Ingen kan väl ha undgått att vi här på Riket gillar Rocksteadys avslutande del i Arkham-trilogin? Deras spel om Batman står verkligen i en klass för sig när det kommer till spel om superhjältar.

Men det finns faktiskt fler spel som innehåller superhjältar som faktiskt är helt okej och fullt spelbara. Jag tänkte denna vecka lista mina fem personliga favoriter.

5. Green Lantern: Rise Of The Manhunters (2011)

Detta spel gör sig bäst tillsammans med en kompis. Jag minns med glädje hur jag och min son spelade igenom det tillsammans. Det är absolut inget spel som kommer att gå till spelhistorien, men det är heller inte ett spel som jag ångrar att jag har spelat. Det är en superhjälte spel som är helt okej. Varken mer. Varken mindre.

4. Captain America: Super Soldier (2011)

Som jag nämnde i inledningen så är Rocksteady i en klass för sig när det kommer till superhjälte-gameplay. Men faktum är att Next Level Games i sitt spel om Steve Rogers kommer ganska nära. Captain America: Super Soldier är nämligen inget annat än en Arkham-klon och faktiskt en helt okej sådan.

3. Spiderman: Shattered Dimensions (2010)

Detta är inte bara ett helt okej superhjältespel. Det är även mitt favoritspel av de Spindelmanspel jag har spelat genom åren. Då en spelar som fyra olika Spidermans, i fyra olika dimensioner, blir det ett varierat och på sina ställen riktigt underhållande gameplay.

2. Batman: The Video Game (1990)

Ja, jag vet, detta skulle vara en lista där Läderlappen inte skulle vara med, men jag kan inte skriva om superhjältespel utan att nämna denna pärla till Gameboy. Detta är ett fantastiskt plattformsäventyr och förutom ett otroligt  tajt och bra gameplay har det ett otroligt soundtrack som verkligen utnyttjade Gameboyens ljudschip till max. Detta spel är faktiskt mer än bara helt okej.

1. Choplifter (1986)

Nu är det säkerligen många som funderar på vad jag sysslar med? Choplifter till SEGA Master System är väl för i helvete inget superhjältespel? Det stämmer. Men det innehåller faktiskt en superhjälte. Nämligen Superman. Så förutom att vara ett av de bästa spelen till Master System är även Choplifter det bästa Superman-spelet. Det är tillräckligt för att hamna högst upp på denna lista?

Nu när jag har listat mina favoritspel inom superhjältegenren är jag nyfiken på vilka era favoriter är?