Retroresan

Tårar i regn

Denna vecka tar vi oss an Westwood studios tolkning av den värd Pilip K Dick skrev och Ridley Scott så mästerligt filmatiserade i Blade Runner. Vi leker detektiver och jagar replicanter för fulla muggar medan en sammansvärjning mot oss börjar anas i horizonten. Och är byrackan Maggie verkligen en hund? Anders knatar vidare i Final Fantasy IX i den penultimata sagostunden för den här podcasten, desutom introducerar vi en ny följetong!

Länkar

Musik

Tårar i regn

 

Kommentarer

 1. Timmy Avgrundsvrål Sjöberg skriver:

  Smyglyssnar och kollar för säkerhets skull att där inte ligger nån reklam-jingel som intro. Okej bra. Tankar. Det här ska avnjutas i solen! 🙂

 2. Trazh skriver:

  Vafaaaan! Här tänkte man ta en mysig kväll med Diablo 3 och Retroresan i lurarna och så säger ni att jag måste pausa för att se Blade Runner.
  Hoppas den är värd det och ni har rätt. (men när hade ni senast fel egentligen? <3)

 3. Trazh skriver:

  Okej, nu har jag sett filmen och nu förstår jag verkligen varför veckans avsnitt har den titeln. Säger på göteborska: Herrejevlarr vilken bra rulle!
  Har inte tittat på mycket sci-fi, men gillade stämningen och den lagom futuristiska tonen (kan gärna bli överdrivet annars). Så tack för tipset och nu kan jag lyssna vidare.

  Förresten.. Det här med att lämna ljudkommentar för sista avsnittet jag nämnde för ett litet tag sedan. Deadline på det? Och påminn resten av armén om detta. 😀

  Kramkalazh

 4. Anton Albiin skriver:

  Hej på er!

  Förut så pratade Samson om att han den mer fantasifulla typen av fotbollspel, och jag skrev in och tipsade om Sega Soccer Slam (mitt favoritsportspel).

  Nu upptäckte jag ett RPG-fotbollspelserie (http://en.wikipedia.org/wiki/Inazuma_Eleven) till Wii/DS/3DS som verkar vara baserat på någon slags SatAM-anime. Det verkar inte lika bra som SSS, men om man är suger på genren så kan det kanske vara intressant.

  Gameplay-video:
  http://www.youtube.com/watch?v=Kklrl14K4V8
  (Hoppa in typ halvvägs in i videon för att se de coola trixen)

  Kram!

 5. Quid skriver:

  Lite besviken på armén, har för mig att ni hade över 10000 lyssnare per avsnitt? Men bara strax över 200 har röstat 🙁

 6. Trazh skriver:

  Kom och tänka på avslutningen. Borde finnas någon diskussionsforum eller liknande för detta. Har armén någon sådan? Folk som snackar ihop sig om att samåka, platser att vara på och så vidare. Kollade om det fanns någon tråd på Facebook om detta, men icke.
  Eftersom jag befinner mig vid Jönköping och utan körkort, blir det lite knepigt för mig att ta mig upp. :p

 7. FANCYface skriver:

  Hej Samson och Anders.
  Careface lyssnar fortfarande. Anledningen till att ni inte hört från mig på ett tag är för att jag försöker samla ihop avsnitt att lyssna på när jag behöver det mer än nu, då jag för tillfället är arbetslös. Detta går inte så bra då det endast slutar med att jag halkar efter lite men lyssnar veckan därpå ändå. Nu är jag hursomhelst ikapp och tänkte att jag skulle skänka lite kärlek. Ni är fortfarande de enda i podcastgalleriet jag lyssnar på och när Retroresan är över så hoppas och önskar jag att något nytt och troligtvis fantastiskt uppstår ur askan. Fortsätt såhär ända in i kaklet. *Wink*
  Skål för bästa säsongen hittills!<3<3

 8. ReDead skriver:

  Jodå, jag såg på Blade Runner innan avsnittet, Director’s Cut tror jag det var.

  Jag tycker att frågeställningarna filmen tar upp är intressanta och är gärna något jag skulle kunna diskutera med någon. Men tyckte jag om filmen? Det kanske bara är jag som är konstig, eller så såg jag filmen vid fel tillfälle i fel sinnesstämning, men jag tyckte inte den var så jävla bra. Kan ju i och för sig ha att göra med min filmsmak, men jag tyckte den var rätt långtråkig och jag satt ständigt och väntade på att det skulle hända något mer intressant (Slutscenerna var asnice dock!).

  Därmed blev det här avsnittet lite av ett sådant där jag satt och skakade på huvudet åt era lovord till filmen (vilket också kan vara rätt kul på sitt sätt :P), men trots det verkade spelet väldigt intressant och jag tror nog den här världen gör sig bättre i spelform än film.

  Roligt att ni börjat med den här listan förresten! Mycket underhållande att lyssna på! 🙂

  Och så tror jag inte jag fått chansen att rätta Samson nån gång, så jag tar och gör det nu innan det är för sent; han heter Svarte Petter, inte Svarte Per. 😉

  Riktigt bra avsnitt som vanligt!

 9. Tuve skriver:

  Lyssnar i skrivandets stund så vet inte om ni kanske svarar på detta. Men glömmer alltid av vad jag vill säga till er under tiden jag lyssnar. Men angående att folk kan fortsätta med Retroresan, kan ni inte lägga upp listan över spelen ni eventuellt tänkt att spela för avsnitten. Minns att ni pratat om en sådan ett antal gånger.
  Vore kul att se vilka spel som gömmer sig, samt att folk kanske peppade och vill bocka av spel för er genom att göra Community-avsnitt.

  Kram

 10. ozzy88 (Emil.B) skriver:

  En podcast som pekat mig i en väldigt bra riktning är Radio Speltorsk. Det var så jag fann er och en rad spel som förgyllt tillvaron.

  Ett av dessa spel är Hydra Castle Labyrinth, ett freeware indie metroidvania (på PC) som jag inte kan få nog av. Jag önskade att det fanns en karta över spelet av diverse anledningar och kunde inte finna någonting alls. Beslutade mig då för att göra den själv…o’boy…

  Så med säkert 80+ timmar av nybörjar photoshopande kan jag nu faktiskt presentera ett par kartor på vgmaps.com. Det är fortfarande ett pågående arbete där mycket kvarstår att fixa.

  Hur som helst, väldigt bra avsnitt! Jag ska ta tag i att se Blade Runner snarast…finns mycket filmer man har missat.

  Strider 2 säger ni, skulle vara kul med brutal sågning igen men å andra sidan så önskar jag er alltid en behaglig och givande spelupplevelse för er varje vecka.

  P.S
  Nyfiken på den hemliga listan =)

  Dessutom angående det Tuve säger, vet ni någon bra sida för att lära sig grunderna till att göra sin egen podcast? Speciellt med lite medel t.ex användning av gratis program med mera.

  Jag har inga problem att streama live och på så sätt göra ett live-avsnitt där man också kan spara den på ens sida, men har ingen kunskap alls om att spela in och få ut enbart ljudfiler.

  Kanske en dum fråga, har inte direkt lagt tid på att söka informationen själv.

 11. Rx2-S skriver:

  Ozzy: Samson har faktiskt skrivit ihop en podcastskola just för tillfällen som detta. Rekommenderar att du tittar på följande länkar för svar på de flesta av dina frågor —>
  https://www.svampriket.se/2010/11/podcastskolan-1-innehall-och-redaktion/#comments

  https://www.svampriket.se/2010/11/podcastskolan-2-inspelning-och-redigering/

  https://www.svampriket.se/2011/01/podcastskolan-3-publicering-och-syndikation/

  Nu blir man taggad på communitypodcasts, helt klart.

  Avsnittet: Det har tagit lite tid att faktiskt förstå, men Retroresan har de senaste fem eller så avsnitten lyckats bli min absoluta favoritpodcast (från att “bara” vara favorit nr. 2. Nej, gamla nr. 1 var ingen annan spelpodcast, utan handlade istället om animé). Väntar med nu spänning på era sista avsnitten.

  Angående att vara serie-besserwisser: Tack Samson, nu är allt bra igen. Alan Miller är grejer, det 😀

 12. kalle b "steamroller" skriver:

  Strider2 kan bli spännande haha.. Jag har lyssnat ikapp nu så vet inte hur ja ska fördriva tiden men hittade skitsnack som ja inte lyssnat nåt på så jag kan nog klara mig sommaren ut iaf 🙂

  Jävligt bra avsnitt! hoppas på castlevania-specialen med

 13. T4 was Here skriver:

  Jag har inget att säja om Strider 2 förutom att det ser nice ut.
  Men jag tycker ettan även bara för hur man äger rund på fösta banan så för mej gör det inte att det skiter ner sej senara i spelet för min ADHD gör att jag aldrig kommer så långt.

  Och Anders, har hittat ett nytt flash spel som du borde testa.
  http://www.nick.com/games/teenage-mutant-ninja-turtles-dark-horizons.html
  Jävligt bra för att var på Barnprogram site.
  Om nån sa till mej att det var gjort av samma som gjorde Shank’d så skulle jag tro dom.

  En ny gammal top 100? Skoj.

  Jaha, det var det nu ska jag gå och spela klart FF9.
  Later gator.

 14. Ivan skriver:

  hallå gubbar!

  Nu börjar det dra ihop sig rejält! Kul med en sista lista med lite twist, känner att det kommer vara avgörande hur man placerar spelen eller hur har ni tänkt bedöma? Vid ESC så körde vi ett system att man fick 1 poäng för att placera rätt låt på inom top 10 3 poäng för rätt position och 5 poäng för rätt 1:a placering. Bra?

  Ang bil så kör jag alltså. Just nu 80% från Göteborg 19% från Halmstad och 1% från något annan punkt.

  Trazh: oavsett så passeras Jönköping så du har en plats, just nu ser det ut som att jag kör lördag morgon beroende på hur dagen kommer se ut med eventuell live inspelning? Vill gärna att vi sover där eftersom det kommer konsumeras alkohol. Du kan få min koola första mailadress maximus_komsic@hotmail.com så kan vi byta nummer å skit.

  Finns alltså iaf två platser kvar i bilen (tre om någon är väldigt liten).

  Puss å kram på er!

 15. Ivan skriver:

  Bil till Stockholmsträffen pratar jag om alltså. Jag menar självklart NÅGON annan punkt

 16. Oldgast skriver:

  Ah synd att man inte är i trakten när Retroresan-träffen äger rum. Vore kul att va med. Får hoppas att fler tillfällen dyker upp. Perfekt med en top 100-lista på slutet. Har gått och saknat topplistorna lite. Den är förhoppningsvis den perfekta build-upen till att jag äntligen tar mig i kragen och skaffar en snes.

 17. Bob Loblaw skriver:

  Fantastiskt bra och långt avsnitt, det kan aldrig bli för mycket snack om Blade Runner.
  Angående mitt nick så antar jag att ni inte har sett arrested development en tv-serie som jag varmt rekommenderar.
  http://www.youtube.com/watch?v=mwWAsNZTnug

  Strider 2

  Jag såg Strider 2 för första gången hemma hos en kompis när det var nytt och jag minns att jag tyckte det såg rätt så häftigt ut men jag spelade det aldrig själv.

  Presentation, grafik och ljud

  Tycker att spelet ser helt okej ut. Snygga animationer och effekter, 3D effekterna i bakgrunden ser också bra ut. Spelet är rätt så likt Castlevania SOTN grafiskt men inte riktigt lika snyggt. Laddningsskärmen är dock extremt ful.

  Ljudet i spelet är tråkig. Musiken är generisk man tröttnar snabbt och glömmer bort den lika fort. Ljudeffekterna är okej även om ljudet när man slåss snabbt blir väldigt gammalt.

  Kontroll:
  Kontrollen fungerar som den ska. Där du utöver styrkorset använder fyra knappar för att hoppa, glida, attackera och använda boost. När man bara använder sig av fyra knappar så hade jag inte haft något emot att använda en knapp till att springa snabbt istället för att trycka framåt två gånger men det är bara ett mindre klagomål.

  Gameplay:

  Spelet är extremt repetitivt och utan finess . Du möter fiender som bjuder på lite motstånd och mest känns som de är där för sakens skull. Bossarna känns meningslösa, det finns inga mönster du behöver lära dig utan det enda du behöver göra är att ställa dig så nära bossen som möjligt och attackera. Spelet kan beskrivas med två ord button mashing.

  Svårighetsgrad, Livslängd:

  Spelet är varken långt eller svårt. Svårighetsgraden i spelet är förstörd på grund av att man har oändligt med liv. När man dör så börjar man på samma ställe som man dog på så det är omöjligt att fastna.

  Det finns fem banor och varje bana tar runt 10 min att klara vilket betyder att spelet är under en timme långt och vanligtvis skulle jag tycka att det är alldeles för lite men i det här fallet så tror jag inte att jag hade orkat med mer.
  Omspelningsvärdet är inte särskilt högt det som kan få dig att spela om är att efter varje bana så får du en ranking. Efter att du har varvat spelet så låser du upp ny karaktär. Jag testade den nya karaktären men blev inte jätteimponerad.

 18. Lephyrius skriver:

  Strider 2(PSX)

  1.Grafiken: Det här var en intressant kombination även fast man sett den tidigare. Jag hade nog föredragit handritade bakgrunder även fast det skulle ha blivit mindre dynamik i dem. Det var ju super snyggt i “mellansekvenserna” . Det känns som att det var någon med pengar som sa: “3D säljer!” och så fick det bli för de ville leva på sushi istället för nudlar eller falukorv. 😀 Intressant att man samlade på Capcom karaktärer men var är mega man? Älskar blandningen av fiender som t.ex. Hockeyspelaren, Dullahan(med motorsågssvärdet), Mammuten(jag vill inte utrota mammuten igen!) eller den fjantiga SOLO som alltid vill ha revansch. Vad tänkte de med laddningsskärmen?
  2.Ljud: Väldigt tråkig musik eller det kanske fanns ljudglimtar men jag hörde inte dem p.g.a. att jag konstant slog med svärdet.
  3.Kontroll: Väldigt enkel kontroll vilket är bra för att det ger spelet mer intensivare action. Det jag saknade var mer reaktion när man slår på fienderna än att de blinkar till. Man kunde
  4.Gameplay: Enormt intensivt och det finns alltid ett litet mönster på varje boss. Man slängs in ganska direkt i olika situationer det blir ingen större övergång. Det hade kunnat lägga in något annat än bara en strider logo skärm för övergångarna.
  5.Utmaning: Skall man klara spelet på 1 continue så är det svårt. Nu är det ju inte så. Det är ju det som är lite av problemet med portar av arkadspel. Spelet är kort som ett arkadspel.
  6.Slutsats: Kort och roligt spel med galna fiender dock lite för likt det första spelet.
  7. Pizzan: Det här är en quesadilla med kyckling kryddad med cajun kryddor, cheddar, paprika, koreander och habanero. Den serveras med “sourcream & onion sås”. Den har en brutal kick av habanero men den går ner för att man har “sourcream & onion sås”. Men du känner dig inte så mätt efteråt.

Skriv en kommentar