Fredagslistan

Söndagslistan: X-men Fanrage

Ni är säkert medvetna om fenomenet fanrage, den okontrollerbara passionerade ilskan som uppstår då någon missar att inkludera saker eller klantar till sina fakta i en tolkning av något av våra favoritverk. Några exempel kan vara Batcreditkortet, när Vulcan Grip hamnar på halsen istället för nacken eller att en av sångarna i parodilåten “Roll a D6” är klädd som rouge men sjunger att hon är trollkarl.

Jag fanragear aldrig så mycket som när X-men är inblandat och eftersom grabbarna är desperata efter en söndagslista har de låtit mig spalta upp de största felen mellan X-men-serien och adaptioner av den i annan media.

Topp 5: Kanonbrott i X-men-universumet

BLACK BIRD (X-men-filmerna)
“Aren’t there any weapons on this thing?!” ropar Wolverine över instrumentpanelens tjutande när de i den första filmen jagas av stridsflygplan i X-mens privata jet, Black Bird (även känd som X-jet). Storm löser situationen genom att kalla ned tromber runt omkring dem och mörda runt fyra-fem amerikanska soldater i processen. Det verkar mycket mer omständigt än att bara svara: “Yes, there are weapons. But we also have the worlds most advanced cloaking device, so we don’t need to use them” och lungt och stilla flyga sin kos. För BLACKbBIRD SYNS INTE PÅ EN RADAR! Aldrig! Det är ett av världens mest avancerade plan, i omgångar byggd av S.H.I.E.L.D, Forge och aliens och frekvent i alla versioner av X-men talas det om hur tyst det är och att det inte kan upptäckas av radarutrusning. Om man nu absolut vill ha en luftstrid så man får göra Storm till en kallblodig mödare, ANVÄND ETT ANNAT PLAN för fan!

BOSSFIGHTEN MOT JUGGERNAUT (X-men: Destiny)
“The only thing that can stop the Juggernaut is the Juggernaut” om man får tro Scott Summers, aka Cyclops. Det är inte helt sant, för om man bara får av honom hjälmen och har en telepat redo kan man också slå ut honom mentalt. Men fysiskt är det omöjligt att mäta sina krafter med Xaviers halvbror och istället får man lura honom att skada sig själv. Om man inte möter honom i X-men: Destiny det vill säga. Där räcker det med att få av honom hjälmen, sedan kan man lungt och stilla örfila honom till döds. Ursäka mig Silicon Knights men tror ni att Juggernauts mutantkraft är att ha hjälm? Han är OSTOPPBAR för fan!

EMMA FROSTS VEKHET (X-men: First Class)
Emma Frost, eller The Ice Queen, är kanske mest känd för sin oförmåga att ta på sig kläder men kan också vara bekant som X-mens ständigt återkommande förrädare. Ena studen är hon med Magneto, den andra med X-men, sedan med Order of the Phoenixs (nej, inte DEN Fenixorden!), sedan med X-men igen och så vidare. Hon är en telepat men kan också förvandlia sig till diamant, vilket blokerar hennes mentala krafter men gör henne mer eller mindre osårbar. Något hon tycks ha glömt i X-men: First class. Du är mer tåligt än sängramar Emma, men du kanske glömde det i samma veva som du glömde att du är brittisk? Skärpning, för fan!

EN TYSTAD DEADPOOL (Wolverine: Origins)
Det säger en hel del om hur slaktad den här karaktären blev i den näst sämsta X-menfilmatiseringen då hans medverkan på listan gjorde att Gambits brist på dialekt i samma film faktiskt föll bort helt. Deadpool är för seriefans känd som en psykotisk galen mördare med irriterande krafter och vars käft glappar oupphörligen. Han kan vara en av Marvels absolut roligaste personligheter och hur förvaltar man det arvet och den enorma fanbase Deadpool har? Genom att utradera allt karaktären står för och göra honom till en tyst, grådaskig tråkmåns till mördarmaskin. Det är Deadpool, inte Kratos för fan!

X-MEN: THE LAST STAND (Hela filmhelvetet)

…FÖR FAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!

Kommentarer

 1. Careface skriver:

  Jag tykte Wolverine: Origins var skitbra. 🙁
  Dock har jag ingen koll på karaktärerna direkt så jag kände mig inte offended för att dom sabbade någon av mina älsklingar.
  Det är nog faktiskt till och med den film jag tyckt om mest av Xmen filmerna, även om det tar emot att erkänna detta när alla andra verkar hata den.

 2. Malin Söderberg skriver:

  Careface: Det var ett tag sedan! Jag regelrätt avskyr Origins, det är en av de bästa, snyggaste X-menserierna evvah och de mördar allt titeln innebär. För att inte tala om varenda karaktär som dyker upp i filmen. Jag har aldrig varit så nära att gå ut ur en biosalong som jag var när jag såg den. Men men. To each his own!

 3. Scruffy looking skriver:

  Jag som har blivit en nyfödd X-men-nörd greppar efter all form av bakgrund hos alla dessa mutanter. Därför kände jag att The Last Stand var en frisk fläkt om man ska jämföra med de tre föregående filmerna. Malin, jag måste fråga fråga dock…i Retroresans X-men avsnitt medverkar du som en expert och visar din kunskap samt den tidslinje som verkar följas, men va kallar du tidslinjen…jag hör inte och nu har jag suttit i snart en halvtimme och letat på nätet vad det kan tänkas heta. Konan? Kanon? Hjälp mig snälla…enlighten me. =)

 4. richard skriver:

  hej måste rätta dig lite här. 🙂
  Emma frost är inte brittisk(däremot så emigrerade henne släkt till Amerika på 1600 talet från England).hon fick inte sin diamant form fören efter Genosha katastrofen.så diamant formen skall hon inte ens ha i filmen,däremot i ultimate världen så är hon född med diamant formen. hon har aldrig hetat ice queen.
  finna att läsa här
  http://marvel.com/universe/Frost,_Emma

  juggernaut i den vanliga “marvel värden” är inte en mutant utan han hittade sin “kraft”.i ultimate världen så är han mutant.
  finns att läsa här
  http://marvel.com/universe/Juggernaut_%28Cain_Marko%29

  annars så gillar jag artikeln skarp .)

Skriv en kommentar