Tidigare i veckan uppmärksammade min kollega Anders Brunlöf att Gamecube firar 13 år denna vecka. Till skillnad från honom har jag en jättefin relation till Gamecube. Den är än idag en av mina favoritkonsoler och jag tänkte nu här lista fem orsaker till varför min kärlek till den lila, lilla lådan består.

5. Resident Evil

Jag säger det på en gång, så att jag får det sagt. Gamecube är utan tvekan den ultimata maskine att uppleva de klassiska RE-spelen på. Jag vet att det är många av er som är pepp på att det skall komma en remake på det första spelet, till denna generations maskiner, men tro mig. Den kommer knappast bli lika bra som remaken till Gamecube. Nintendos lilla låda är det perfekta sällskapet att skjuta zombies tillsammans med. Om du tvivlar på mig utmanar jag dig att spela Resident Evil Zero. Sen kan vi ta upp diskussionen igen.

4. Oförstörbar

Det är ingen hemlighet att Nintendo är duktiga på att bygga tåliga maskiner, där Gamecuben är den allra tåligaste. Min maskin som står här hemma är densamma som jag köpte, back in the days. När den inhandlades bodde jag i studentrum. Ett studentrum där det alldeles för ofta var alldeles för vilda fester. För den som har koll, så räknades det inte som en vild fest, om inte det spelades Double Dash, vid den här tiden. Med tanke på hur mycket öl och rödvin som det har spillts och på hur många som snubblat och ramlat över min GC, är det ett under att den inte har lagt av för länge sedan.

3. Namnet

Så enkelt. Så genialt! Gamecube. Game – Cube. Spelkub. Spel – Kub! Den är vad den heter. Inga som helst konstigheter. Det är en kub som du kan spela på. Varför krångla till det? Jag menar, Xbox? Va fan, liksom? Ser den ut som ett kryss? Nä, precis!

2. Handkontrollen

Tror ingen är förvånad över att jag tar upp handkontrollen på denna lista? Den är min favoritkontroll, genom alla tider. Varje gång jag sätter mig ned för att spela på min Gamecube och tar den i mina händer får jag något av en ”handorgasm”. När jag håller den vill jag aldrig mera hålla i något annat. Jag har starka funderingar på att skriva i mitt testamente att jag vill begravas med en Gamecubekontroll i mina händer.

1. Handtaget

gamecube handle

Den har ett handtag. Du kan bära med dig den. Det räcker så!