(Videoklippet är lånat från layers.se)

Under söndagen bjöd Microsoft på kalas. De firade att Kinect i dagarna fyller ett år med ett spektakel som utspelades sig på Berns Salonger. Förutom jag och min lilla son var det en uppsjö av före detta b-kändisar på plats. Jag stod och hoppades på att Anna Book skulle utmana mig i Dance Central 2, men tyvärr förgäves. Istället fick jag äga både min 5-åriga son och min gode vän Andreas i spelet. Faktum är att jag och Andreas faktiskt fick utså elakheter från konferenciern efter vår dancebattle.

Det bjöds på gott att äta och så klart en hel del spelande. Fokus låg givetvis på Kinectspel och kommande titlar till den. Det spel som imponerade mest på mig, förutom då Dance Central 2 som redan har landat i butikerna, var Star Wars Kinect. Om inte det kommer bli en succé bland kidsen, är det något som är fel i världen. Det kändes Star Wars och Kinecten fungerade över förväntan. Jag ser verkligen fram emot att få testa hela spelet. Nu var det endast en kod för en bana som visades upp.

På det hela taget var det ett lyckat kalas och ovan nämnda titlar som Star Wars och Dance Central 2, visar verkligen att det går att göra spel med en fungerande och rolig kontrol till Kinect. Jag kan inte förstå varför inte andra utvecklare (hallå Ubisoft!) klarar av det?