2016 är det år som jag skall ta tillbaka min kärlek till att spela tv-spel. Min kollega Tommy nämnde i sin krönika tidigare i veckan hur han har hittat hem igen. Jag känner igen mig själv i mycket av det han skriver. Förra året blev för mycket för mig. Det kändes som att jag inte längre spelade spel för min egen skull, utan det blev lite av ett måste. Jag vet att det kanske kan låta som ett lyxproblem att jag hade för många spel att spela, men det var helt enkelt så det kändes. Ta till exempel Rise Of The Tomb Raider, ett spel som jag längtat så mycket efter, men när jag såg eftertexterna rulla så kändes det inte bra. Det kändes som om jag inte hade gett Lara den uppmärksamhet hon förtjänade, utan rusade igenom hennes äventyr. Dels på grund av att jag ville få ut min recension i tid men även dels på grund av att jag samtidigt hade ungefär örti andra spel som jag spelade parallellt.

Vi ska ha så kul, jag och min kompis

Vi ska ha så kul, jag och min kompis!

Så i år har jag beslutat att dra ned på mitt recensionsspelande och istället spela spel helt och hållet för min egen skull. Jag har redan nu, bara två månader in i 2016, märkt av att det är rätt beslut och min spellust är på väg tillbaka. Jag tänkte nu helt enkelt lista några av de saker som jag har märkt skillnad på, när det kommer mitt spelande nu, jämfört med förra året.

1.Ingen stress

Det är så otroligt befriande att sätta sig ned med ett spel utan att behöva känna att jag måste bli färdig med det tills i övermorgon plus att en video eller text om spelet skall hinna produceras. Jag hade helt glömt bort hur det är att spela ett spel utan att ha ett anteckningsblock vid min sida.

Känslan när jag klarar bossen!

Känslan när jag klarar bossen!

2. Köpa spel

Jag är fullt medveten om att detta kan låta väldigt konstigt och att det är flera av er som nu tänker att jag är ett pucko som har avsagt mig att ta emot en massa spel gratis. Men faktum är att om jag har betalat för spelet så känner jag att jag är skyldig mig själv att ge det den tid det förtjänar och inte bara rusar igenom det bara för att kunna bocka av det från min spellista.

3. Mer speltid

Det kan låta märkligt att jag har mer tid tillsammans med tv-spel än innan, då jag spelade så mycket fler spel. Men jag tror det helt enkelt beror på att jag uppskattar varje spelstund lite mer nu, när stressen är borta. Jag kan slappna av på ett helt annat sätt och faktiskt sitta och slita mitt hår framför The Witness eller verkligen sjunka in i Henrys tid som eldvakt utan att behöva bry mig om att det är något mer jag måste göra efter att berättelsen tar slut.

4. Glädje!

man-playing-video-game

Det är så roligt med TVspel!

Det kanske viktigaste av allt. Jag känner att det är roligt med tv-spel igen. Plus att jag faktiskt nu kan se fram emot att få hem de titlar jag ska recensera framöver.

För det kan jag lova er, kära läsare, att ni kommer även i fortsättningen få läsa mina recensioner, se videos från mig här på Svampriket och så höra min röst, iallafall varannan vecka, i Svamppod.