GOTY 2011

Årets skandal

Spelvärlden har en hel del skandaler per år (vet ni hur mycket det DEJTAS inom spelsverige? Åhåjojomän!) och 2011 års vinnare var faktiskt inte glasklar. Men med oerhört taskig inställning och dålig PR-medvetenhet vinner ändå MSi för sin insatts i att försöak göra spelsverige lite mer amerikanskt tacky.

Ni är förmodligen redan bekanta med hur företaget annonserade efter kompetenta killar och sexiga tjejer, för att sedan bryta både mot Dreamhacks och Facebooks förhållningsregler med att utse en skönhetstävling på sin FB-sida, efter att de tvingats plocka ned annonsen.

Det som är utmärkande med MSi-debatten är den hord av media- och ickemediagamers som slöt upp och på skarpen sa till företaget att sådant här vill vi inte ha på våra spelmässor. Naturligtvis fanns det den vanliga uppslutningen av missnöjt brölande från folk som kände sig bestulna på chansen att se lite hud, men för omväxling skull var de knappt i majoritet. Och VI VANN. Bra jobbat, spelsverige! Bra jobbat!

Bubblare:

PSN-Hacket: För var dag som går blir det  uppenbart hur sårbara vi alla är. Sony kan inte rå för att de blev hackade, men bör fortfarande känna av kängan de fick efter hur dåligt de skötte informationen till oss konsumenter under de första dagarna.

 

 

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Tänkte på: “Sony kan inte rå för att de blev hackade”, är det inte deras jobb att se till att kundernas uppgifter är säkrade?

 2. Tommy Håkansson skriver:

  Jag har ingen kärlek för Sony, men måste säga att inget (INGET!) säkerhetssystem i världen är hackersäkert. Det finns inget företag, ingen regering och ingen organisation som är helt immuna. Jag vet dock inte om Sonys säkerhetsnivå var löjligt låg eller inte. Eller om lösenorden inte var krypterade. Sånt kan man kritisera. Men alla kan bli hackade, oavsett vad.

 3. Quid skriver:

  Givetvis kan alla bli hackade, speciellt om man har retat upp fel folk. Har egentligen inte satt mig in så mycket i detta fallet, men jag hoppas verkligen att kundernas uppgifter var krypterade, annars är det ju skandal. Tyckte bara formuleringen var lite konstig. Menar, Sony måste ju har gjort något för ett reta upp världen innan hacket 🙂

 4. Arvid skriver:

  Minns att det pratades en del om varför de blev hackade, att det fanns något skäl. Men kommer inte ihåg vad. Oavsett, nog händer det att siter/företag blir hackade utan att ha retat upp folk.

  Om jag minns rätt hade väl deras nätverkspersonal gjort någon miss så att det var lite halvöppet mål gällande säkerheten.

 5. Malin Söderberg skriver:

  Anledningen till varför hackarna gav sig på Sony var att de polisanmälde geohot (säkert nån 0 i den stavningen) som jailbreakade ps3an och drog honom inför domstol där de mer eller mindre satte hela sitt advokatteam mot en ensam kille och försökte se till att han inte kunde få någon rättegång utan skulle tvingas förlika genom att se till att rättegångskostnaderna skulle bli skyhöga. Hackarna var inte glada.

 6. Jorge skriver:

  Land of the free som man säger

 7. Tommy Håkansson skriver:

  För att inte nämna att Sony dessutom krävde att Google skulle förse dem med en lista över alla IP-adresser av folk som ens hade tittat på geohotz YouTube-videos, och deras personuppgifter. Innebär det att de förtjänar att hackas, och kunderna få sina kreditnummer satta i fara? Inte riktigt. Båda sidorna gjorde fel.

 8. gabbay skriver:

  Haha Psn skandalen är så mycket större än den här msi skandalen. 2 månader utan möjlighet att spela online slås av en jobbannons. Jag är så trött på att varenda inlägg av en kvinnlig recensent skall handla om jämställdhet. Vad är det hemska med jobbannonsen?

 9. Samson Wiklund skriver:

  @Jorge: ja, precis. MSI gör en grobiangrej och folket säger emot och så slutar MSI göra grobiangrejen (typ). Perfekt uttryck för konsumenter som uttrycker sin fria åsikt i vårt fria land =)

 10. Samson skriver:

  @Gabbey:
  1. HELA Svampriket har varit med och skapat samtliga listor och vinnare. Svampriket är 4 kukar och 1 fitta.

  2. Du tillhör den privilegierade gruppen och har alltså ingen rätt att bestämma vad som är förtryck och vad som inte är det.

  3. Läs inte om du ska va en sån jävla kuk då.

  4. Din mamma också.

 11. gabbay skriver:

  Fan Samson ta och tagga ner. Det jag skrev var väl inte så jävla farligt. Med tanke på att psnhacket var den största skandalen på flera år inom spelbranchen så tycker jag att det är konstigt att man prioriterar msi”skandalen” som mer än en axelryckning.

  Samson du verkar inte må så bra, jobbig julafton?

 12. Ludde Lundblad skriver:

  @Gabbay – Jag kan meddela att Samson hade en förträflig julafton. Han är bara (precis som jag) så trött på att varenda inlägg av en kvinnlig recensent som handlar om jämställdhet, får sådana där kommentarer som sådana som du skriver!

 13. Samson skriver:

  @gabbey: jag är trött på att försöka förklara och resonera med idioter. därför får fientliga idiotkommentarer fientliga idiotsvar.

  Jag mår för övrigt toppen. Gått ner en massa i vikt, haft en mysig julafton och ska äntligen flytta till stockholm igen. Tackar som frågar.

 14. Careface skriver:

  Haha, endast en sann hjälte avrundar ett så hatiskt svar med “Tackar som frågar.” <3

Skriv en kommentar