I denna omgång ”Tre snabba” tar vi oss an spel du inte visste fanns. Eller brydde dig om. Eller inte han se, eftersom det går så fort..

Birds of Steel (360)

Jag är värdelös på flygspel. Kass. Sämst. Jag tror att det kommer bli tokroligt, men det slutar alltid med att jag flyger runt, runt utan att ha en aning om var jag är eller vart jag ska. Därför har jag inte särskilt roligt med Birds of Steel. Inte särskilt roligt alls. Utöver att vara ett spel om att flyga är det en flygsimulator, vilket betyder att en stillsam högersväng kan resultera i ond bråd död. Men att jag ska ha en åsikt om Birds of Steel är inte riktigt rättvist. Vad jag förstått är det en riktigt bra flygsimulator. Älskar man flygsimulatorer och luftstrider från andra världskriget kommer man mycket troligt älska Birds of Steel. Men människor som jag, och mest troligt människor som du också, kommer ha roligare med andra spel. Kanske mer arkadbetonade flygspel. Kanske spel där man håller sig på marken, som vanligt jävla folk.

Ridge Racer Unbounded (PS3)

Ridge Racer var ballast i arkadhallen. Där kändes farten ursinnig, styrningen urhäftig och spelupplägget ur.. Okej, det kändes bara lockande. Men efter en serie med upprepande koncept antar jag att man kände att man behövde tänka om. Resultatet blev Unbounded (vilket förövrigt är ett uselt namn) där man kortfattat har valt att blanda Destruction Derby-upplägget med det ursinniga tempot. Vilket kanske kan kännas lockande. Problemet här är att man inte varit konsekvent. Spelmotorn sållar mygg men sväljer kameler. Och lastbilar. Och andra stora saker. Som spelare blir jag irriterad och vill stänga av. Så det gjorde jag. Arkad-skimret försvinner tyvärr allt mer.

MUD: FIM Motocross World Championship (360)

MUD: FIM Motocross World Championship är en enda lång parad av saker jag inte alls är intresserad av. Generisk mördarmetall varvas med skränig, amerikansk radiorock. Det är motorcross, lera och energidryck. En skittuff attityd som luktar kedjeplånbok och Wunderbaum. Ifall du tycker mördarmetall, motorcross, energidryck och kedjeplånböcker är det fräckaste som finns råder jag dig att genast införskaffa ett exemplar av MUD. Verkligen. Du kommer säkerligen ha skitroligt. Racingen är riktigt reko, även om trickdelen känns överflödig och de halvhjärtade rollspelsinslagen kan väl tillföra… något. Antar jag. Själv spelar jag hellre något helt annat. Dock.