga.

Child Of Eden

Detta är spelet som visar alla er haters och tvivlare att Kinect är mer än ett verktyg för mediokra partyspel. Child Of Eden är ett otrolig resa som bara måste upplevas. Och den resan ska upplevas ståendes i ett vardagsrum med händerna utsträckta mot TV-apparaten. Det är inte löjligt eller fånigt någonstans. Det är helt enkelt awesome! Awesome som fan!