Fredagslistan

Fem låtar som skulle gett mig en seger

Jag är en riktigt dålig både vinnare och förlorare. När jag förlorar känns det som om hela världen är emot mig och någon givetvis har fuskat. När jag vinner däremot får jag svårt att förvalta all denna framgång och blir något av en nervöst glad sjuåring som lite lagom gnuggar in det i ansiktet på mina motspelare.

Så när Anders drog fram ett fullt färdigt Spelmusik-Jeopardy till Bonuspodden i söndags vaknade mina nerver, även om jag visste att det här inte alls är min grej. Men när kategorierna annonserades visste jag redan att det var kört. Visst, “Fantasy” kanske kan funka. Men Ludde hade ju gräddfil med en Wii-kategori, och varken “Ny-retro” eller “Disneyspel” var kategorier jag skulle plocka poäng i.

Och nej, det gick verkligen inte bra. Vilda gissningar som var helt off, en miss som jag verkligen borde fixat och alldeles för bra motspelare var inte riktigt vinnarreceptet för mig. Plockade visserligen ett par och imponerade med fightingspelskunskaper, men det var typ allt.

Så, Anders! Till nästa gång det ska spelas kan jag ge dig några tips. Självklart kan det vara bra att baka in det här med en hel del svåra låtar, så motspelarna inte fattar att det hela är stageat. Men se till att de är svåra, så de inte plockar poäng och går om mig. Stoppa in de här låtarna nästa gång så får jag vinna.

Portal 2: Want You Gone

Så många gånger som jag förbannad försökt kasta kuber genom glasväggar är det inte konstigt att musiken från Portal 2 sitter hårt fastetsad i min hjärna. Efter att ha nött spelet framför allt i co-op och blivit både arg och frustrerad startar mitt kamp- och flyktsystem så fort musiken dyker upp i någon nördig playlist. Riktigt bra soundtrack, förresten.

Zelda: Twilight Princess: Main Theme

Visst, kudos till Anders som tog med en Zelda-titel. Men uppenbarligen fixade vi inte att pricka rätt – kanske för att det var helt fel spel. Nej, självklart ska det vara musiken till Twilight Princess, det av Zelda-spelen jag personligen håller som min favorit. Lite mörker, fina körer, inte så mycket pling-plong och saken hade varit biff. Seger.

Dragon Age: Origins: Main Theme

Okej, så det här är ett spel jag tjatar mig grön om. Som någon av er lyssnare skrev i en kommentar till en tidigare pod, jag fangirlar loss över Dragon Age. Men oavsett är det en gratis biljett på segertåget, så självklart skulle den här varit med. Jag ser ju däremot Peter som ett wild card då jag känner honom allra minst, kanske hade han plockat den här också rakt av. Men vad är en seger om en inte behöver kämpa lite för den?

Bioshock Infinite: Menu Music

Här gäller det att vara snabb. Ludde plockar den här snabbt, men kanske skulle mina unga öron dra det kortare strået? Musiken i menyn på Bioshock Infinite är så specifik att det räcker med en halv sekund för hjärnan att dra fram rätt spel i arkivet för till och med folk som bara startat spelet. Och återigen, jag har inga problem att kämpa för min vinst. Så länge jag vinner.

Spyro the Dragon: Title Screen

Ett av de få spel som jag faktiskt fått 100% på, menyskärmens musik från Spyro the Dragon väcker minnen av en mindre komplicerad tid där mattetabeller, godisförbud och hästar tog upp mina tankar. Den är lite riskabel också, det finns alltid en möjlighet att det klickar till i huvudet men att själva titeln inte dyker upp. Kan också tänka mig att Ludde kan ha lagt tid på det här spelet och därför vara ett hot.

Varsågod! Jag ser det som om att det nu inte finns någon anledning alls till en framtida förlust. Det är min tur att få en räkmacka rakt in i vinnarens euforiska rus. Och kanske ska jag behöva skämmas inför en pod-publik när jag inte kan skilja på Sims 2 och Sims 3.

Skriv en kommentar