GOTY 2011

Årets tr3nd

Det är något speciellt med siffran tre. Se bara på kostcirkeln, som består av tre områden. Eller varför inte de tre vise männen? Eller på kristendomens treenighet i Fadern, sonen och den helige ande. Visste ni förresten att Jesus blev trettiotre år gammal och uppstod på den tredje dagen?

”Sen så har väl vi alla, någon gång fantiserat om att få vara med om en trekant?”
När vi ändå är inne på sagor, tänk på hur det ser ut där. De handlar ofta om tre systrar eller bröder. Allt som oftast är det som så att huvudpersonen i en saga måste lösa tre uppgifter och/eller önska sig tre saker. När det kommer till häxor och trollkarlar upprepar de gärna sina trollformler tre gånger. Men siffran tre är inte bara viktig i sagans värld. Vi människor verkar gilla att dela in saker i tre. Tro, hopp och kärlek. Klara, färdiga, gå. Frihet, jämlikhet och broderskap. Se på sportens värld, där delas det ut tre medaljer! Sen så har väl vi alla, någon gång fantiserat om att få vara med om en trekant?

Spelåret 2011 har även det handlat mycket om siffran tre. Gears Of War 3, Uncharted 3: Drakes Deception, Saints Row: The Third och Modern Warfare 3 är exempel. Att dela in saker och ting i tre, kan oftast vara ett tecken på att man vill påvisa en början, en mitt och ett slut. Om det är fallet med de treor vi har fått spela i år återstår att se. Risken finns ju att vi kommer få spela prequels eller sidospår till en del av de ovan nämnda titlarna, Inom en snar framtid kommer du få spela Gears Of War: The early years och Modern Warfare III-2

Bubblare:

Ordet “sky”Men hallå! SKYrim, SKYlanders och SKYword Sword.
SnoppskämtAtt leka med Johnsson i Shadows Of The Damned eller lära sig ett nytt ord i “dicktits” vid en genomspelning av Bulletstorm har inte direkt varit tråkigt

 

Kommentarer

 1. I WILL kill your dicks! <3

 2. BG skriver:

  Det här var en TREvlig start på den här kalender-grejen 🙂

 3. Nidde skriver:

  Activision har åtminstone haft undertitlar och dylikt för att namnge sina spel, så som CoD4:MW, för att sedan spinna vidare på undertiteln i egen serie. Största förbrytaren tycker jag är Square med Final Fantasy-serien. Inte nog med att det är uppföljare på den SISTA FANTASIN, de har uppföljare på sina uppföljare. Final Fantasy 10… -2 liksom? Jag gillar FF-serien, men man kunde väl ha döpt om serien när den fortsatte, kanske skola om spelvärlden till att det är team som levererar kvalité, inte franchise-namn. Sonic, jag tittar på dig!
  Och när vi ändå är inne på det:
  Var för har DEN OÄNDLIGA HISTORIEN en uppföljare?!

 4. Arvid skriver:

  Det gavs TRE exempel på titlar med ordet sky i. Konspirationen fortsätter…

 5. ReDead skriver:

  Underbart! 😀

  Förresten, angående snoppskämt, glöm inte KUKiel från Skyward Sword. :3

 6. Jorge skriver:

  Eller så kan man vända på det och tänka som i baseboll 3 strikes och man är ute, som är falled med MW3 och dess efterföljare i min spelsamling!

Skriv en kommentar