Retroresan

..!

Efter alldeles för lång frånvaro från våra ordinarie program är vi äntligen tillbaka med ett långt och härligt program i klassisk manér.  Vi har plöjt oss genom Soleil till Mega Drive och blivit tagna på sängen fullständigt. Vidare får vi Anders första ordentliga kliv i Final Fantasy V-sagostunden.

Länkar

Musik

Retroresan: ..!

Kommentarer

 1. Gippan skriver:

  Åååhh Final Fantasy V är helt underbart, håller det otroligt högt! Ett utav de bästa soundtracken i hela serien! Hoppas du kommer trivas med det. (Välj inget fjantigt “job” i början utan kör på antingen Knight, Vit magiker, svart magiker osv. Kommer få tid till andra job senare.)

 2. blutt skriver:

  Åh, de va ju de jag frågade dig om på Gamerölen Samson! 🙂 Ska bli kul o höra vad ni tycker om det, har själv inte orkat spela det än.

 3. ReDead skriver:

  Bra avsnitt! Nu blev jag riktigt sugen på Soleil. Synd bara att det inte verkar finnas på Virtual Console. 🙁

  Kul att ni ska spela Crash Bandicoot nästa vecka! Själv har jag bara spelat Crash Team Racing och lite grann av ett av GBA-spelen, ska bli intressant att höra om jag borde lägga till det på min (långa) lista över spel jag måste spela (som ni förövrigt lyckats fylla i avsevärt mycket :P).

 4. Mats "El_Kebabo" Holmkvist skriver:

  Firar ett år som retroresian imorgon, nu precis som förra året är ni med i mina öron under en resa till wales.

  Började min resa med rocket knight adventures avsnitten och fastnade direkt, har nu hunnit lyssna igenom alla avsnitt två gånger.
  Har inte hunnit med att spela något retroresan spel på sista tiden men hoppas att det ska bli ändring på det snart, har ju fem veckors semester så lite retrospel ska man nog kunna klämma in.
  Ska ta mig igenom 3d dot game heroes som jag bara kommit halvvägs på förövrigt ett jädra bra spel.
  Vill bara passa på att tacka för detta underbara år som jag har fått följa med på världens bästa resa, retroresan!!!!!!!

 5. Avgrundsvrål skriver:

  Ett kittlande avsnitt, som Anders skulle sagt… om han hade varit sin egen lyssnare. Det var intressant, speciellt då jag själv också lagt Soleil på min PSP redan i förväg, med tanken att påbörja det ifall ni skulle gilla det i Retroresan.

  Jag testade Soleil någon gång som barn och vart därefter övertygad om att Zelda fanns till Megadrive med enda skillnaden att det låg en Sonic på stranden i spelet. Ingen trodde på mig. Dom var ju så lika. Vectorman spelen gjordes också till Megadrive som ett rakt svar på Donkey Kong Country. Ni borde kolla in dom om ni inte redan gjort det!

  Till sist vill jag veta varför Anders inte gillar railshooters? Tintin och Radio Gamer kan jag fatta, men varför railshooters?! Hur kan man inte älska House of the Dead: Overkill till Wii? Det ska avnjutas i gott sällskap i tvåspelarläget och har du inte testat det än så har du ingen talan! 😉

 6. Han där från Åland skriver:

  Tjena Samson och Anders!

  Ska helt ärligt säga att jag inte lyssnar på era sagostunder då jag inte är så intresserad av tv-spel (except FF7 som jag lyssna igenom på några dagar – bästa spelet någonsin). Men har lyssnat på alla era skitsnack-avsnitt och det är helt underbart att lyssna på er två!

  ..och nu har jag på känn att nästa avsnitt blir ett skitsnack-avsnitt, så jag tänkte ställa några frågor (:

  1. Vilka är era topp 5-filmer ever?
  2. Vem är den bästa manliga resp. kvinnliga skådespelaren?
  3. Vilken är den sämsta film ni sett?

  4. Hur kom ni på idén med Retro-resan?
  5. Har nån av er varit till Åland, om “Ja”, vart var ni?
  6. Hinner ni träffas nått i sommar för att spela in ett “hemma hos…” avsnitt?

  7. Skulle ni kunna tänka er att lira typ; Tombi?
  Det skulle jag mer än gärna lyssna på!

  Det var allt från mig, ha det fint!

  http://www.youtube.com/watch?v=DwVP-a5kX6Q

 7. Farbror Atlas skriver:

  Kul att ni gav er på Soleil till slut. Tror det var spelet jag tipsade om redan i en av mina första Retroresan-kommentarer. Skönt att höra att det höll bättre idag än Gobliiins dessutom. 😉

  Jag borde spelat det med er men har inte haft tillräckligt med tid. Har fortfarande en rejäl backlog med Retroresan-avsnitt att ta igen dessutom, men ska definitivt starta upp min tyska Soleil-utgåva på den gamla megan en regnig dag i sommarstugan under semestern.

  Tumme upp för avsnittet! 🙂

 8. Farbror Atlas skriver:

  Ja, just det. Angående Four Swords-spelen. Det som medföljer med A Link to the Past till GBA är ett relativt kort äventyr med grafik från Minish Cap och med banor som ändras varje gång du spelar om spelet. Det ska mer ses som en bonus och inte ett riktigt spel, men kul är det för det!

  Four Swords Adventure till Gamecube är en mer genomarbetad version på samma samarbetskoncept, här kan man dessutom inta olika formationer för att utföra diverse gärningar. Grafiken här påminner mer om A Link to the Past men med de snygga partikeleffekterna från Wind Waker. Det är ett rätt långt äventyr som dessutom kompletteras med fler spellägen. Orkar man bara leta upp kompisar med GBA-konsoler är det väl värt tiden. Jag älskart! 🙂

Skriv en kommentar