Det talas ofta om fallossymboler. Det är lätt att titta på något och associera det med en erigerad penis. Vi lever i ett kukdominerat samhälle. Det är dock svårare att finna det kvinnliga könsorganet. Kanske för att vi är kukfixerade, kanske för att kvinnans design är lite mer komplex. Men tack vare att Mattias ”anosou” Häggströms kvinna belyste ämnet för ett par veckor sedan, har jag nu bestämt mig för att göra en topplista över logotyper som (med lite fantasi) liknar vaginor.

#5: Portal

Varför inte börja med en klassisk design. Portals logga är helt enkelt ett ovalt hål. Inga konstigheter. Och precis som med slidor kommer det som förs in i ett hål ut ur ett annat. Eller något sånt. Vad vet jag.

#4: Bayonetta

Självklart är det en liten slidöppning vi ser där i mitten. Tror du mig inte? Varför är den då inuti en symbol som representerar det kvinnliga könet? Slump? Knappast. Det blir som en symbol i en symbol. Yo, dawg! I heard you like female symbols.

#3: Assassin’s Creed.

Så här föreställer jag mig att gynekologer ser kvinnliga könsorgan om dagarna. Blygdläpparna är särade för så fri insyn som möjligt. Det ser nästan ut som att gynekologen nypit tag i blygdläpparna, och drar isär dem. Sen har vi rumpan längst ner. Fattas bara en liten knapp där uppe för att bilden praktiskt taget skulle kunna tryckas i anatomiböcker.

#2: Left 4 Dead 2

Jag vet vad det betyder. Du vet vad det betyder. Valve vet vad det betyder, Alla vet vad det betyder. Låtsas inte att det är ett peacetecken. Peacetecken görs åt det andra hållet. Det här symboliserar något som Winston Churchill gärna skulle stoppa en cigarr i Clinton style.

#1: The Elder Scrolls

Vad ska vi ta oss till med er, Bethesda?