Jag tänker inte försöka skriva en finurlig text som läsaren först förstår när jag lagt till den sista slutklämmen. Redan nu tänker jag avslöja för dig att jag älskar Kid Icarus: Uprising. Om du önskar kan du nu sluta läsa och bege dig till närmasta spelaffär för att inhandla ett exemplar, för du kommer inte att bli besviken. Eller, om du hellre vill det, så kan du fortsätta att läsa och kanske på så sätt förstå varför jag har blivit så förälskad i Pits så efterlängtade äventyr.

I november testade jag Uprising för första gången och jag blev allt annat än imponerad
I november testade jag Uprising för första gången och jag blev allt annat än imponerad. Faktum är att jag blev otroligt besviken och kände att all pepp for all världens väg. En kontroll som inte verkade fungera överhuvudtaget och ett röstskådespeleri som gjorde så att mina öron kräktes lite gjorde att jag fann spelet i stort sett ospelbart.. Jag minns att jag tänkte något i stil med ”Varför Nintendo? VARFÖR!?”

Därmed var det inte med överdrivet mycket entusiasm som jag stoppade kassetten i mitt 3DS. Till råga på allt medföljde det någon slags plastställning, ett 3DS Stand!? Tydligen skulle det göra ”spelupplevelsen” bättre. Eftersom jag ständigt är på jakt efter en bättre spelupplevelse, placerade jag mitt 3DS på ståndet och tryckte på start.

Till en början kände jag mig precis lika besviken på spelet som tidigare, men så hände något. Jag blev vän med kontrollen och började så smått uppskatta den småfåniga dialogen. Plötsligt insåg jag att Nintendo inte alls hade gjort ett spel med en trasig kontroll, som kräver ett tillbehör för att kunna spelas. Istället hade de gett mig ett helt nytt sätt att uppleva handhållen underhållning på.

Istället för att fortsätta ösa lovord över Kid Icarus: Uprising tänkte jag här dela med mig av en twitterkonversation jag hade med spelbloggen Kraids sympatiske skribent Niklas Sintorn. Jag anser att den på ett alldeles förträffligt sätt beskriver vilken liten pärla detta spel är.

Ludde Lundblad
Då har det blivit dax att skriva en recension på Kid Icarus – Uprising

Niklas Sintorn
@LuddeLundblad Fan det jävla spelet tar ju aldrig slut! Hoppas bli klar ikväll.

Ludde Lundblad
@Niklassintorn Mycket spel för pengarna! Mycket BRA spel! Kan vi enas om att Nintendo har gjort de snyggaste banorna på länge?

Niklas Sintorn
@LuddeLundblad Japp! Kanske inte snyggare än Mario Galaxys, men jääääkligt snygga!

Ludde Lundblad
@Niklassintorn Är inte helt säker där! Är förälskad i utseendet på spelet. Främst då flygbanorna <3

Niklas Sintorn
@LuddeLundblad Man blir alltid lika ledsen när man inte får flyga längre 😛

Ludde Lundblad
@Niklassintorn Sant!

Niklas Sintorn
@LuddeLundblad Och inte för att markdelarna är dåliga, utan för att luftstriderna är så jävla bra! 😀

Ludde Lundblad
@Niklassintorn SANT!

Kid Icarus: Uprising är utan tvekan det bästa, roligaste och snyggaste bärbara spelet hittills i år. Mina förhoppningar om spelet, som så brutalt krossades under Gamex, har nu infriats och dessutom med besked! Jag blir glad av att spela Uprising. Det kittlar mina retronerver lika mycket som det bjuder mig på en helt ny upplevelse. En upplevelse alla borde ta del av.