Fredagslistan

Spelen jag borde spela i PowerPlay

Känner ni det?! Det vibrerar i hela luften! Det är på väg! Det är dags att damma av kontrollen, släpa fram tjocktvn och dunka huvudet i väggen. Jag är sugen på att dra igång PowerPlay igen!

PowerPlay har en ganska brokig historia; det har nästan kört mig in i väggen i 200 knyck men samtidigt skänkt så mycket glädje att jag ser det som det roligaste jag producerat. Suget är tillbaka igen, envisheten har efter A+jakt i Hotline Miami 2 visat att den också är närvarande – stjärnorna står i linje. Det finns ett gäng spel jag, utan att ha kollat med Anders, har spanat på. Några har jag klarat förut och några har jag aldrig rört, men jag tror de skulle kunna passa i det här formatet.

Kid Icarus

I det senaste, och näst senaste, avsnittet så utlovade vi att det här skulle bli nästa spel. Sen kom det lite mellan, Hagane ramlade in och jag kom aldrig till skott med att sätta mig med Pit. Vill ni fortfarande se det här? När jag var liten kom jag aldrig förbi första slottet och körde fuskkod för att klara spelet så det är ett spel jag själv skulle vilja bocka av.

Battletoads

Utmaningen till Revansch skedde live under Spelhjälpen så det finns ingen återvändo, det är bara att börja öva. Jag har kommit till två banor före slutet när jag känt på det så det ska nog gå. Mycket memorerande blir det dock. Det är ju fler scheman som ska klaffa än mitt och Anders så vi får se när det här händer, men det kommer bli en episk batalj.

Bionic Commando

Jag minns det här som svårt, men jag klarade det på ett födelsedagskalas när jag var liten. Jag spelade remaken men har varit sugen på att spela NES-orginalet länge. Är det här ett spel nån är sugen på att se?

Castlevania

jag hade aldrig Castlevania som liten och kom till bana 3-4 nånting när jag hyrde det. Ett typiskt spel som jag haft på min lista över spel jag nån gång måste klara. Tvåan spelade jag mycket och är ju en helt annan typ av spel. Trean har jag aldrig rört men det är ju ökänt för att dels ha jobbiga extrachip som klonmaskiner har problem med, men också att det är riktigt svårt. Kanske ett maraton med alla tre spelen hade varit nåt?

Bucky O’Hare

Helt klart det spel som flest önskat till PowerPlay. Ett spel jag aldrig rört och inte äger så jag får gå på Traderajakt. Tydligen svårt, och ännu svårare tack vare Hard-läget. Troligen också det mest okända av de jag listat. Men det kanske inte gör så mycket?

Japp, alla är till NES; det har blivit lite av en grej som många kan relatera till. Jag vill dock gärna ha tips och önskemål på fler utmaningar, oavsett konsol. Kom gärna med extrakriterier också som tidsbegränsningar eller annat. Jag vet att ni längtar efter att plåga mig…

Kommentarer

 1. Iron-Manne skriver:

  Yes yes och yes! Har längtat efter att få se er i rutan igen, och de nämnde spelen ovan är också spel som man själv har önskat och vill se dig (och Anders) “genomlida”. Spelade själv Bionic Commando som liten pöjk och minns det som bra och roligt när man väl kom över “hindret” av att inte kunna hoppa utan bara använda hooken.

  Fler tips:
  Castlevania I, utan specialvapen och med ouppgraderad piska, kommer ihåg att jag önskade ett marathon av dessa så det hade varit kul med ett förverkligande av denna önskan 😀
  Megaman X med bara buster och utan uppgraderingar
  Blue Shadow med bara originalvapnet under 30 min.
  Double Dragon III, vill bara se det klarat!
  Ett co-op special i Chip n Dale, där Anders försöker förstöra för Tobias. Lämpar sig kanske bättre som en bonus ;).

  Hoppas på att se er snart, kommer fortsätta föra min statistik över dina dödsfall 😉 (vilka ni gärna får dela på lämplig platform om det finns fler som är intresserade, men det är kanske roligast för er).

  Kramkalas
  Iron-Manne

 2. ricochet skriver:

  I wanna be the guy

 3. Reless skriver:

  Så jävla härligt att höra 🙂
  Du vet vad jag vill se för eftertexter!

  Förresten, känner du av någon Probotector ångest? 😉

 4. BooliBoo skriver:

  Tintin i Tibet röstar jag på och jag tror även Mr Brunlöf vill vara med och spela. ?

  • Quid skriver:

   Det hade faktiskt vara kul att se Tobbe spela Tintin i Tibet, bara klara det hur lätt som helst, gärna då glitch-versionen som Anders spelade 🙂

 5. Andreas skriver:

  Goonies 2 tycker jag hade varit något. Villkoren får ni bestämma själva 🙂

 6. BG Pixlarn skriver:

  Bucky O’Hare hade varit grymt att se. Skadar inte att det är okänt, det är bara mer orsak till att lyfta fram det. Vill minnas att det både ser och låter riktigt bra också.

  Kid Ikarus känns lite ointressant. Främst för att det nästan är som svårast i början, och blir lättare mot slutet. Blir inget ballt klimax då, men kanske om ni satsar på att få bästa slutet (eller kanske sämsta?).

  Skulle vilja lyfta fram Spellcaster till Master System eller kanske uppföljaren Mystic Defender till Mega Drive. Båda är intressanta spel som även ska vara något att bita i. Jag kan låna ut kassetter om det skulle vara intressant.

 7. Samson skriver:

  Quake 1. Single player. Nightmare difficulty.

 8. RockLobster skriver:

  Section Z skulle jag tycka va roligt!

 9. grillchirre skriver:

  Ääääntligen Tobbe, så man har längtat efter er comeback!
  Av de spel du nämner skulle jag vilja se Bionic Commando. Min inre 7-åring skulle bli så impad om du kom över till andra sidan kartan 😀
  Har faktiskt aldrig kollat en walkthrough.

  Speltips:
  Jag vill se Megadrive i Powerplay!

  Comix Zone
  -har ingen större koll på svårighetsgraden då jag själv bara har spelat i ca 10 min, men att man bara har -1- liv ställer ju till en del. Hälsomätare finns, men ett misstag som att ramla ner i ett hål och det är Game Over direkt. Klara av det på en viss tid om det är för lätt.

  Thunder Force IV
  -klassisk shoot ’em up-serie, och som alltid med denna genre så är spelen svåra redan från början. Typ omöjliga på svåraste svårighetsgraden, men det är väl där du börjar Tobbe? 😉

 10. Alex skriver:

  Holy Diver till NES/FC är ju en extra hård nöt, och väldigt likt Castlevania. Kul att du kör Bucky O’Hare!

  Några fler:
  Shinobi 3 på hard utan shuriken eller magi (MD)
  Contra: HC (MD)
  Kenseiden (SMS)
  Ristar eller Rocket Knight Adventures på svåraste (MD)
  Alisia Dragoon (MD)
  Pocky & Rocky utan bomber (SNES)
  Castlevania: Rondo of Blood (TG16 CD)
  Willow (ARC)
  Ninja Spirit (ARC/TG16)
  ESWAT (MD)
  Guardian Legend (NES) – Lite långt kanske?

 11. CreepyFatMan skriver:

  “Wizards & Warriors” till NES
  “True Lies” till SNES eller Megadrive
  “Batman” till Megadrive
  “Shinobi” till Sega Master system
  Bonusspel: Anders och Tobbe kör en battle i “Worms” eller “California
  games” (Valfri konsol).

  Regler och tidsramar överlåter jag till er 🙂

Skriv en kommentar