Krönika

Best in show

För mig fanns det inte mycket att hämta på Microsofts konferens igår. Halo såg lekfullt ut och givetvis flög jag ur soffan när Trey Parker och Matt Stone äntrade scenen för att prata om Southpark: The Stick of Truth. Men annars var Microsoft precis lika ointressanta som de senaste åren.

Jag hade lagt mina förhoppningar på Sony. Jag ville se mer från Naughty Dog, Sucker Punch och Insomniac. Mer Sly Cooper är redan bekräftat, likaså ett nytt Ratchet and Clank. Jag skulle ha kissat på mig om en fortsättning i InFamous-sagan utannonserades. Men som ni såg i söndagens lista så var det främst David Cage och Quantic Dreams som jag hoppades på och efter den karismatiska, småkåta Cage presenterat sitt spel var jag inte besviken.

Beyond Two Souls ser enormt lovande ut. Precis som i de första bilderna från Heavy Rain är det svårt att se var och hur spelaren kommer in och spelar. Men jag låter det knappast oroa mig. Istället faccineras jag av att vi nu ser en verklig person spela huvudrollen i ett spel. Vi har sett antydningar till detta fenomen tidigare; Bruce Willis anlitades som huvudperson i Playstation 1-spelet Apocalypse och det gick tydligt och se vilka skådespelare som fanns bakom ansiktsanimationerna i LA Noir. Men här tar man det ett steg längre. Ellen Page redan en etablerad, Oscar-nominerad skådespelerska och att hon nu väljer att spela huvudrollen i ett spel är för mig ett enormt stort steg för branschen.

Givetvis imponerade också The Last of Us. Naughty Dogs känsla fanns överallt i den sekvens som visades upp, men det kändes med en gång lite råare, farligare och mer realistiskt när eldstriderna uppstod. Detta tar jag verkligen emot med öppna armar. Uncharted-spelen är fantastiska äventyr, men jag tror det är få som inte ställt sig tveksam till Nathan Drakes förmåga att överleva armé efter armé. I The Last of Us verkar det se annorlunda ut, varje kula räknas och inte bara jag blev imponerad hur de två huvudkaraktärerna samarbetade för att ta sig förbi sina fiender.

Många av mina förhoppningar uteblev, men de som uppfylldes gjorde det så pass bra att jag har svårt att känna något annat än pepp just nu, Till och med Assassins Creed III såg bra ut. Men det kommer jag aldrig spela ändå. Fransoser kan ju inte skapa vettiga spel.

Oh Wait..

Kommentarer

 1. Careface skriver:

  Om det blir ett nytt QTE-spel så är jag föga imponerad. Satt också uppe och kollade.
  De sa att detta var något helt nytt, så får hoppas att man får spela själv den här gången. The Last of Us såg sjukt nice ut, hoppas det inte är scriptat.

 2. Anders Brunlöf skriver:

  Careface (gillar fortfarande ditt nya nick bättre): Heavy Rain hade QTE, men enligt mig gjorde de något annorlunda med dem. Både jag, min flickvän och min svåger kunde spela det, alla med varierande kännedom om spel som stort. Visst fanns brister i kontrollen, men inget som förstörde spelet direkt.

  Och The Last of Us lär ha en del scriptade sekvenser, det är ändå Naughty Dog det handlar om. Men jag förstår hur du tänker och jag hoppas också på mer frihet än Uncharted-spelen.

 3. Pierre skriver:

  Problemet med QTE i Heavy Rain var att man, när man skulle svara på frågor, knappt såg svaren då dessa fladdrade och blippade och bara var suddiga så att man bara fick trycka på någon knapp och hoppas att det blev till något bra.

 4. FANCYface skriver:

  Anders: Jag gillade också Heavy Rain, men det känns som att det var.. Jag kan inte riktigt förklara, Heavy Rain är Heavy Rain och jag vill inte ha konceptet igen tror jag, de får gärna motbevisa mig. 🙂
  Jag tyckte att det såg mer scriptat ut än Uncharted, men håller de sig på samma nivå som deras tidigare spel så kommer jag dreggla tills spelet är slut precis som så många gånger förr. (Okej, 3 gånger förr.)

 5. Tommy Håkansson skriver:

  Jag såg inte Sonys presskonferens. Men… http://i.minus.com/iCXX1fHU2RUXn.gif

 6. Condictor skriver:

  Håller verkligen med det Pierre sa, störde mig skitmycket på samma sak

 7. Anders Brunlöf skriver:

  Tommy: Jösses vad fanboy-venen vill skrika 🙂

 8. Bob at PxK skriver:

  Haha, skrattar högt åt den gifen, tommy!

 9. Quid skriver:

  Jag tycker att helt klart att UBI var tog hem showen. Assassins Creed 3, ZombiU, Far Cry 3, Rayman Legends och sist men inte minst Watch Dogs! Det sista verkar ju riktigt jävla coolt!

  Sen tycker jag att Star Wars 1313 verkar najs också!

Skriv en kommentar