Retroresan Community

Contra Hard Corps

Detta är Retroresans allra första Community-avsnitt, där det är ni lyssnare som fortsätter resan. Först ut är Jacob Michelsen och Anton Albin, i ett fullmatat avsnitt där de har spelat MegaDrive-spelet Contra Hard Corps.

Vill du också göra ett Community-avsnitt? Klart du vill! Läs mer här.

Hej alla retroresenärer! Med det här gästavsnittet vill vi framförallt tacka Anders och Samson för alla underbara år med Retroresan, men också rikta strålkastaren på ett lite bortglömt spel i den legendariska Contra-serien. Vi hinner också spekulera i Anders och Samsons nu avslöjade tio-i-topp-lista, och snacka Retroresanminnen. Vi har också klämt in några av våra favoritlåtar. Häng med!

Musik

Länkar

Retroresan Community 01: Anton och Jickel

Kommentarer

 1. Timmy Avgrundsvrål Sjöberg skriver:

  Helvete vad coolt! 😀
  Tankar genast.

 2. ozzy88 skriver:

  Diggar bilden! Så jäkla bra grabbar XD

  Får ta och lyssna ikväll…om inte t.ex. FF6 tar all min tid ^^’

 3. Johan skriver:

  Bra jobbat! Gillar att ni både spelade in när ni spelade spelet och slänge med tillbakablickar då och då. Riktigt kul att lyssna på och bra redigerat!

  Tack Jacob för att du nämnde mitt blogginlägg om Contra vs Contra. Här är länken till inlägget för de som vill läsa mer om Hard Corps:

  http://thermoptic.posterous.com/contra-iii-alien-wars-vs-contra-hard-corps

 4. BG skriver:

  Riktigt bra jobbat! Jag var lite skeptisk till idén med community avsnitt, men ni satte en riktigt hög standard! Blev lite sugen att göra ett avsnitt, jag med.

  Hard Corps är nog min favorit i serien, fast helst ska det ju vara Probotector-utgåvan (robotar ÄR coolare) och gärna patchat så man kan spela med japanska regler. Spelet är ju ändå designat för dem.

 5. SpeLinnea skriver:

  Hahaha, YES på att ni använde fina bilden på er som avsnittsbild! Ska genast dra ner och lyssna!

 6. Ruben skriver:

  Första reaktionen: Jäklar, hur kan ljudet vara så bra?
  Sedan: Helsike, hela alltet var avskräckande välgjort.
  Sista reaktionen: Med engagemang och en vettig vän vid sin sida så kommer man långt (ev. hjälpt av dyra mikrofoner?).

  Något negativt? Tja, allmänt prat om teknikaliteter som rör grafik och ljudchipp är inte en personlig favorit, men det är den som gör programmet som bestämmer.
  Mer legitim kritik kanske kan vara att bakgrundsmusiken kunde ta över er dialog under vissa partier, speciellt om det rullade ett hetsigare stycke över ert avspända snack.

  Sammanfattningsvis: Det där var mysigt. Och välgjort. Och roligt. Vill ha mer avsnitt från er och resten av armén, nu omedelbums!

  Vem kan nu svara på när nästa Communityavsnitt kommer ut och vilka som kommer leda det? (Har måhända herrar Michelsen & Albin planer på att göra mer själva?)

  (Brofist tillbaka på The Neverhood förresten. Har bara spelat ytterst lite, men det får det bli ändring på i framtiden).

 7. Jickelsen skriver:

  Tack alla för de fina orden!
  Ruben: För att inte avskräcka vill jag bara flika in att ljudet spelades in med vanliga röstmemo-appen på en iPhone 4S. Den låg mellan oss riktad mot en mjuk (och skön!) soffa för att minska ekot. Gjorde bara lite lätt brusreducering enligt Samsons podcastskola. Jag kanske pubbar nåt inlägg med andra praktiska tips jag kom på under redigerande, som kan underlätta för andra i armén!

  Jag och Anton har inga konkreta planer på fler avsnitt just nu, men det vore kul! Har dock hört det ryktas att det är iallafall ett till community-avsnitt under produktion.

  Jag krämade på lite extra med tekniskt snack, nån måste ju axla “Samson-rollen” och när det påstas att man är raketforskare har man en del att leva upp till. 😉 Har själv saknat det lite i vanliga Retroresan. Dock kunde kanske “RF-monologen” klippts ner lite.

  Just syntar och ljudchip är jag dock legitimt tokig i, och vill man fortfarande höra mer om sånt kan jag rekommendera Daniel Wressles podcast som jag namedroppar i avsnittet, Bitar till Kaffet. http://www.danielwressle.com/?tag=podcast

 8. ozzy88 (Emil.B) skriver:

  Det här är ju sjukt! Känns som att det är Anders och Samson fast de låter bara helt annorlunda O.O

  Starkt jobbat minst sagt. Tack så hemskt mycket för det första underbara community avsnittet!

 9. Broyyen skriver:

  Bra jobbat grabbar! Det här kan jag leva med 🙂

 10. Alex skriver:

  Ha, det här blev ju skitbra! Ribban för kommande avsnitt är satt högt.

  Tech talk uppskattas också. Men måste anmärka på det där en av er sa om samplingar: MD:en är fullt kapabel att spela samplingar samtidigt som de andra kanalerna genererar FM-ljud (flera stycken samtidigt t.om.). Kvalitén har snarare att göra med hur bra kodad ljudmotorn är (länkade till några bra exempel ovan).

 11. ReDead skriver:

  Riktigt bra jobbat! Hoppas verkligen ni två gör fler avsnitt i framtiden! 🙂

 12. Peter Eriksson skriver:

  Riktigt snyggt jobbat killar!
  Retroresan kommer leva vidare for evvah!

 13. Trazh skriver:

  SÅ sjukt bra! Verkligen Retroresanklass. Hoppas på mer!

  Var bara besviken på en enda sak…. Postsäcken. Varför skrev ingen mer för?! 🙁

 14. Ivan skriver:

  Väldigt väl utfört avsnitt killar!

  Gillade hur ni klippte in ljud från när ni spelade 🙂

  Ni fångade verkligen Retroresan-känslan. Kändes som att ni var gäster utan att lyssnaren hörde AoS, fast ni hade dem i era öron som en vägledande röst.

  Vill också ha mer från er så sätt igång.

  Lägger in en hint här att mitt och flickvännen Vanjas avsnitt är på G. Vi spelar troligen spelet till helgen och spelar in så fort vi har samlat ihop allt vi ska prata om.

  Mer info kommer på vårt forum !

  Kramkalas!

 15. Bob at PxK skriver:

  @Ivan
  Vårt forum..?

 16. T4 was Here skriver:

  En bra start på en ny era.
  With mitt favorit Contra no less!

 17. Anton Albiin skriver:

  Fan vad fina alla är! Det här blir man ju helt strålande glad av att läsa! 😀

 18. Mayhemic skriver:

  Det här var riktigt bra, två solida tummar upp! 🙂

 19. Fenris skriver:

  Riktigt fint, kom igen nu armén, mer!

 20. steamroller skriver:

  Riktigt grymt avsnitt ! det va verkligen kul att få höra två goa gubbar snacka om spel igen 🙂 ni funkade verkligen bra ihop och det kändes verkligen som en RR pizza fast det va ni som kryddade och la på råvarorna haha ! Jag gillade att ni tog med ljud från när ni satt och spelade ihop, det va riktigt gött..

  man tackar !

 21. John Devil skriver:

  Retroresan är för mig en podcast som handlar om något som enkelt som gamla spel. Lite klassisk pojkrumsporr, där man som nörd sitter i sitt alltför överdrivet spelbeklädda rum och njuter av den magi TV-spel kan ge.

  Ni gjorde ett bra förstaavsnitt, grabbar. Det ska ni helt klart ta med er i det.

  Jag är splittrad i vad jag vill ska hända med Retroresan framöver. I ena framtidskulan som jag har, så ser jag att likt det klassiska På spåret. Att det lever kvar, men med nytt par som rattar rodret efter gammal klassisk modell med lite nya inslag (som ni hade, då man fick höra hur ni spelade).

  I den andra framtidskulan som jag har framför mig, så ser jag att Communitydelen frodas och lever med olika människor som spelar in podcasts. Även jag skulle kunna tänka mig den inom en snar framtid, att snacka lite om något obskyrt gammalt spel som bara väntar på att få sin talan hörd.

  Det lutar åt det första alternativt. Varför skulle inte dessa herrar, som spelade in detta communitydel, i dess oregelbundhet kanske spela in fler podcasts och ta över efter Anders & Samson. Är det en omöjlighet? Eller försöker jag bara stilla min otroliga törst efter flera avsnitt, att gotta mig i under mitt pendlande?

 22. SpeLinnea skriver:

  Hej på er! Nu har jag äntligen lyssnat igenom ert fina avsnitt. Det var kul att höra er, det känns som ni har en bra dynamik och det märks. Det var också skoj att ni tog er an ett så pass svårt spel, det är svårare att snacka om nåt som är som en fis i rymden. Märkligt med den bossen som det var lättare att döda ensam än co-op.

  Jag har bara kört snes-varianten men det hade varit kul att prova det här någon dag med.

  Pokly!

 23. GameRobin skriver:

  Gött !

  Det var lite annorlunda men väldigt välgjort och självklart vill vi alla höra mer =)

Skriv en kommentar