Om du är någorlunda bevandrad bland internets popkulturshålor, har du säkert hört talas om en sajt vid namn ThatGuyWithTheGlasses (TGWTG). En plats där gamla filmer, tv-serier, anime, tv-spel och serietidningar recenseras. Sajtens stora huvudnummer är Nostalgia Critic, men om du är tv-spelsintresserad (vilket du förmodligen är om du läser det här) har du kanske hört talas om några av de tv-spelsprofiler som är associerade med TGWTG. Jag antar att Angry Joe är den mest välkända av dem, men vi har även Benzaie, Sage och Spoony. Eller rättare sagt, sajten brukade ha Spoony (Noah Antwiler). För i fredags kunde den som knallade in på TGWTG läsa det här meddelandet:

”After recent events, Noah ’The Spoony One’ Antwiler and Channel Awesome have decided to part ways. Noah has made it clear that he wishes to pursue a course that is different from our own. We feel that with these different aims, it is better for Noah to be free to pursue his own goals unhindered by us.

Noah has been an immense talent on the site and we thank him for his years of hard service, both in numerous episodes of The Spoony Experiment and in the Channel Awesome Anniversary films.

We sincerely wish him the best in all future endeavors, and hope he continues to put out great quality work.

Staff at Channel Awesome”

Noah Antwilers plats på framsidan hade även tagits bort på en gång. Eftersom hanhade lagt upp en ny video där han recenserar Ultima 9 för bara ett fåtal dagar sedan, kändes det här som ett hastigt beslut och inte något som man kommit fram till efter långa diskussioner. Eftersom jag finner internetdrama underhållande, och vet att TGWTG varit inblandade i drama förut, började jag försöka ta reda på vad som hade hänt.

Det visade sig att det fanns drama, och att det hela hade ägt rum på Twitter, kring den 19:e juni. Många av Noah Antwilers tweets som orsakade dramat har raderats av honom, men det finns ändå spår av vad som hände i de inblandade personernas twitterfeeds. Tydligen hade Antwilers dragit ett osmakligt våldtäktsskämt om en av sajtens kvinnliga profiler, Jesu Otaku (Hope Chapman), för att sedan fortsätta att vara otroligt otrevlig mot både fans såväl som andra medarbetare som protesterade mot hand uttalanden, speciellt Obscurus Lupa.

Där det blir förvirrande är när en av TGWTGs ansvariga säger att Noah Antwilers avsked inte hade något alls att göra med hans härdsmälta på Twitter. Så en av sajtens mest långvariga och kända medlemmar snackar om att kidnappa och våldta kvinnliga kollegor, bråkar med andra kollegor, hota och svär åt fans, och när han bara en eller två dagar efter det plötsligt tas bort från sajten ska vi tro på att det inte har NÅGOT med twitterincidenterna att göra? Right. Det är möjligt, men jag har svårt att tro på det. Och den här tweeten gör det inte lättare att tro på.

Jag inser att det här är spelbloggssvaret på kvällsblaskornas skvallerspalter, och säkert inte ens intressant för de flesta som faktiskt vet vilka dessa personer är. Men det har ändå att göra med en någorlunda känd spelpersonlighet, plus att jag är en sucker för drama. Men efter att ha läst Antwilers tweets är det nog mer än jag hoppades på. Nu måste jag välja om jag vill fortsätta se hans videos, eller om jag ska överge honom helt och hållet som jag gjorde när The Amazing Atheist hånade våldtäktsoffer på Reddit. Vilket fall som helst antar jag att resultatet av det hela är ett bra exempel på att inte acceptera kommentarerna som kvinnor får utstå på internet, speciellt från manliga gamers. Och kanske är det lite därför jag inte kan köpa att hans avsked inte hade något med saken att göra.