Retroresan

Riders of the lost ark

En Årets-spelpodcast-nominering rikare och med en resa genom Indiana Jones äventyr är vi tillbaka denna vecka. Vi bråkar om filmernas rangordning, försöker lista ut varför en piska är dödligare än en pistol och så fortsätter Anders Zidanes äventyr i Final Fantasy IX.

Musik

Kommentarer

 1. Ebriusum skriver:

  OMG Syndicate <3

 2. Bambilicious skriver:

  Meow!

  För att förtydliga lite så har jag alltså lyssnat sedan den veckan (april 2011?) som Samson gästade. Har tyvärr ingen möjlighet att lyssna på arbetstid, så det har tagit lite tid att komma ikapp.
  Att herr Brunlöf varit med i samma podcast har undgått mej helt, troligtvis pga att jag helt skiftade fokus till Retroresan istället. : )

  Kan förövrigt bekräfta att det är min egen mailadress, och att jag är en han. Jag får frågan rätt ofta, men på något vis smickrar det mej. Det där med genus-indelning har jag aldrig riktigt gillat.

  Om RSM är beläget på samma plats i år måste jag ha en riiiktigt bra ursäkt för att inte komma förbi, speciellt med tanke på att jag bor ännu närmre nu.

  Keep the keep kept, och klart att Samson ska ha en tröja! Anders med för den delen, men om han inte vill så får jag sponsra honom någon annan gång. Som jag skrev tidigare, ni har skänkt mej så ofantligt mkt glädje, helt gratis, dags för payback (om än en liten en). Skicka storlek och adress så lägger jag en beställning vid löning.

  Tack för att ni finns,
  Kram

 3. Ebriusum aka Ebbeföfaen skriver:

  Tack för ytterligare ett par timmars podlyssnande under jobbtid, jag måste säga att jag är lycklig. Jag är lycklig över att få en anledning att spela Syndicate igen! Att det sedan var ytterligare ett utmärkt avsnitt gjorde ju inte saken sämre … MEN SYNDICATE FÖR FAN!

  Sen så är väll en ursäkt på sin plats. Jag ber om ursäkt till Michael (?) för mitt ogenomtänkta val av uttryck, det är ju lätt att fastna i sin egen bubbla och inte tänka på vilka verb man använder för att måla upp bilder för sig själv och andra. Jag menade aldrig att förringa något eller att få någon att känna sig det minsta illa till mods så förlåt för det.

  Det var ju trots allt mina ord, skrivna av mig, i min lilla text om Battletoads så jag kände att det är min sak att förklara mig och be om ursäkt.

  Nog om det, nu MER SYNDICATE!

  En sak till, om det nu mot förmodan skulle vara så att ni inte spelat Heroes of Might and Magic III till PC så är det ett måste spel. Vill man dessutom kika ännu mer på samma serie så är ju tvåan inte heller dum! Eller varför inte gå hela vägen tillbaka till Kings Bounty för den där riktiga retrokänslan.

  BTW Jag börjar bli JÄVLIGT bra på de första 6-9 banorna i Battletoads, som jag förövrigt ännu inte klarat.

 4. Ludde Lundblad skriver:

  Hej grabbar, jag gillar er <3

  Btw:
  - Marion (inte Marlon) är namnet på Indys kvinna i "Rayders" (och kristalldödskallen)
  - Visste ni att klubben i början av Temple Of Doom heter Club Obi Wan?
  - Kvinnan i Temple Of Doom, Willie (Kate Capshow) är hustru till Steven Spielberg
  - The Last Crusade är bäst i serien, pga att den filmen har flest kartvyer. Kartvyerna är awesome!

 5. Anders, Samson och Ebbeföfaen ni är ursäktade. Som du säger Ebbe det är lätt att fastna i en egen bubbla och jag är medveten om det. Att ni ber om ursäkt bevisar vilka fina människor det är som gör och lyssnar på den här podcasten.

  <3

 6. Mckorv skriver:

  Kul att ni körde igenom den där gamla “pärlan”. Kommer ihåg hur jag och bästisen satt och gissade koder för att slippa spela igenom skiten. Har dock inte för mig att någon av banorna, varken flyg eller snösläden var särskilt njutbar. Nej, jag mins Indy till Snes som ett riktigt bottennapp faktiskt.

  Ska bli spännande att höra vad ni tycker om Syndicate. Jag mins det som väldigt ballt från barndomen. Dock var jag bara 12-13 när jag lirade det så antagligen kan det vara lite skevt med dessa minnen. Har för mig att det fans någon “hypnotspistol” som kunde övertala stadens innevånare att bilda en hjälpsam armé. Men mest mins jag att det spelet, i mina barnsliga händer oftast resulterade i total kaos och “mission failed”.

  Sedan måste jag bara dryga mig lite också: Våldtäkt är ju såklart ett substantiv, INTE ett verb.

 7. Samson Wiklund skriver:

  @McKorv: “Våldtäktsduscha” däremot (som iaf jag syftade på).

 8. Mckorv skriver:

  Samson: Jo jag förstod det. Det blev däremot ett gött soundbite från wikipediamannen: “För oss är våldtäkt bara ett verb”. Den får du bjuda på!

  Puss

 9. T4 was Here skriver:

  Först så måste jag bara fråga, varför ska ni båda vara Krang när det också finns en lika awesome Shredder hoodie? Se: http://www.80stees.com/products/Shredder-TMNT-Hoodie.asp
  Fun T4 fakta: skulle köpa den åt mej själv på min förra födelsedag men Mass Effect N7 Hoodien såg coolare ut och var litte biligare.
  Aw man Syndicate, the klassic även att jag själv bara spelat tvåan Syndicate Wars, men mer om det nästa vecka.
  För jag hinner inte lyssna direkt på nästa avsnitt för jag ska på Calcon(Kalmars spelkonvent på Jenny Nyströmsskolan) i min nya Retroresan T-shirt och Tentomon halsbana. Gratis reklam FTW~
  Kramkalas om vi syns!
  Nä nu ska jag gå och spela mera FF9 medan jag hinner, hej hej.

 10. Mayhemic skriver:

  Gött matigt avsnitt och riktigt vass sagostund från Anders! Tack&Bock!

 11. Samson skriver:

  Mckorv: jag bjuder, jag bjuder..

 12. Ivan skriver:

  HEJ!

  Det är klart ni lovat att spela X-files 😛 nu är frågan när 🙂

  Skönt att höra att det planeras tillställning i samband med RSM.

  Samson: Som den Sonyfanboyen som jag är får jag min Vita imon men lyssna på P3S-Addon(S står för Samson:P) kommer jag lyssna i vilket fall. Av alla i spelmedia är din åsikt om den mest intressant om den, även om det inte kommer påverka min åsikt så mycket så vill jag verkligen höra din. Hoppas avsnittet kommer innan jag får Vitan bara, nog roligare att lyssna innan jag själv klämt på den. För övrigt är du anledningen till att jag lyssnar på P3-Spel och Addon, du är GULD!

  Var ett tag sen jag spelade längsmed er, Syndicate lockade inte så värst, inte Simpsons heller, men snart får ni höra mina liknelser igen 😀

  Anders: Suverän Sagostund, riktigt sugen på att spela FF IX igen, var ett tag sen nu. Keep it up!

  Tror det kommer bli ett finfint avsnitt, gillar att ni har gäst typ var 10:e avsnitt, man blir inte trött på det samtidigt som man ser fram emot avsnitten med gäster.

  Puss å Kramkalas

 13. oldgast skriver:

  Nu tror jag att jag har röstat på er som årets spelpodcast. Tycker att ni borde mässa mer. Riktigt kul när Samson härmade sig själv fast med mer ädel/snobbig röst. Kan ni inte propagera mer i Retroresan? Om vad som helst mer propaganda åt folket! Ni borde vara mer självgoda också. Köra motsatsen mot Brunlöfs två-vanliga-killar-mässande? Nu har ni en halv säsong kvar. Kör för fa-an!

 14. ReDead skriver:

  Hej. Avsnittet var bra, som vanligt. Kul med gäst också, det blir 20% bättre då… 😉

Skriv en kommentar