Woho! Det var väldigt länge sedan jag hade tid att sätta mig ner på söndagseftermiddagen och skriva en lista. Men idag är en sådan dag! Här har ni denna veckas lista:

Topp 3 – Licenser som borde blivit spel

Ett licensspel behöver inte längre innebära ren och skär skit. På senare tid har ett flertal licens-spel dykt upp som inte bara varit över förväntan-bra, utan riktigt bra spel som rättfärdigar ett fullpris-köp.

Även om jag kan tycka att det är som mest intressant med helt nya idéer i spel så finns det några licenser som jag mer än gärna också skulle se som spel. Jag listar tre här nedan, som är mina mest solklara. Vad har ni för önskemål? Lämna en kommentar längst ned och berätta!

Silver Fang

Det finns tokigt mycket att hämta i kult-anime serien Silver Fang från 80-talet. Ni som sett den vet vad det handlar om, ett gäng vilda hundar som samlar ihop sig för att få slut på den terror som monsterbjörnen Akakaboto och hans underhuggare står för. Det är väldigt blodigt, väldigt vilt och framförallt väldigt underhållande. Du skulle ta rollen som Gin, en ung hund med enormt stora ambitioner och med en släkthistoria som ruvar på ett par hemligheter. Faktum är att det idag finns på tok för få spel där man kontrollerar djur, vilket enligt mig är jävligt synd då jag vid det här laget är övermätt på buffliga män med skjutvapen. Jag kontrollerar mycket hellre en fulltränad renrasig björnhund med sylvassa tänder. Och Akakaboto som slutboss.. Ojoj, jag ryser bara jag hör det namnet.

He-Man

En av mina tidigaste hjältar var tillsammans med Batman också He-Man. Han var universums stora hjälte, med onödigt mycket muskler och en tiger att rida på. Men det som var allra bäst med serien från 80-talet var ändå Skeletor. Han var inget annat än ond. Han spelade fult, smidde alltid lömska planer för att försöka förgöra He-Man och var allmänt oberäknelig. Som Kefka ungefär, fast med ett skelett som ansikte. He-Man skulle fungera som ett klassiskt Beat ’em up – men också minst lika bra som ett rollspel eller något åt Diablo-hållet? Det finns många möjligheter inom detta charmiga universum och det är väldigt synd att vi inte fick ta del av dem.

Bumbibjörnarna

Och så slutligen till min mest solklara listplacering. För hur kan det ha undgått spelskapare att Bumbibjörnarna är den perfekta licensen att göra ett eller flera spel av? Disney hade senare framgångar med licenser som Aladin och Lejonkungen, men Bumbibjörnarna glömdes visst bort. Men vilket spel det hade kunnat bli! Framför mig ser jag färgglad 16-bitars grafik och ett renodlat plattformsspel där Bumbibjörns-saften fungerar som en power-up. Bumbibjörnarna var underbara på tv och jag är övertygad om att de skulle vara det även som tv-spel. Och titelmelodin skulle dessutom vara underbar i SNES-tappning.

Det var det. Blev en lite kortare lista denna gång, men det var skönt att komma igång med dem igen.

Nu laddar vi inför en ny vecka. Tack för uppmärksamheten!