Retroresan

Det grå fåret

I vårt penultimata avsnitt reser vi till 1987 och tar oss an det okuvliga udda syskonet i den magiska Zeldafamljen. Vi styr en stornäsad grönklädd alv genom skogar berg och labyrinter. Vi perfektiserar ett erfarenhetspoängsystem, pratar om musikkomponenter och lär oss uppskatta friktion.

Länkar

Musik

Det grå fåret

Kommentarer

 1. Tobias Nilsson skriver:

  Sista retroresan på sista dagen på jobbet. Det var på det här jobbet jag hittade retroresan, nu får jag avsluta båda samtidigt. Sorgligt med retroresan och skönt som fan med jobbet! Nu kan jag ägna mig åt att tatuera på heltid (alla som vill göra en retroresan-tatuering är välkomna till mig, följ länken) 🙂

  Tack som fan för alla avsnitt och allt annat skoj! Ha de gött

 2. Ivan skriver:

  🙁 jag vill inte lyssna, för efter detta är det slut……men jag måste

 3. zemus skriver:

  är i valet och kvalet om jag ska lyssna kommer kännas så tomt utan värdes bästa podcast….

 4. ozzy88 skriver:

  Jag har äntligen accepterat detta avslut och jag tror att det är för det bästa för alla 🙂

  Nu siktar jag istället på att GÖRA ett avsnitt. (Cv:CotM till GBA) Min “co-host” verkar vilja göra en annan pod före. Kan vara bra att få göra sina första misstag där och så får jag förhoppningsvis köpt in honom på retroresa avsnitt efter denna första avstickare. 🙂

  Jag har inte mycket annat att säga inför avslutningen än att det har varit gött att få avjuta detta underhållningsprogram och att få delta i den mån man önskat/klarat. Jag fann spel som jag idag älskar som fasen och har fått uppleva en del spel jag med största sannolikhet inte skulle annars.

  Kramkalas och trevlig fortsättning! Hoppas jag ser någon av er på speedrun maratonet i Augusti 🙂

 5. FANCYface skriver:

  Jag kommer gråta. Men det är värt.

 6. Dundertarm skriver:

  Hejsan Anders & Samson. Nu när ni nått poddens ände så vill jag tacka er för alla timmar med underhållning ni bjudit på. Har hängt med er sen avsnitt 5 och kan inte annat än imponeras av kvaliteten på podcasten. Ni har gått från klarhet till klarhet.
  Det kommer att bli tråkigt med att inte kunna lyssna på en ny Retroresa på jobbet vare vecka, så nu får det bli att köra ett varv till med gamla avsnitt. Sagostunden kommer att bli mycket saknad då den har varit så otroligt trevlig att följa med på.
  Sista avsnittet kommer nog bli en känslomässig berg och dal-bana för nu är det ju definitivt ändhållplatsen. Men Tusen tack för ert arbete genom åren. Hoppas vi snart hör er igen i något annat sammanhang.
  Nu ska jag bara få min ettåring och min treåring att gå vidare från Ice Climber till Super Mario Bros 1 så är framtiden räddad.

  –Dundertarm–

 7. Kletet skriver:

  Tjena killar.

  För en lång lång tid sedan började jag lyssna på er. Sätter man sig ner och reflekterar så har jag varit med er ett jävla tag nu. Anders och hans ris och ros på bloggen hade man koll på under Gameplayer-tiden (vilken underbar tid det var, va?) och Samson kom inrusande i mitt gamerliv med sin Savepunkt-crew för en sisådär tre år sedan. Sen dess har jag följt med er, men framför allt är det ni som har följt med mig. När dalarna har kommit har det inte spelat mig någon roll för man har alltid vetat att ni åter blir bäst redan nästa avsnitt.

  Tänker man tillbaka på den här Retroresan har man många, MÅNGA, fina minnen. Jag minns till exempel när jag, ensam, på en tråkig födelsedag går ner till en fotbollsplan, klickar igång ipoden och ser “Retroresan special: Blå Bombaren” på den lilla skärmen och det avsnittet gjorde hela min dag, verkligen, tack killar.

  Det här är ett tack från mig till er, tack för all den tid ni har lagt på mig, för att jag ska få några timmars underbar underhållning varje vecka, det betyder mer än ni kanske tror.

  Det här är inte ett farväl, det är ett på återseende.

 8. Kioskvältaren skriver:

  Tjoho!!

  Tråkigt att Retroresan tar slut.
  Men för mig tar den faktiskt inte slut riktigt än.

  Jag har nämligen varit ganska dålig på att lyssna igenom avsnitten den senaste terminen så jag har ett helt gäng olyssnade avsnitt kvar.

  Jippie för mig!!

 9. Fest i brallan skriver:

  Snyyyyyft!!!
  Det är slut!!!!

  Men jag måste bara få tacka för ett helt gäng alldeles underbara
  avsnitt.

  Jag hoppas verkligen att ni fortsätter med Skitsnack och kanske till och med
  någon ny podcast för ni rockar det största fettet i hela världen!!!

  Nån rik snubbe borde ge er massa stålar och grejer för varenda minut ni babblar för ni är verkligen bääääääst!!

  Tack för allt och jag hoppas att jag får höra er goa stämmer även i framtiden!!!!

 10. ReDead skriver:

  Tack för allt! Ljudkommentar kommer snart.

 11. Jonas skriver:

  Tack för en underbar podcast.

  Jag har hängt med nästan från början men för det mesta hållit mig borta från kommentatorsfälten. Nu kände jag mig tvingad till att iallafall tacka er för alla timmar av skön underhållning och någorlunda tänkvärda insikter. Det har varit kul att höra mina gamla spelminnen återväckas utan det nostalgiska skimret man själv ibland ser dem igenom. Blandingen av fakta, svammel och djupa diskussioner är något speciellt som tyvärr missas av mer fokuserade podcasts. Ni har förgyllt mina fredagar så länge nu att det kommer kunna kännas lite tomt.

  Litet nördkommentar så här på slutet. Det är Sim City 5 som är på gång. Fyran har funnits sedan 2003 och är bättre större och mer avancerat än allt tidigare i serien. Rekommenderas. Tyvärr tror jag femman blir en en nedbantad sims-variant. Men jag hoppas ha fel.

  Nog om det. Tack för allt. Ser fram emot att höra på er mer i andra sammanhang! Kram.

 12. Mckorv skriver:

  Tack för ett förträffligt väl utfört jobb gubbar!

  Nu har jag missat några veckors RR och har därför säkert 50h av er sparat inför framtida behov men det känns ändå viktigt för mig att ge er en stor (textad) kram för allt bra ni skapat genom åren. Jag håller fortfarande de förhållandevis tidigare avsnitten högst; ca. en timma effektiv, trevlig och humoristisk avhandling av något coolt spel. Bra koncept!

  Lycka till med era framtida projekt, jag håller tummarna för att ni lyckas få ihop något riktigt coolt.

  Ta hand om er och njut ordentligt av er pension.

 13. MacGyver skriver:

  Upptäckte givetvis eran podcast försent och nu ska ni sluta 🙁
  Känns jättetråkigt!
  Erat material är perfekt att ha i lurarna till/på/från jobbet.

  Jag och en vän har startat en youtube-kanal där vi som ni, recenserar gamla spel från förr, men gör med en liten koppling till vad vi inte klarade som barn. Vi kallar det Revansch!
  Ta er gärna en titt!

  Ha en underbar framtid och hoppas får höra/se mer av er!

 14. Gippan skriver:

  Så har tiden kommit, det sista avsnittet är på väg..

  Kommer sakna er grymt mycket iaf! Uteblir även från festen pga min födelsedag med släkt och vänner. Hoppas ni får det riktigt jävla sköj!

  Ni har vart helt underbara och hoppas vi syns i framtiden på RSM etc.

  Mvh Gippan

 15. T4 was Here skriver:

  So this is the end huh?
  Aw well, det är bättre att lägga ner än att en av er slutar och dynamiken försvinner som hände med Moonbase2.
  Nåja, we will Always have the spin off. The Underbase får ju regelbundna intervjuer med dom som gör Transformers serierna.
  Vad?

  Allså, det okay att ni kallar mej den största nörden här, jag samlar på ju leksaker för fan, dem new Ninja Turtles, MMMMM… fan av bra, anyway här är det som var sämst, bäst och roligast med/från RetroResan.

  The Sämsta är att jag inte hann ladda up min Jazz Jackrabbit 2 review i tid.
  Och jag som hade jobbat så hårt den, pizza och allt…
  Jävla skit! (Bokstavligt, satt på toa för länge…)

  The Bästa var Sagostunden som egna avsnitt. Audio lets play långa nog att räcka hela natten och mysiga nog att somna till.

  The Roligast var Samson klockrena “Han dör” från Ninja specialen som fick mej att leta rätt och titta på Silver Fang på youtube (som nu nog är borttaget, synd)förra sommarn och fick mitt först riktiga “Manly Tears” när hans pappa “dör” i börja.
  Lejonkungen släng dej i väggen. Speaking off Disney, slut bossen i Pixars nya film, Modig är en monster björn. Poäng till alla som drar ett Akakabuto skämt i biografen.

  Och nu har jag ÄNKLIGEN spelat klart Final Fantasy IX med en slut tid på 118+ timmar cirka.
  Det är inget mot dom typ 300+ timmar på Digimon world 2003. Men det är nog mest för jag har lämnat dom på medan jag gått och gjort andra saker. Fantastiskt spel. Still favo av serien.

  Och Anders, glöm inte vår War for Cybertron “play date” i augusti före “The Fall”. (Im calling it now, GAME OF THE YEAR! Well for me anyway.)
  Har du kullager nog att ta Platina?!

  Oh and this is happning http://www.themmnetwork.com/2012/07/09/archies-two-blue-heroes-joining-together/ Awesome?

  And perhaps we will meet again in RETRO RESAN TVÅ: vi har inget bättre för oss.(på ålderdoms hemmet)
  Eller det där andra ni pratade om.
  Sayonara dudes and Booyakasha!

  P.S.
  Download med hela seriens alla avsnitt i en map? Ja tack.

 16. T4 was Here skriver:

  P.P.S
  Den EXTREMA längen på mina posts är också bevis på min nördinghet.

 17. Condictor skriver:

  Tack som fasen för en underbar podcast!
  Ända sedan jag klev på retrotåget i början av förra året med erat allra första avsnitt har jag varit fast, särskilt när tåget stannat vid platser som Silent Hill och Zanzibar Land. Att höra era röster minst en gång i veckan har blivit så pass viktigt att jag inte fattar hur jag ska klara mig nu när tåget når sin slutstation. En tröst är att Skitsnack fortfarande rullar vidare.

  Kramkalas!!

 18. Fiskpinnen skriver:

  Jag känner mig lite självisk, jag vill att ni ska forstätta ända tills ni blir riktigt dåliga, typ LOST dålig, då kan ni lägga ner.
  Men jag förstår och jag är tacksam för att ni har varit har i 3år och fått mig att längta efter Fredagar som ett litet barn på julafton.

  Om ni bara visste vad ni kan göra folk glada, om bara för en lite stund så iaf det. Varje gång man har fått sitt nick uppläst i RR så är det en sådan fröjd att ni har granskat vad man har skickat in till er.
  Jag hoppas att jag förgyllt lite av eran tid med bilder om Kong/samson&cidern och Lönehelg-MEME. För något vill man ge tillbaka för några som bara skänker stora delar av sin fritid och inte minst en bit av er själva.

  Jag hoppas att Retorresan har förändrat er till något bättre, om bara så lite bättre. Hoppas ni inte har kännt allt för stor press om att vara “offentliga personer” och måste anpassa er för oss. Vet att till viss del kan det nog ha hänt men jag tycker iaf att ni känns som 2 otroligt (h)ärliga människor som vi har fått lärt känna.

  Jag är rätt säker på att innom snar framtid kommer ni med något nytt. Inte så ofta, men ibland kommer vi att får njuta av 2 sköna snubbar som pratar om vad de brinner för och jag kommer stå först i kön till eran nya rekrytering till nästa armé!

  MvH Snabbköpskassören på Coop Forum Visby.

  PS. En sista önskan, kan vi får alla avsnitt i en rar-fil när sista avsnittet är sänt?. DS.

 19. Timmy Avgrundsvrål Sjöberg skriver:

  Herr generaler!

  Det har varit totalt jävla skitkul att få tagit del av den här resan och att få varit del av armén vars stridsrop varit “KRAMKALAS!” Jag önskar er all lycka i framtiden! Idag har jag målat jackan och lyssnat på Retroresan.

  http://img600.imageshack.us/img600/6875/spma0021.jpg

 20. Lephyrius skriver:

  @samson: Var det 3D vektorer du räknade när du spelade minigolf?

  Jag har ju skickat in min ljudkommentaren… Så det blir ingen dubbel slutkommentar. Min själ är fortfarande skadad av det här.(inspelandet av ljudkommentaren)

 21. Azzar Astronaut med raketryggan skriver:

  Tyvärr så upptäckte jag retroresan alldeles försent så det har inte känt viktigt att kommentera gamla avsnitt som jag har backtrackat men kände i ala fall att en kommentar ska jag väll skriva. Kan börja med hur jag hittade er hade lyssnat på p3 spel både en gång och två gånger backtrackat avsnitten och sen vart det säsonguppehåll. Och det var nu i våras jag tänkte att jag behövde en ny podcast att lyssna på och ville helst ha en podcast med Angelica för att jag gillar det hon gör med P3 Spel eller en med den härliga Samson. Började med Gone Gaming och i ett av avsnitten så var Samson med och då tipsade han om något som hette Savepunkt, svampriket och retroresan. Savepunkt hade ju självklart lagts ned när jag sökte så jag testade söka på retroresan och hittade till hit på svampriket och retroresan tänkte att retrospel gillar jag ju men har bara inte kommit mig för att spela dem på äldre dagar. Så började jag på första avsnittet och då fick jag höra en annan peson och det var Anders tyckte om han också eftersom han var en Norrlänning och likt som jag fast jag är Norrbottning och vi hör nästan till samma landsdel 😛 som sen kom att bli Sagotanten Anders där han berättade sagor om dem spelen jag älskar mest och är dem få retrospelen som jag själv spelat på äldre dar.

  Jag började på första avsnittet likt som Anders och Samson så började jag mina stapplande steg mot vad retroresan skulle bli och det blev en av dem bästa spelpodcast jag hört. Saknaden av retroresan kommer bli otroligt stort men som tur så gillar jag också skitsnack så då får jag höra er diskutera igen om film, tv spel och tv serie kan ju också backtracka retroresan igen nån gång i framtiden men nu är jag faktiskt lite less på retroresan efter att lyssnat, andats, ätit och sovit retroresan non stop sen i Maj. Finns bara en dålig sak med retroresan man blir ju så sugen på pizza hela tiden. Vill tack er båda två till allt slit ni har gjort och offrat en massa tid för oss era lyssnar men även för mig.

  Med älskvärda hälsningar.
  Johan Nilsson

 22. Azzar Astronaut med raketryggan skriver:

  ps glömde en sak har nu lyssnat allt nu.

 23. kalle b skriver:

  Nu har jag lyssnat på det sista avsnittet och det va som vanligt riktigt härligt och roligt ! Jag känner som många andra att jag vill tacka för allt slit ni har lagt ner på retroresan och hur mycket ni har förgyllt mina dagar när det har varit tråkigt på jobbet eller bara en regnig dag hemma. Jag har skrattat sjukt mycket med er och det känns tråkigt att det är slut med RR men det finns ju en stor backlogg att gå igenom för bra och dåliga tips på spel man kan ta sig an! Det har varit en härlig resa att få vara med på så tack så jättemycket från botten av mitt hjärta!

  ps. imorgon ska jag äta pizza och lyssna på retroresan! 🙂

 24. Krigsskepp skriver:

  Två vanliga killar…

  Varje gång jag lyssnar på retroresan dyker dessa ord i mina tankar, och det är på många sätt sant! Men för mig har våra kära herrar Anders och Samson blivit mer än så.

  Man har sett dem som två kära vänner, man har älskat och hatat. Inte alltid hållit med om vad som sägs, men i slutändan har man alltid gett en virtuel kram och klapp på stjärten i väntan på nästa avsnitt!

  Att två personer kan yttra så mycket kärlek för retrospel att man själv blir gråtnostalgisk och köper tillbaka alla gamla kära konsoler och spel man en gång i tiden ägde och älskade, det säger det mesta.

  Sagostunden har varit en fantastiskt upplevelse i mina öron och något man sett fram emot varje avsnitt. Då jag själv aldrig haft fingrarna på något Final Fantasy eller JRPG säger även detta en hel del!
  Personliga favoriten blev FF6, även att FF9 har varit en fin och LÅNG resa så drog karaktärerna och storyn aldrig in mig.

  Jag kommer givetvis sakna retroresan, men allt gott har ett slut!
  Som avslutning vill jag bara säga, PUSS och KRAMKALAS samt ställa en fråga..

  Vafan hände med x-com special?!?! Som man längtade, men man kan ju inte få allt 🙂

  Två vanliga killar… och såååå mycket mer!

 25. Köttstråle skriver:

  Tjenare grabbar,

  Det var några år sedan jag kommenterade nu, men nog tusan har jag hängt med från start och lyssnat på vartenda jävla avsnitt av er trevliga podcast. När jag tänker på hur mycket tid och kraft ni lagt ner på att leverera ett utmärkt avsnitt varje fredag känns det nästan generande, som om jag hade stått i skuld till er.

  Hursomhelst. Vad ni än hittar på framöver kommer jag att ge det en lika ärlig chans som när Savepunkt lotsade över mig till något taffligt och nervöst som tydligen kallades Retroresan.

  Kramkalas för fan.

 26. El_Kebabo skriver:

  Tack som fan för alla underbara stunder det har blivit tillsammans med er. Vila nu upp er ordentligt i sommar och kom med nått nytt i höst, vilket jag hoppas ni gör. Annars så kör på med skitsnack för det är också underbart.

  Fan allt ni tar i blir ju till guld, Kung Midas kan ju dra nått gammalt över sig. 🙂

  Nu ska jag ta en grogg och lyssna på denna biten till er ära för att fira att jag går på semester nu… http://www.youtube.com/watch?v=O4U-uqQTFHA&feature=plcp Ps denna låten är ju så sjukt bra. DS

 27. El_Kebabo skriver:

  Ps mitt erbjudande om en fisketur står kvar, så om ni mot förmodan någon gång skulle befinna er i trakterna runt Åseda eller Växjö för den delen så tveka inte att höra av er. Ds

 28. Tobbe skriver:

  Spelade in en skakig och nervös ljudhälsning där jag inte fick hälften av det jag ville säga sagt.

  Ni är fantastiska grabbar. Tack så in åt helvete mycket för det ni gjort, jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag i sökandet efter Spelradionersättare hittade något så mycket bättre.

  Ni har bra musiksmak, filmsmak och spelsmak, ni är helt enkelt två bra polare jag aldrig har träffat.

  Jag önskar er allt gott i framtiden vad ni än planerar.. Snart är det dags att höja glasen pojkar, Samson borde dundra in på krogen och säga något galet med sin awesome japanska röst btw 🙂 Och Anders ska få en jägergrogg!

  Min enda kritik: Att prata om Blade Runner i 2 timmar utan att nämna kent, som jag vet att ni gillar.. hela Isola är mer eller mindre byggd på Blade Runner.

  Jag har hört Samson gång efter annan hyllat Lost Levels
  Jag har hört Anders basha Radiogamer
  Alla dessa lyssningar kommer försvinna…. som tårar i regn.

  http://www.youtube.com/watch?v=eZ-AGX96WFw (2:40)

 29. Bob Loblaw skriver:

  Tjena Retroresan
  Då var det så dags för det sista avsnittet. Många timmar har spenderats lyssnandes på retroresan, timmar med fantastisk underhållning. Även om jag vill att ni ska fortsätta så tycker jag att ni gör helt rätt som slutar på topp. Jag vill tacka er för alla timmar och allt slit ni har lagt ner, ni ska veta att det har uppskattas men framför allt så vill jag tacka er för att ni genom er podcast har hjälpt mig att återfå mitt intresse för tv-spel. Det jobbiga nu blir att fylla ut tomrummet därför så har jag bestämt mig för att spela de spelen som jag inte har testat på er topp 100 lista.

 30. oldgast skriver:

  Jag kommer ihåg för ett år sedan när ni utannonserade slutet. Då sa ni att det var väldigt många avsnitt kvar. Nå? Nu då? Det gick ju svinfort! Nu är det bara ett avsnitt kvar!

  Man har sett många fantastiska samarbeten genom tiderna. Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg, Mario och Luigi, kanelbulle och mjölk, hallon och lakrits, tvål och vatten, Batman och Rob… host! Nåja kontentan är, bland alla dessa samarbeten och kombinationer kan ni vara den bästa!

 31. Mayhemic skriver:

  Lite klassiskt fyllesvammel, håll till godo.

  Levande legender! yes you heard me! 😉 Avsluta med flaggan i topp hade aldrig känts mer träffande. Ord räcker inte till för hur mycket jag kommer sakna ert retropladder, att liksom inte längre få bli euforisk över introlåten. Skönt då att veta att ni kommer käfta i så många andra sammanhang… för prata det kan ni, med råge. ;D

  Håll för allt i världen shoppen öppen ett tag till, måttefan få tummen ur och handla mugg, t-tröja och påslakans.

  Let the Grand Finale begin, med mycket sköna tillbakablickar. Och Hedlund, what the fuck? Förväntar mig minst 10timmars podcast, gör oss nu inte besvikna.

  Tusentriljoners hattar av. Tack för den här tiden, det har varit en fröjd att få deltaga, om än på ett litet hörn. Kramkalas!

 32. Mayhemic skriver:

  PS! Earthbound till snes:en, inte har väl herrarna missat det?

 33. Grullman skriver:

  Ert sista avsnitt blev mitt första. Jag fick ett tips om er podcast och har äntligen tagit mig för att ladda ner ett avsnitt till min mp3 spelare. Jag är alldeles överväldigad hur jäkla bra programmet är. Tråkigt att ni ska lägga ner retroresan men underbart att jag har kvar så många avsnitt att lyssna på.

Skriv en kommentar