Så varje söndag kommer jag publicera en lista av något slag. Det enda definitiva med den är väl att den kommer ha någon typ av anknytning till spel. Utöver det kan vad som helst dyka upp. Topp 3 Mario Kart-kloner? Varför inte? Topp 10 förväntningar inför E3? Högst troligen.

Denna vecka:

Topp 5: Gamer-godis

Denna vecka inleder vi enkelt, med något av ett hjärtbarn till mig. Snask som man stoppar i sig, medan man spelar tv-spel. Dessa är alltså inte bara en lista över snacks och godis som jag tycker om, med i ekvationen är också lämpligheten i att äta respektive under en spelsession. Håll till godo!

5. Ostbågar

Klassikern som fettiga och saltiga handkontroller till trots nästan jämt lurar sig till mitt vardagsrumsbord. De som vet vad de sysslar med väljer påsen som det står OLW på, Estrellas bidrag hamnar med fördel i papperskorgen. Den gamla vanliga smaken av Cheez Doodles är alltid bäst, men vill man variera sig och vara lite häftig kan man mer än gärna prova någon annan del av OLWs Cheez-utbud. Personliga favoriter är bland annat Chili och Crunchy-varianterna. Ostkrokar lämnar ju dock en hel del spår på dina händer, som du inte vill kladda av på din handkontroll. Så se till att ha sunkiga byxor, som du kan torka av dig på, så är du på det torra.

4. Turkisk Peppar

En liten underskattad karamel, en underdog om man så vill. Jag gillar lakrits som fan, helst ska det vara både hett och salt, vilket man också får i och med en påse turkisk peppar. Förutom den delikata smaken så vinner karamellen mycket på dess livslängd, då man med enkelhet kan stoppa den i munnen och sedan låta den stanna där under längre spelsessioner. Ett minus är å andra sidan att det är väldigt lätt att äta för mycket, vilket kan lämna något som känns som skrapsår i munnen. Tyglar man dock sin girighet och håller antalet nere så har Turkisk peppar en given plats i godis-skålen.

3. Wienergums

Har sedan jag var väldigt liten varit mitt favoritgodis. De röda och gröna må vara betydligt godare än den övriga samlingen, men samlingen vinner i det stora loppet på just variation. Ibland kan de svarta överaska mina smaklökar, vid vissa tillfällen smakar till och med de orangea ljuvligt. Viktigt är det att välja just Bassets modell, urmodern som de andra bara försöker kopiera. Godis-biten är förvisso inte så kladdig, men lämnar ofta en ”fettig” känsla som man inte vill lämna på handkontrollen. Det är dock ingen större fara i det här fallet, du kan enkelt torka av dig ”fettet” och godiset smakar sådär ljuvligt beskt som jag vill ha det.

 

2. Popcorn

Snacksen som har en stark förankring till bio-filmen fungerar självfallet superbt också som gamer-godis. Lika enkelt som gott så är en skål popcorn alltid välkommet under våra gaming-sessioner. Har man tid så bör man poppa sina egna popcorn, men micro-popcorn är en fullt duglig variant. Finns även färdigpoppade popcorn att köpa, Indianpopcorn och liknande, men även om just cheddar-smaken av dem är rätt ok så går de inte upp mot riktiga popcorn. Vill man ha sina popcorn smaksatta med något annat än smör och salt så har vissa SF Biografer en typ av Popcorn-krydda som smakar suveränt, framförallt Nacho-smaken. Det skapar förvisso en hinna kladd på dina popcorn, men den torkas rätt enkelt bort med servett eller liknande. Ett stort plus är också att det är den överlägset billigaste varianten på listan. Ja popcorn är är en riktig klassiker och nästan bäst av alla.

1. Dumle

Men överlägset bäst av de alla är påsen med Dumle-cola. Chockladsmaken är konstant, toffee, biten är alltid lika krämig och storleken på varje bit är perfekt. Det som gör att det är allra bäst är dock förpackningen, som du enkelt med en hand samt din mun kan avlägsna och sedan stoppa i munnen. Det är faktiskt under den senaste tiden som jag börjat förstå genialiteten och storheten med Dumle, och plockar man nu fram en påse under spelkvällen så skapar den garanterat jubel. Ett stort plus för den Mix-påse som finns att köpa i de flesta affärer. Visst är originalet alltid godast, men det kan vara en god idé att variera sig och de andra smakerna är inte alls dumma. Det bästa är dock att du oavbrutet kan äta dessa under spelets gång, utan att bli det minsta kladdig. Det slår högst i min bok.

Där var första listan avklarad. Har ni önskemål på framtida listor kan ni gärna lämna dem i kommentarerna.