Jag är galet förtjust i BioWares Mass effect-spel. Sedan del nummer tre landade i min brevlåda har jag inte gjort mycket annat än att sjunka djupare och djupare in i Shephards universum. När då tjatfarfar Brunlöf påpekade att det faktiskt var min tur att skriva veckans söndagslista blev valet enkelt. Utan vidare krusiduller kommer här krogans.

Världens. Sötaste. Tuffingar.

Krogan Mechanic

Från början en slags skämt från ett användarnamn på Steam. Något är gulligt kul med tanken på en krogan som i godan ro står över en bilhuv med skapligt gällivarehäng och smutsiga knän.

Discowrex

Wrex är den hårdaste personen som finns. Bland hans mjukare sidor hittar du karaktärsdrag som ”svär bara ibland” och ”drar inte ut på dödandet av dig”. Att se honom dansa och firas gör mig glad.

Superbrothers: Sword & Sorcery EP

Varför inte blanda förra årets bästa handhållna spel, enligt en jury av spelutvecklare, och generationens bästa IP?

Profilen: Wrex

Här är det inga spexiga knep eller söta gimmicks utan bara ren och skär Wrex Urdnot. Klanernas enare och allmän supertuffing.

Krogans gillar glass

Ja, ibland är det kanske inte mer komplicerat än så. Det måste bli varmt i den där dräkten så man förstår ju att han svalkar sig.

Gentlemen Stroll

Ibland behöver ens Varren ut för att slå sig en drill så varför inte ge sig ut och få sig en nypa frisk luft. En fashionabla krogan bär förstås utsökt frack, skjorta med krås, en nätt röd väst, bundna damasker och som grädden på moset ett par vita silkesvantar.

Minimalist Wrex

Ibland snubblar man över något bedårande enkelt på internet. Som när den första caturday dök upp eller @ShitMyDadSays. Att göra en abstraktion av ett hiskeligt detaljerat och fårat ansikte är en sådan ide.

Porträtt av en poet

En gång fick jag gåtan ”kasta om meningen: ’Vem har fårat de djupa vecken i hans panna?’, så den rimmar”. Lösningen har inget med detta darrande porträtt att göra, jag tyckte bara det lät fint.

Sagostund

Så här tänker jag mig Anders Brunlöf om han vore krogan.

Trannysaurus Wrex

Nej. jag förstår inte riktigt heller poängen mer än en ganska fadd ordvits, men jag gillar tanken på HBTQ bland krogans.

En sån har jag alltid velat ha!

Återigen ser jag Anders. Om han var ett barn som precis fått en mjukisdinosaurie.

Och var krogan.

Wrex Pony

Självklart har de kreativa fårorna bland Brony’s listat ut hur man gör Wrex till en del av Equestria. (extramaterial: Wrex Pony 2)

Vad har vi då lärt oss av detta? Krogans är poeter. Krogans är vackra. Krogans är gentlemän. Alla krogans har en gång varit barn. Det finns mångfald bland Krogans.

Men kanske mest av allt har vi lärt oss att Anders Brunlöf egentligen är en.