När jag var liten kunde man inte hitta spelrecensioner på internet. Mest för att internet som vi känner det idag knappt existerade. Speltidningar fanns det inte heller vidare gott om. Vi var dåligt informerade om allt vad releasedatum, genrer och kvalité hette. Ofta var spelomslagen det enda vi hade att gå på. När jag köpte A Link to the Past hade jag aldrig hört om Zelda. Jag hade aldrig rört en speltidning. Jag hade ingen aning om vad det var. Men GULD är ju fucking awesome!

Här är min lista över några av världens mest AWESOME spelomslag!

ACTION 52!

Det finns några kriterier för vad som gör ett AWESOME spelomslag AWESOME. Dinosaurier, laser, explosioner, muskler, ninjor, rymdskepp, stora svärd och drakar är några av de saker som per automatik gör ett omslag AWESOME. Action 52 fick ganska nyligen Angry Video Game Nerd att bli galen, men även om spelen på kassetten suger är bara omslaget värt pengarna.Vi ser hur ninjor, drakar, rymdskepp och flygande robotögon slängs mot dig samtidigt! Falsk marknadsföring? Hell yeah!


METAL MARINES!

Här har vi ett spel som inte fuckar omkring. En enorm robot bland enorma missiler i en ödelagd stad. Hans högra arm siktar inte ens på något, den bara skjuter ändå. Typ som, varför inte skjuta när man kan skjuta? Hell, den kanske inte ens KAN sluta skjuta. Den skjuter säkert dygnet runt. Hela tiden. Non-stop. Men allra mest AWESOME är så klart bakgrunden, där vi ser ett svampmoln. Vet du vem som överlever en atombomb på det där avståndet? INGEN! Det här spelet fuckar inte omkring, eftersom det är Game Over redan på omslaget!


DYNOWARZ!

En robot, med laserpistol. En dinosaurie. En ROBOTDINOSAURIE! I rymden! Med laser, rakt genom dinosauriens huvud! PIOW! Och som om det inte var nog så är titeln så AWESOME att den inte står under det engelska språkets konventionella regler för grammatik. Dinowars? Fuck that! DYNOWARZZZZ!


3-D WorldRunner!

Det enda som kanske är mer AWESOME än pistoler som skjuter laser, är röda infekterade bröstvårtor som skjuter laser! Dessutom fanns det en tid då alla spel med självrespekt hade ”3D” i titeln. Här fick man till och med ett par 3D-glasögon med på köpet! Det är något vi förmodligen kommer se igen, då ”3D i titeln”-trenden gör comeback 2015.


UNNECESSARY ROUGHNESS!

Är det en sak vi inte har tillräckligt av i dagens moderna spelklimat, så är det böghögar på våra spelomslag. Jag tittar på er, EA Sports! Om ni ska ta betalt för att folk som köpt begagnat ska få bruka hela spelet, då ska NFL 11 åtminstone ha en fucking hög av bögar på omslaget! Och vem älskar inte titeln? Unnecessary Roughness. Kan det bli mer subliminalt homoerotiskt? Bring back the böghög!


TURTLES III: THE MANHATTAN PROJECT!

Om man vill få någon att se AWESOME ut, behöver man bara avlägsna deras pupiller. Det är lika med instant badassness. Det här omslaget har en supermusklig dinosauriemutant, med både svärd och laserpistol. Är dinosauriemutanten med i spelet? Nej. Har han någonsin varit med i Turtles serietidningar, filmer eller tv-serier? Nej.  Men vad spelar det för roll? Sluta gnälla! Han är AWESOME! Det fattas bara att han var 30% rymdskepp för att omslaget skulle explodera! Det enda dåliga med det här omslaget är Michaelangelo, som ser ut som en jävla räddpulla i bakgrunden.


SENSIBLE GOLF!

Men Tommy, säger du, den här bilden är ju inte AWESOME. Och golf? Golf är ju inte AWESOME. Men det visar bara hur lite du förstår. Sensible Golf, är titeln. Men vad är finkänsligt med att skjuta golfbollar på stackars fåglar? Och inte bara vilken fågel som helst, utan en vithövdad örn — ett av världens mest utrotningshotade djur! Det, om något, är AWESOME. Jag kan tänka mig att den här bilden retat gallfeber på såväl PETA som amerikanska patrioter.


CIVILIZATION II!

De flesta spelomslag håller sig till ett tema, och följer dogman att vad som visas måste befinna sig i någon form av kontext. Men det skiter det här omslaget prompt i, och slänger in allt möjligt helt utan någon annan anledning än att det är AWESOME. Det här måste vara världens enda omslag att på en och samma gång ha en ninja,  en drake, dinosarier, svärd och rymdskepp. Det enda som fattas är muskler och laser.