Gamex-peppen har härmed inletts! Om bara någon vecka kommer nördar från hela vårt avlånga land samlas vid Kistamässan för att för andra året i rad närvara på Sveriges egna spelmässa.

Står ni fortfarande i valet och kvalet så tänkte jag här ge er fem anledningar till att besöka årets mässa.

Vi kommer vara där

För första gången i världshistorien kommer samtliga medlemmar ur Svampmaffian att befinna sig på samma geografiska punkt samtidigt. Det är stort och jag tror inte att världen riktigt är redo för det ännu, men det återstår att se. Vi har en rad med spännande idéer som vi vill sätta i verk under mässan – så räkna med tävlingar, utmaningar och en hel del filmande från oss. Vi ser fram emot att springa på er!

Resten av Sverige kommer också vara där

Även om vi kanske tror att det är möjligt i teorin, så kan vi inte ensamma bära upp Gamex. Lyckligtvis får vi assistans. Från resten av Sverige. Om man ska se till förra året så var det enklare att räkna till vilka som inte närvarade än tvärtom. Om det nu råkar vara så att du inte tycker att Svampriket-gänget är anledning nog så kan man kallt räkna med att andra profilers närvaro. Om inte så kan ni ju kasta tomater på dem för vår räkning. Vi tar på oss det, vi lovar.

Nyheterna kommer finnas där

Nu ska vi inte trissa upp detta till Sveriges svar på E3, för det är det inte. Men vi vet att arrangörerna ändå jobbar hårt för att få så mycket nya häftiga grejer som möjligt till sin mässa. Och redan nu känner jag ett sug efter att klämma lite på PSVita och Mass Effect 3.  Och på Ludde givetvis, även om hans bäst före-datum kanske passerat..

Börje Salming kommer vara där..!

På riktigt! Inget ljug! Börje ”Who-the-fuck-is-Scarface?” Salming kommer närvara i EAs monter under invigningsdagen. Jag behöver inte säga mycket mer än så.

Barerna kommer finnas.. i närheten!

När solen gått ner och man är trött i benen är det få saker som passar bättre än att trycka ner sig i ett regelrätt barhäng. Om man dessutom kan göra det tillsammans med likasinnade från hela Sverige blir allt genast flera varv bättre. Vi siktar alla på att försöka få ut så mycket som möjligt av årets mässa. Detta innebär i förlängningen att sömn och annat oviktigt troligtvis kommer få stryka på foten, till förmån för nattliga äventyr med en viss promille-halt i kroppen.

Så var det med det. Är ni inte övertygade nu så vet jag rakt inte vad som är problemet.