Först det första: Star Fox 64 3D heter inte Star Fox 64 3D. Vi ska inte acceptera så korkade titlar. Det heter såklart Lylat Wars 3D. Så, nu när vi har det undanstökat kan jag gå vidare med att säga att det här är i stort sett samma Lylat Wars vi minns från slutet av 90-talet. Grafiken är putsad och slipad, men spelet har inte fått lika mycket kärlek och omsorg som Ocarina of Time. Jag har haft spelet i några dagar nu, men tänkte egentligen vänta med recensionen tills helgen efter release så att jag hade chans att hitta folk att spela mot online. Eftersom jag redan spelat huvudkampanjen otaliga gånger från 1997 fram till nu såg jag allra mest fram emot den nya flerspelarläget, där man kan se sina motståndares ansikten i spelet medan man skjuter dem. Tyvärr upptäckte jag att flerspelarfunktionen inte har onlinestöd, vilket genast reducerade spelets existensberättigande.

Jag menar, varför är det nödvändigt att se sina motståndare i spelet om du ändå sitter i samma rum som dem? Så att vi inte ska behöva lyfta ögonen från skärmen en sekund för att titta på varandra? Jaha, okej. Kommer nästa Mario Party också ha en liknande funktion så att vi inte ska behöva vrida huvudet 90 grader för att se våra motspelare? Nej, nu är jag orättvist hård mot funktionen. Egentligen är jag bara bitter och besviken över bristen på onlineläge. Jag förstår inte varför Nintendo inte ens försökt. Mario Kart får ju onlineläge. Som det står nu är Lylat Wars 3D inte mycket mer än en något grafiskt upputsad version av originalet. Men vi har ju såklart 3D-effekten. Hur är det med den?

I teorin är det ett perfekt spel för 3D-effekt, med enorma asteroider och stålpelare som snurrar omkring. 3D-effekten i sig är tyvärr ganska medioker, och om du vill kontrollera din arwing med gyrosensorn är det lika bra att stänga av 3D-effekten direkt. Jag spelade alltså majoriteten av spelet i 2D medan jag styrde med cirkelplattan, utan möjlighet att ta mig online. Visst, det är fortfarande Lylat Wars. Trots avsaknaden av rumble pack är det är fortfarande ett riktigt bra spel. Jag log som ett fån av klassiker som ”can’t let you do that, Star Fox.” Om du inte verkligen måste ha spelet i bärbart format råder jag dig att i stället köpa det från Virtual Console för bara en fjärdedel av 3DS-versionens pris, och då får du ändå fyrspelsläget.