Skitsnack

Skitsnack Augusti 2011

Efter ha pratat om både film, spel och tv-serier så ger vi oss äntligen in på ämnet musik. Månadens Skitsnack är ett musiktemaavsnitt vilket går ut på att vi spelar tio låtar var. Samson har gjort en lista med lite mer blandbands-känsla, medan Anders försökte beskriva sitt liv genom tio låtar i en musikalisk resa.

Låtarna spelas i programmet men vill ni lyssna på dem igen så finns Spotify-versioner av våra listor här nedan:

Vi vill mer än gärna veta vad ni tyckte om detta koncept, om det är något som vi borde göra mer av? Och givetvis så mottages era personliga listor varmt!

Skitsnack Augusti 2011

Kommentarer

 1. OriginalHater1 skriver:

  ahh, luta sig tillbaka efter en sur skoldag och njuta lite.
  Mysiga grabbar och mysig musik ai laik

 2. Rocco skriver:

  Bara kärlek. <3 Ska lyssna snart! =)

 3. careface skriver:

  Nej, det här blir ju inge bra om man inte gillar eran musik.
  Jag säger för lite Anders och Samson och för mycket dålig musik.

 4. ReDead skriver:

  Fanns inte mycket i musikväg att hämta för mig här, tyvärr. :/ Alltid roligt att lyssna på er dock! Angående introlåten så tycker jag att den funkar. Skulle ni byta ut den tror jag att en låt av svenske Weird Bananas skulle fungera, http://weirdbananas.bandcamp.com/track/lets-celebrate-harrys-death-behind-his-back-2 (Men det är ju bara vad jag tror :P)

 5. Roberto skriver:

  Strömmande ljudvågor en slags medicin den med. Men med Samson och Brunlöf i mix skålen får man fram något som skulle kunna avsluta världskrig, så otroligt bra. Inte ens en sekund har man tagit sig igenom på skitsnacket och ändå är ni en tia på på en skala av fem.
  Tackar er med allt av det mögliga hjärta som finns kvar inom mig, ni hjälper en läka dom sår som förevigt blöder.

  Tack!

 6. Roberto skriver:

  http://open.spotify.com/user/degerdunk/playlist/2U25wRH8USQ2qrdxv7s8u3
  Jag vill dela med mig av min fina topp 10 lista. Jag tog med dom som har haft stor del i mitt liv och hoppas dom hyllas.

 7. Anders Brunlöf skriver:

  Tack för de värmande orden! Det har avsnittet har jag velat göra ett tag, så det är kul att få respons på det!

  Careface, ReDead: Det var ju en av riskerna med att för ett avsnitt gå över och göra “musik-radio”. Faller inte musiken en i smaken så finns inte vidare mycket behållning där. Men tack för respons!

  Roberto: Tack för de vackra orden och tack för en tjusig lista, mycket godis i den!

 8. Ivan "Svetnokov" Komsic skriver:

  Tycker båda bjöd på fina listor med mycket ny musik(för mig) att titta närmare på. Det kändes väldigt personligt från er båda, man kan lära känna en person förvånansvärt bra av att de visar en sina “älsklingslåtar”
  Anders lista föll mig dock mer i smaken, och den egna låten skulle jag gärna vilja ha som en mp3a om det är möjligt, gillade den skarpt faktiskt.

  För att klaga lite så saknades iaf en låt av en artist som, även om man hatar, finns det minst en låt som man ÄLSKAR. Jag lyssnar inte vanligtvis på sådan musik fast han är ett undantag. Michael Jackson!
  Bara därför tycker jag ni ska göra en top 10 Michael Jacksonlåtar nästa skitsnacksavsnitt med musiktema eller baka ihop det när ni spelar Moonwalker :D, sen ett top 10 lågstadiedisco :P.

  Samson? Med armenisk bakgrund? System of a down? Va fan!

  Avslutar med att säga att ni gör ett jävla bra jobb!
  Lyssnar om Retroresanavsnitten i väntan på den nya säsongen, det blir bättre andra rundan :).

  Det här, det var inte skitsnack. Det är mina sanna ord!

 9. Anders Brunlöf skriver:

  Ivan: Kul att du gillade den. Här har du en länk som borde funka i några veckor i alla fall; http://dl.dropbox.com/u/3631625/Divina%20C%20-%20For%20You.mp3

 10. ozzy88 (Emil.B) skriver:

  Jag gillade inte detta nämnvärt. Jag vill ha ett avsnitt av ren skitsnack (höhö ren) och jag längtar något ofantligt på retroresan säsong tre.

  Jag tycker att intro låten är bra men om andra hittar eller skapar något bättre så är det helt okej med mig.

  Woho! Nya prylar i shopen! Får titta in nån dag.

 11. Tobias Andersson skriver:

  Jag hade inga problem att uppskatta musiken men jag saknade mer snack mellan låtarna. Framförallt Samson var lite väl kort med historierna bakom låtarna.
  Det är ju ni som är stjärnorna i den här showen, inte musiken, spelen eller filmerna. Glöm inte det 🙂

 12. Lephyrius skriver:

  Jag vill säga att jag längtar enormt efter Retroresan S3.

  Men jag tycker var lite sådär när man skall försöka spegla ens liv i musik. Men jag tycker andra teman som t.ex. 70-tals disco, indie eller “provocerande punk” vore nog mer intressant. Kanske t.o.m. ‘spelmusik’?

  Sedan har jag ett förslag över vad ni kan prata om. Vad är skillnaden mellan “Bästa manus”, “Bästa regi” och “Bästa film”? Är det inte samma sak? i.a.f. går dom ganska nära hand i hand. Jag vill att ni skall reda ut varför en film som inte har fått varken “Bästa regi” och “Bästa manus” kan få “Bästa film”.
  Jag hoppas ni förstår vad jag menar.

 13. Ivan "Svetnokov" Komsic skriver:

  Tack för låten!

 14. Anders Brunlöf skriver:

  Ivan: Gjorde såklart en MJ-lista till dig med, när jag ändå höll på; http://open.spotify.com/user/brownleaf/playlist/4IRMWjmroHGbAsz6oZdkIE

  Dock tycker jag den blev rätt tråkig, då det bara är “hits” på den. Men så är det – det är min topp 10 iaf, i fallande ordning (Givetvis är Billie Jean den bästa låten han gjorde)

 15. Kalle skriver:

  Förlåt om jag är lite sent på det men jag lyssnade nyss på Skitsnack och reagerade på en sak som jag måste få klarhet i här. Ni tycker att Hulken-filmen med Edward Norton är dålig, rentav sämre än skräpet med Eric Bana? Jag har ALDRIG stött på någon som delar den åsikten med er! Jag hoppas att det är minnet som sviker och ber er gärna att se om filmerna och sen bekräfta att ni verkligen tycker så. Ni har givetvis rätt att tycka som ni vill och jag tycker att ni har bra filmsmak i övrigt, men jag vill verkligen veta att det inte bara är ert minne som sviker i det här fallet.

  Nu låter jag som att Hulken är den viktigaste filmen i världen för mig och det är den absolut inte. Jag tycker att Edward Nortons film är bra helt enkelt. Men tror att den hade blivit ännu bättre om Norton haft mer att säga till om och jag tycker att det är synd att han inte får återvända som Hulken i The Avengers.

 16. Ivan "Svetnokov" Komsic skriver:

  Anders: den var mitt i prick den listan!
  Tycker också Billie Jean är den bästa, den enda låten som fått mig att ställa upp i karaoke dessutom 😀

 17. Tony Emmeborn (sbjihp) skriver:

  Kanon! Tycker ni passar bra att diskutera musik och kul att höra att det finns fler som uppskattar t.ex. The Dresden Dolls. Det hör inte till vanligheterna. 🙂
  Fortsätt med musikdiskussionerna. Jag lyssnar definitivt!

Skriv en kommentar