GOTY 2011

Årets Nolan North

Nolan North är bland de hårdast arbetande röstskådisarna i branschen. Hans talanger går fran allvar till skratt, gråt till glädje. Med en sådan bred repertoar är det inte konstigt att han hörs i vart och varannat spel.

De nominerade är:

 • Desmond Miles, Assassin’s Creed Revelations
 • Nathan Drake, Uncharted 3: Drake’s Deception
 • The Penguin / Black mask / Inmates, Batman: Arkham City
 • Additional Voices, Rage
 • Additional Voices, Spider-Man: Edge of Time
 • Cyclops / Adrian Luca’s Dad /Additional Voices, X-Men: Destiny
 • Major Reynolds / Additional Voices, Transformers: Dark of the Moon
 • Captain K’nuckles / Father / Mojo Jojo, Cartoon Network: Punch Time Explosion
 • Space Core / Fact Core / Adventure Core / Defect Turrets, Portal 2
 • Gorman, SOCOM 4: U.S. Navy SEALs
 • Deadpool, Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds

Och vinnaren är:

The Penguin, Batman: Arkham City

Norths fräsiga tolkning av Oswald Chesterfield Cobblepot III eller Pingvinen som de flesta känner honom är träffsäker och unik. Att spela en Batmanskurk är ett hedersuppdrag i Hollywood och att axla en roll som tidigare gjorts fantastisk av äldre kollegor måste vara en uppgift man tar sig an med skräckblandad förtjusning (fråga bara Heath Ledger).

North lyckas med konststycket att göra Cobblepot farlig. En tvärhand hög liten tjockis är inte särskilt skräckinjagande, men den ovanligt välhärmade Cockneydialekten blandat med en sargad väsande heshet säljer konceptet med bravur.

Kommentarer

 1. Calle skriver:

  Meh, piloten i BF3 då?

 2. Nu är Arkham City och Portal 2 de enda spelen på listan jag spelat, så jag kan kanske inte göra en särskilt vägrundad bedömning, men jag tycker ändå att du/ni valt ut en helt klart värdig vinnare. Jag älskade Pengvinen från Arkham City. Min bild av honom har annars mest varit en stollig liten smågangster som flugit runt med hjälp av specialdesignade paraplyer. I B:AC var han i stället, som du sade, plötsligt farlig. Väldigt annorlunda från hur jag vanligtvis sett honom, men bara på det bästa av sätt. North är inte enda anledningen till den omvandligen, men han är en viktig del av den. Jag tycker överlag att skurkgalleriet i B:AC var starkt och med riktigt bra röstskådespeleri, så det är lite synd att så många av de prestationerna överskuggades av Mark Hamills insats Jokern.

Skriv en kommentar