Det är ganska precis en månad sedan Apples stora spelsatsning, Apple Arcade, lanserades. Ett mindre antal noggrant utvalda spel med en prenumerationsmodell à la Netflix är tanken, och jag kände mig manad att plöja igenom ett gäng av dem under den första gratismånaden. Det visade sig vara en riktigt angenäm upplevelse, och här följer helt sonika nio spel jag tycker att du ska spela om du testar Apple Arcade. Häng med nu, för här går det undan!

Sayonara Wild Hearts

Simogos senaste och överlägset största spel är en spelbar elektropopskiva och helt fantastiskt! Ett megasnyggt rytmspel med toppenmusik. Måste spelas!

Overland

Må se trevligt ut, men under ytan döljer sig ett ruggigt svårt strategispel i Xcom-stuk. Man kan ha en hund i sin grupp! Löjligt svårt, kanske för svårt. Men fint!

Grindstone

Capys pusselspel som går ut på att matcha färger för att slakta så många monster som möjligt. Riktigt bra spelmekanik och kul att titta på.

What the Golf?

Det här är många saker, men allra minst ett golfspel. Ingen bana är den andra lik och jag har fnissat rakt ut flera gånger. Bra referenshumor – oerhört dumt!

Neo Cab

Taxichaffissimulator som är en visual novel i cyberpunkmiljö. Påminner om Night Call, men är lite roligare att titta på. Snyggt, välskrivet och stämningsfullt.

Assemble With Care

Monument Valley-skaparnas nya, vilket märks på smarta sätt att använda touchkontroller. En ”plocka isär och sätta ihop igen”-simulator med mycket behaglig estetik. Glädjer pedanten i mig.

Patterned

Pusselspel i ordets rätta bemärkelse som ser ut lite som de där fina målarböckerna för vuxna. Härligt avslappnande pussel med fina motiv och soft musik.

Skate City

Sidscrollande skatespel med imponerande bra känsla för hur enkelt upplägget är. Supersoft grafik och musik gör det till en riktigt behaglig skatesession.

The Pinball Wizard

Kul blandning mellan flipper och rpg där man istället för en kula skjuter en liten magiker som ska döda fiender och samla skatter. På något märkligt sätt funkar det, fråga mig inte hur.