Senast i helgen spenderade jag och några vänner timmar med att diskutera vilken Disneylåt som faktiskt är bäst, vi kom naturligtvis inte fram till något, förutom trevlig nostalgisk värme i våra magar. På väg hem från samtalet så kom jag att tänka på The Moon-temat i nes-spelet Ducktales och den fantastiska tolkningen från tv-versionen 2019 (Här finns den) . Tankarna spann vidare och slutade i att jag lyssnade på väldigt många disneylåtar i NES-tappning. Utan inbördes ordning, här är de jag uppskattade mest!


 

Andens Sång – Alladin

Utan tvekan favoritlåten i Alladin, så kanske inte helt otippad en klar favorit bland bitmusiken också!


 

Hakuna Matata – Lejonkungen

Det är näst intill omöjligt att faktiskt höra att det är samma låt som i filmen, men fan ta mig om den inte svänger nästan ännu mer ur ett Nintendo 8-bitars.


 

Åh, eh, Åh, Flyplan – Luften Hjältar

Jajajajaja, det är inte en disneyfilm, men jag älskar Luftens Hjältar!


 

Skönheten och Odjuret

Den höga lilla tonen som ligger och stör är så ofantligt snygg, jag kanske inte väljer denna version över originalet, men jag uppskattar väldigt mycket att de håller den väna känslan i sången.


 

Hoppas ni få lika trevligt som jag i ert fortsatta lyssnande på bitifierade disneysånger!