Retroresan

The Final Frontier

Vi är tillbaka! Men bara för en kort stund. Detta är nämligen inte ett “riktigt” avsnitt, istället är det en kort påhälsning från era favoritretronauter där vi helt enkelt önskar er god fortsättning och samtidigt passar på att berätta vad vi ska spela när Retroresan kommer tillbaka.

Och vi kommer tillbaka redan nästa fredag, så väntan är över inom kort. Häng mer än gärna med och spela tills dess, ni har bara så många möjligheter kvar.

Länkar

Kommentarer

 1. Trazh skriver:

  Yes! Äntligen!
  Men får se om jag hakar på och spelar. Inte rört något i serien än, så kanske är dags?

 2. Tony Emmeborn (sbjihp) skriver:

  Oooh, spännande ett “Unreleased” spel till SNES. Skall se till att detta hinns med att testa. Vad kör ni det på och hur? Passar på att lyssna på random gamla avsnitt tills nästa vecka. 🙂

 3. s_o_n_y The Mighty Retro nöörd skriver:

  Ohh Härligt !

  Vart lite orolig att det redan var slut, då jag halkat efter lite. Måste dock lyssna ikapp nu. Har Metroid specialen och detta nya avsnitt kvar.

  Bäst att sätta sig på kontoret (i bilen) och rulla mina 600mil i månaden så är jag ikapp och om !

  Keep upp the Retro Gaming =D

 4. Christian Cederqvist skriver:

  Kan säga att Starfox 2 inte lever upp till sin föregångare.
  Nästan tur att det skrotades.
  Men ser allt fram emot avsnittet. 😀

 5. Johan Jöneborn skriver:

  Ny retroresenär här (+1 industri-arbetare till armén).
  Har lyssna igenom dom flesta av era äldre avsnitt under ett par/tre månader medans man har stått och jobbat.

  Jag har under dom senaste åren försökt väcka mitt retrospelande till liv och Retroresan har gett det en rejäl skjuss.
  Har nu lagt mycket av PC-spelandet på hyllan.

  Star Fox serien ligger mig nära till hjärtat (även om jag aldrig fastnade för SNES spelet speciellt som ung nörd) så det ska bli kul att få spela dom här två ihop med er.

  /JJ

 6. Ivan skriver:

  Jag längtar, fy fan vad jag längtar…….

  Kommer nog inte hinna med att spela denna gången, får se…..Lyssna……det kommer jag definitivt att göra!

 7. ReDead skriver:

  Gah, jag som hade tänkt spela med er den här veckan, och så finns inte Starwing på Virtual Console ändå. :'(

 8. Anders Brunlöf skriver:

  Redead: Sorry, såg det jag med. Antar att jag blandade ihop det med 64-spelet.

 9. ReDead skriver:

  Anders: Aja, sånt händer. 😉 Har ni bestämt vad ni ska spela efter Star Fox än?

 10. T4 was Here skriver:

  Gissa vad jag har köpt and ska weara på Calcon!

 11. Lephyrius skriver:

  Starfox 2 (SNES)
  1.Grafiken: Jag ser inte det som tidig 3D utan mera som att det var ett aktivt val att det skulle se primitivt ut. Jag tycker det är fantastiskt att det flyter på så bra och att texturerna poppar fram lite då och då. Speciellt rymdstationen man skall ta bort virus ifrån var väldigt snygg. Det här är nog det perfekta exemplet på “less is more” inom spel.
  2.Ljud: Är inte helt 100% på ljudet. Det går i.a.f. bra och lyssna på men det blir lite repetativt. Musiken känns igen.
  3.Kontroll: Det var lite primitiv kontroll men de gjorde det bästa med vad de hade. Allt flöt på som olja och det kändes som att friktion inte fanns. Jag gillar den känslan att man inte riktigt har kontrollen utan måste lita på sin reaktion.
  4.Gameplay: Väldigt speciellt att allt kördes i realtid varför kan inte fler spel göra det? Det kändes att det blev lite mera press på en och jag gillar det. Uppdragen som att flyga in i ett skepp och förstöra kärnan var ganska generiska men jag gillade dem.
  5.Utmaning: Väldigt enkelt spel men som gav lite mera utmaning när det gick på tid och man såg att corneria blev attackerat. Star Wolf var också lite utmanande.
  6.Slutsats: Det känns lite speciellt och förbjudet att spela spelet men det är riktigt bra och jag gillar det här spelet.
  7. Pizzan: Det här är en Quatro fromaggio med 4 mycket goda ostar av hög kvalité. Den går väldigt lätt att äta.

 12. Jickelsen skriver:

  Åh Star Fox, ett av mina favoritspel på SNES! Har kvar det i fin originalkartong från min barndom och plockar då och då fram det igen för att spela Andross.
  Älskar fortfarande gameplayet och tyckte det var riktigt spännande att ha tre olika vägar att upptäcka. Spelet har även ett par hemliga zoner och en del easter eggs, och när jag lyckades upptäcka någon av dem på egen hand som liten kändes det nästan som att världen i kassetten var oändligt stor. Hakan trillade i backen när jag efter mycket slit kom till Andross för första gången.

  Jag har även sniffat på Star Fox-uppföljaren, men jag misstänker att den ROMen jag spelade för ett par år sedan inte hade kompletterats så mycket ännu. Det fanns tyvärr inte så mycket att spela, men jag kan iallafall hänga med på resa och bidra med en recension av originalet!

  Grafik
  Enkel men funktionell. Första banan är inte så vacker men Arwings ser riktigt coola ut och fiendedesignen är bra. Speciellt bossarna lyckas ibland vara riktigt imponerande. Gillar verkligen smådetaljer som förarna på svävarmotorcyklarna på mellansvåra Venom-banan, och att utvecklarna faktiskt gav sig på att ha med både dinosaurier och rymdfiskar.

  Musik
  Häftiga låtar där min favorit är Space Armada. Soundet kanske känns lite plastigt och gammalmodigt ibland men kompositör(erna) har tagit ut svängarna och skapat en del märkliga spår som tar ut svängarna och bidrar till den lite mystiska stämningen.

  Kontroll
  Gör sitt jobb, men hjälps inte av att spelet ibland känns lite segt på ett PAL-SNES. Barrel-roll kan ibland vara lite svår att få till om man inte har sina L- och R-knappar i bra skick. Förstapersonsvyn på banorna som utspelar sig i rymden gör det iallafall en hel del enklare att sikta, men det är en fördel att ha de starkaste bollformade skotten med stor hitbox för att lyckas träffa det man siktar på.

  Gameplay
  Jag har fortfarande inte tröttnat på det här spelet, trots alla gånger jag spelat det. Jag misstänker att man inte blir lika frälst om man inte gillar traditionella shoot-em-up, men man måste hålla med om att Argonaut och Nintendo försökt klämma in mycket variation i gameplayelementen, storyn och presentationen. Ingen klagar nog på att Star Fox 64 introducerade “all-range-mode” och pansarvagnen Landmaster, men för sin tid känns ändå variationen här riktigt imponerande.
  Kul att man även försökte klämma in lite mer personlighet genom att ge spelaren teammates, även fast de mest känns tjatiga och helt värdelösa.

  Utmaning
  Ett svårt spel som jag fick nöta mycket innan jag klarade det som liten. Det bjuder iallafall på en del continues och uppdelningen i tre kortare alternativa vägar gör att man relativt snabbt kan komma tillbaka till där man fick ge upp.

  Pizzabetyg!
  En experimentell, nästan avantgardistiskt bakad pizza, gjord av den erfarna pizzabagarens lite pretentiösa lärling. Ingredienserna ligger i fulsnygga kubistiska mönster på en sexkantig degbotten. Det hade så lätt kunnat gå väldigt fel och bli för experimentellt, men lyckligtvis har pizzabagaren lärt ut grunderna väl och ingredienserna känns helt lätt valda och hantverket finns där. Det blir en härlig helhet som du ofta kommer tillbaka till för att få en lite annorlunda pizzaupplevelse.

 13. Jickelsen skriver:

  … fast degen är bitvis lite seg så det går inte riktigt så smidigt att äta pizzan som man kanske skulle vilja. Man får tugga ganska länge ibland.

Skriv en kommentar