Som de flesta av er säkert redan vet, har jag befunnit mig på årets upplaga av E3 i Los Angeles. Allt som allt fick jag se eller spela 17 spel där borta och jag tänkte nu redogöra för de 5 spelen som av en eller annan anledning imponerade lite mer på mig.

5. Skylanders Giants

Kanske inte alls förvånande att detta spel hamnar på den här listan? Skylanders är fortfarande det bästa barn/familjespelet någonsin och all min oro över att uppföljaren bara skulle bli en upprepning av föregångaren försvann så fort jag fick spelet presenterat för mig. Skylander Giants är större, bättre och roligare än vad jag förväntat mig. Plus att de nya Skylandersfigurerna lyser! Ja du läste rätt, de lyser!

4. Family Guy – Back To The Multiverse

När jag blev erbjuden att gå på en visning av ett helt nytt Family Guy-spel tvekade jag inte en sekund. Även om spelet skulle visa sig vara ren och skär skit, tyckte jag att det ändå vore ball att få sig en titt. Till min förvåning visade sig spelet vara ågot helt annat än vad jag hade förväntat mig. I mitt huvud hade jag en bild av att det skulle vara ett beat ’em up i samma stil som Turtles IV eller Simpsons-spelen. Istället visade det sig var en tredjepersonskjutare där du spelar som antingen Brian eller Stewie, eller varför inte i ko-op tillsammans med en kompis. Jag skrattade högt flera gånger under visningen. Ser onekligen roligt ut.

3. Dishonored

Jag vet inte hur många gånger jag har hört utvecklare skryta om att just deras spel är så bra, eftersom det går att spela spelet på olika sätt. Hur du tar dig an utmaningarna gör stor skillnad för spelupplevelsen. Ungefär lika många gånger har jag blivit besviken och märkt att det egentligen inte är så stor skillnad. När jag var på visningen av Dishonored sa utvecklarna precis detta, men de levererade. Herregud vad häftigt det verkar! Vi fick se en genomspelning av samma kapitel två gånger. Första gången dödades ingen, och i den andra viftades det flitigt med kniven och alla togs ihjäl. Det var som om jag var på en pressvisning för två helt olika spel.

2. Star Wars 1313

Jag har ännu inte smält det jag fick se inne i Lucas Arts rum i torsdags. Det jag såg var bara inte en helt otroligt imponerande gamplay-demo, utan jag tror att det jag även fick se var en glimt av nästa generations spelkonsoler. De sa att det är en PC-demo men jag är övertygad om att det var en ny genarations hårdvara som arbetade där bakom. Jag menar, de skulle väl aldrig utveckla en tredjepersonskjutare som skulle bli exklusiv för PC och det som jag fick se skulle aldrig en PS3 eller 360 klara av. Jag tror att Star Wars 1313 kommer vara en av releasetitlarna när nästa generation landar hos oss.

1. Deadlight

Under våren har Xbox Live Arcade spottat ur sig det ena storspelet efter det andra, och folk har frågat sig vad i helvete ska de ha i sin line-up till Summer Of Arcade? jag tror och hoppas att jag har svaret när  jag säger att det är ett spel vid namn Deadlight. Det kan enklast beskrivas som en blandning av Shadow Complex och Limbo där du ska överleva en, väldigt originell, zombieapokalyps. Men, det är inte med hjälp av ett avsågat hagelgevär, utan du måste ta din omgivning till hjälp för att ha ihjäl de odöda och komma vidare i spelet.

Jag är så pepp, så att hälften vore nog!