Kommentarsfält. En utmärkt chans att dela och utbyta känslor, intryck och kunskaper eller en gegga av monomeriska troll, rasister och ”sköna snubbar”?

När man är ryttare av PK-feminazimaffian som styr Sverige får man se och höra en hel del. Det kan tära ganska mycket på en. Jag tänkte jag skulle ta upp några riktiga stolpskott och varför de är så korkade.

Scenario: Skribent påpekar i en recension att spel bland annat innehåller manschauvinism och påpekar att det är tröttsamt.
Kommentar: ”Manschauvinistist? Vad fan har det med spel att göra över huvud taget? Det är ju bara hjärnlös action som är kul.”

Jag får ligga regelbundet.
Varför den är så korkad: …och alla spel kommer fortsätta vara det tills vi spelare ställer högre krav på dem. Vi vill ha bredare spel. Spel som kan försöka ge något mer än hjärndöd action. Om vi ser potential i ett spel och hoppas kanske vi blir extra ledsna när det är manschauvinistisk hjärnlös action. Det hade ju kunnat vara något mer. Alla spel måste inte vara finkonst, men det vore trevligt om något enstaka kunde vara det.

Scenario: Ett spel blir hårt sågat för vad det förmedlar genusmässigt eller sexuellt.
Kommentar: ”Fan slappna av/Har du inte fått ligga eller?”
Varför den är så korkad: Nej, jag tänker inte slappna av, Spel är en enorm passion för mig och en fristad från det helvete som är resten av samhället. Jag kvävs i samhället av allt förtryck, liktänkande och annan jävla skit som de trycker ner i halsen på mig. Jag vill inte behöva se den skiten i spel. Du lever ditt liv på ”Easy”. Inte så jävla konstigt att du kan slappna av och kasta av dig skit så lätt. Själv är mitt liv ”Insane”. Så nej, jag tänker inte slappna av. Använd din empatiska förmåga och se utanför din normbubbla. Sätt dig själv i mina skor. Jag är inte känslig – det här är på allvar.

Ett argument jag ibland hör är att spelet inte är politiskt och ska därför inte synas med politiska ögon. Är du trög? Spelet är visst politiskt! Det förmedlar ju en antifeminism och underminerar kvinnor och HBTQ-personers lika värde som människor. Du kanske inte såg det eftersom hela jävla samhället gör detsamma, men kom inte och snacka skit, spelet är redan politiskt – jag bara möter det med motargument.

…och jag får ligga regelbundet.

Scenario: Det påpekas att någon eller några karaktärer framställs stereotypt efter deras ras.
Kommentar: ”Jag tyckte inte det var rasistiskt”
Varför den är så korkad: Jaha? Jag gjorde det. Du bestämmer inte vad jag uppfattar som kränkande.
Tillägg på kommentar: ”…och jag är svart!”
Varför den är så korkad: Jaha.

Inte för att vara den som är den, men jag är ett fucking wikipedia om spel.
Scenario: Någon klagar på att kvinnorna ser ut som glamourmodeller.
Kommentar: ”Typiskt fula brudar att klaga. Varför inte ha snygga tjejer?”
Varför den är så korkad: Huruvida jag är ful eller inte är oväsentligt eftersom det inte är en fråga om avundsjuka. Jag skulle vilja att kvinnor porträtterades på fler sätt. Titta på alla spel någonsin. Hur ser kvinnorna ut? Alla är antingen snygga eller så är de gamla skruttiga tanter/häxor. Det finns ingen ful hjältinna. Det finns dock gott om fula män, till och med i huvudroller. Jag tycker inte att alla kvinnor ska vara fula. Jag tycker också det ska finnas brudar med ballongtuttar och bikiniarmor, men jag skulle vilja att det fanns fler varianter än bara henne att välja på.

Scenario: Ett spel som läsaren gillar får ett lågt betyg
Kommentar: ”Om du visste mer om spel skulle du inte tycka så.”
Varför den är så korkad: Inte för att vara den som är den, men jag är ett fucking wikipedia om spel. Jag pratar i nationell radio om spelfakta och jag valdes ut att göra det av en anledning. Jag tror det täcker upp kunskapsbiten. MEN, det viktigaste är ändå detta: Det du läst är min åsikt.
Min. Åsikt.
Den baseras på vad jag känner efter att ha spelat spelet. Om den skiljer sig från din beror det inte på att jag ”gör fel” på något sätt. Jag bara tycker inte som du.

Scenario: Skribent klagar.
Kommentar: ”Sluta gnäll!/Ta av dig offerkoftan och gör något åt det då!”
Varför den är så korkad: Vi är skribenter. Vi skriver. Det är vad vi gör.
Man ska se ärendets gång så här.
1. Ett problem finns.
2. Skribenten skriver om problemet.
3. Folk uppmärksammar och reagerar på problemet.

Ergo, när vi ”gnäller” så ”gör vi något åt det”.